tiguss Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 No i cel przez sklep został osiągnięty . Nie kupiłeś z konkurencji wędki Fenwicka , lecz St.Croix . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 St.croix jak dla mnie to tylko Legend Extreme i wyżej aha ... a tak precyzyjniej, to ktore modele? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 aha ... a tak precyzyjniej, to ktore modele? Już opisywałem, chyba nawet nie raz wcześniej Nie chcę się powtarzać a opinię swoją co do porównań tego co mi bardziej odpowieda już wydałem powyżej. A co do extreme to rozpędziłem się mając na myśli cenę wędki z pracowni, która wyszła mnie więcej niż seryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Mnie zawsze kij z pracowni wychodzi ze stówę taniej niż seryjny,ale nie o to chodzi. Wolę z pracowni, bo są porządniej zrobione. St.Croix to jeszcze robi przyzwoicie, ale na przykład Lamiglas, który ma wspaniałe blanki, robi że coś okropnego Amerykanie po prostu nie traktują wędki jak my, że najchętniej to byśmy oprawili w ramki. Jak kupowałem grabie do ogródka to nie oglądałem czy czasem nie ma tam bąbla albo rysy, oni tak kupują wędki to i tak im producent robi Bo oni tam, kupują wędki aby łowić a wędka ma spełniać to do czego została przeznaczona. Ma być czuła, ma z niej nie spadać ryba i ma być odpowiednio wytrzymała i wyważona.U nas to najważniejszy wygląd, piękne wykonanie i super design, czynniki które tak naprawdę nad wodą i do łowienia ryb nie mają żadnego znaczenia i nie przyczynią się w żaden sposób do naszej lepszej efektywności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 wedka ze sztangi ma z zalozenia odpowiadac kazdemu, co z kolei oznacza, ze nigdy nie bedzie odpowiadac wszystkim ...porownywanie kijow seryjnych do customow ma sie tak jak porownywanie walorow smakowych surowego ziemniaka do dojrzalego mango 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Witamy Roberta, wybitnego filozofa, ach, które to już wcielenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Witamy Roberta, wybitnego filozofa, ach, które to już wcielenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Co martek, zaskoczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Co martek, zaskoczony? Nie----też mi takie filozoficzne podejście kogoś przypominało Dużo zakupów--porady mistrzów( buri z innego forum mi powiedział,a i kawalec przez telefon radził....)+ wielka wiedza----te sprawy............... Ale chyba pora wracać do tematu,bo jak mod sie pojawi Edytowane 20 Listopada 2013 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Witam, szukam nowej wędki do spinningu w rzekach Warta, Wisła i ich starorzeczach.Po parametrach ''na papierze'' wybór padł na serię HMX a konkretnie model 2,74 10-28 HMX-S902M-M.Przynętami będą kopyta na główkach 10-15 g , najczęściej Relax 3-4L , czasami woblery lub obrotówki na wodzie stojącej.Szukam typowo uniwersalnego spinningu , który w pierwszej kolejności przeznaczam na szczupaki, jednak czasami usiądzie też boleń lub sandacz.Szczupaki łowię na plecionki 10-15 lb.Moje wymagania co do wędki są proste.Nie może to być absolutnie typowy krowi ogon , jednak jeszcze gorzej toleruje zbyt sztywne kije.Łowię często techniką opadu, jednak nie jest to wybitnie agresywne prowadzenie przynęty wymagające super sztywnych blanków, jednak w nurcie dobrze aby spinning nie giął się zbytnio podczas łowienia.Nie przedłużając szukam akcji mod/fast tak jak jest to w opisie , ja rozumiem to tak, że wędka jest dosyć szybka, posiada jednak progresywne (nie mylić z pełnym parabolicznym) ugięciem.Czy ktoś posiada taki model, lub może mi coś doradzić w tej kwestii ? Edytowane 24 Listopada 2013 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Używam tej wędki na szczupaka z brzegu, i nie straciłem w trakcie holu na niej żadnego większego szczupaka. Pod przynęty które napisałeś, kij jest jak najbardziej odpowiedni, spokojnie sobie poradzi. Co do sandacza, to jednak pod rzeczy typu agresywne podbijanie kijek nie podoła. Ale jako uniwersał jak najbardziej polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Dzięki za odpowiedź, czyli generalnie na rzece też nie powinien łapać zadyszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Da radę, co prawda moje rzeczne doświadczenie dotyczy Welu, ale kij radzi sobie z przynętami stawiającymi solidniejszy opór, typu aglia 5. Jeśli ma być to uniwersał, czyli ma obsługiwać spore spektrum przynęt, w różnych miejscówkach, a co z tego wynika nie będzie zachowywał się najpiękniej przy każdym możliwym sposobie, ale wg mnie spokojnie ogarnia taki styl łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 @Szymon82, obsługuje rzekę (Odra, Warta) tym kijem głównie przynętami relaxa kopyto 4' i 6' 10g. Kijek z dużym zapasem mocy. Nie łapie zadyszki Używam go pod kaczodzioba. Boleń raczej na ciężko. Pod agresywny opad nie specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Dzięki za odpowiedzi, w takim razie po wypłacie zainwestuje w ten kij.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcybiskup Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Cześć, planuje zakup HMX S702M XF cw. 3-21 linki 4-12lb. Czy ktoś posiada ten model i używał go pod sandacza ? Posiadam kijek sandaczowy na ciężkie przynęty inazumke w mono do 30g ale szukam czegoś z mniejszym cw i czy to się nada ? Kijek macałem w sklepie ale na sucho i wydawał się fajną szpadą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam.Posiadam HMG GS70M-MF-2 (7-21g) ale rozglądam się za czymś delikatniejszym co by dobrze obsługiwało lżejsze przynęty i moje pytanie brzmi,czy ten kijaszek ELITE TECH Walleye EWS66ML-F (3-18)gr. dobrze będzie grał z gumami 3-4''+5-8g główka.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam.Posiadam HMG GS70M-MF-2 (7-21g) ale rozglądam się za czymś delikatniejszym co by dobrze obsługiwało lżejsze przynęty i moje pytanie brzmi,czy ten kijaszek ELITE TECH Walleye EWS66ML-F (3-18)gr. dobrze będzie grał z gumami 3-4''+5-8g główka.pozdrawiam Jak dla mnie jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław70 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witammam pytanko o Fenwicka łowi ktoś takim A721MXFS?jak to sie sprawuje na mętnookie ?Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam.Posiadam HMG GS70M-MF-2 (7-21g) ale rozglądam się za czymś delikatniejszym co by dobrze obsługiwało lżejsze przynęty i moje pytanie brzmi,czy ten kijaszek ELITE TECH Walleye EWS66ML-F (3-18)gr. dobrze będzie grał z gumami 3-4''+5-8g główka.pozdrawiam nikt nie posiada w/w kijaszka głownie chodzi mi o to czy ten kijek będzie się dobrze ładował przy gramaturze 5- 8g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklas_64 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 nikt nie posiada w/w kijaszka głownie chodzi mi o to czy ten kijek będzie się dobrze ładował przy gramaturze 5- 8g Witam, posiadam tä Elitke i czesto lowie na lekko, a przy tej gramaturze laduje sie barzo dobrze poniewaz ma elastcznä szczytöwke, pozdrawiam miklas_64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 już kupiłem i testowałem i jest tak jak oczekiwałem,kij przeznaczony pod okonia i jak dla mnie bajka w miarę szybki,czuły i to co kocham w fenwickach pełne ugięcie podczas holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Jakieś info o dostępności hmg w wersji na 2014 rok ?Firma na e-mail nie odpowiada a - przynajmniej z wyglądu - jest ok. Blanki te same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Panowie mam pytanie o kij AETOS 2.10m, cw 10-40g. Nie mogę znaleźć informacji na temat tego kija, albo źle opis wędki zapamiętałem.Miał ktoś lub kojarzy taki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Jakieś info o dostępności hmg w wersji na 2014 rok ?Firma na e-mail nie odpowiada a - przynajmniej z wyglądu - jest ok.Blanki te same?Mi też nie odpowiadają ma maile, więc nie jesteś sam. Zmieniają się przelotki, na pewno nie będą to już fuji alconite, a 'Every rod in the series comes with titanium framed guides with deep pressed ceramic inserts', a co to dokładnie będzie, nie doszukałem się. Blank jest opisany jako wzmocniony węglowym oplotem, ale to już było, więc raczej nic się nie zmieniło. Póki co w Pl na pewno ich nie ma, ale z wiosną na pewno się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi