Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

panowie łowiący Aetosami jakie macie zdanie na temat przelotek w tej wedce?

Witam.Mam dwa kije z tej serii jeden 2,13m do 28gr i drugi 2,18m do 18gr cały zeszły sezon nimi prze łowiłem i z przelotkami nic się nie dzieje(nie oszczędzam-wkońcu niby wieczysta gwarancja ;) ) .Zalety:ze względu na średnice dalekie rzuty!plecionka cicho na nich pracuje,przy delikatnym mrozku(-2,-3C) nie zauważyłem żeby obmarzały.Na tego lżejszego wyciągnąłem drapieżnego karpia 90cm i grubego jak świnia :D i kij bez problemu sobie poradził!,ja jestem zadowolony.

Zapomniałem dodać:w krótszym jak i w dłuższym kiju przelotki są tak samo rozstawione.

Edytowane przez sw.RP

Witam.Mam dwa kije z tej serii jeden 2,13m do 28gr i drugi 2,18m do 18gr cały zeszły sezon nimi prze łowiłem i z przelotkami nic się nie dzieje(nie oszczędzam-wkońcu niby wieczysta gwarancja ;) ) .Zalety:ze względu na średnice dalekie rzuty!plecionka cicho na nich pracuje,przy delikatnym mrozku(-2,-3C) nie zauważyłem żeby obmarzały.Na tego lżejszego wyciągnąłem drapieżnego karpia 90cm i grubego jak świnia :D i kij bez problemu sobie poradził!,ja jestem zadowolony.

Zapomniałem dodać:w krótszym jak i w dłuższym kiju przelotki są tak samo rozstawione.

Cześć jak ten kijek do 28g realnie z jakimi obciążeniami pracuje ?czuć pstrykanie sandacza :) dostałem go nowego w rozliczeniu ale jeszcze nie używałem bo zastanawiam się czy go nie sprzedać,możesz coś więcej napisać o nim proszę.

Edytowane przez wierzba

Cześć jak ten kijek do 28g realnie z jakimi obciążeniami pracuje ?czuć pstrykanie sandacza :) dostałem go nowego w rozliczeniu ale jeszcze nie używałem bo zastanawiam się czy go nie sprzedać,możesz coś więcej napisać o nim proszę.

35gr plus guma 10cm i się łowi bezproblemowo!,dolna granica według mnie 20gr plus guma i wtedy zaczyna dopiero żyć.

Brania czuć fajnie,ja tak trzymam kija że kciuka mam na blanku i wtedy te brania są wyraźniejsze.

Mi te kije przypasowały!a Tobie?użyj to się przekonasz.

i to chcialem uslyszec. Kupilem polamanego niedrogo z odzysku mam kskss z fajnym korkiem mielonym i komplet przelotkek Ciekawostka: od 25LV do 5,5L waza 4.08g (4 szczytowe 1.06g) wazone w aptece.

• 2 tygodnie później...

Ja chciałbym dać plusa dla Fenwicka za gwarancję. Posiadam Aetosa A631MXFS i złamałem szczytówkę, było to uszkodzenie mechaniczne. Chociaż wiedziałem, że mam marne szanse na uwzględnienie gwarancji, postanowiłem spróbować. Wczoraj doczekałem się telefonu od Pana który powiedział, że nowy kij będzie wysłany do mnie . :) !

Witam, zamierzam kupic hmx o długości 2.74 pod pika i bolka czasem i zastanawiam się czy ten od 7g- 18g HMX-S902ML-F wystarczy czy brać tego 10g- 28g HMX-S902M-M?

Przynęty od 10g do 25g.

Jakby ktoś coś podpowiedział, z góry dziękuje.

Zdecydowanie HMX-S902M-M

Ogarniesz nim zarówno bolenie i szpupaki. Ma spory zapas mocy w dolniku. Jak częścią szytową poślesz w miarę daleko przynęty boleniowe tak dolnik poradzi sobie nawet z duużym szczupakiem ;)

Proszę sprawdź wątek okonie 2014. Kijek idealny do moich potrzeb i celów. Górnego cw nie sprawdzałem, ale guma 6,5cm i 5g główka daje super komfort. Lowilem najczęściej 6,5cm i 2-5g główki. Ugiecie pod ryba jest ok, okonie nie spadają, a w dolniku jest zapas na 40staka i w Razie potrzeby można powiedzieć "stop" :-)

Proszę sprawdź wątek okonie 2014. Kijek idealny do moich potrzeb i celów. Górnego cw nie sprawdzałem, ale guma 6,5cm i 5g główka daje super komfort. Lowilem najczęściej 6,5cm i 2-5g główki. Ugiecie pod ryba jest ok, okonie nie spadają, a w dolniku jest zapas na 40staka i w Razie potrzeby można powiedzieć "stop" :-)

Wątek sprawdziłem.Dzięki.Opisywany HMG66L-MFS-2 jest niedostępny na tę chwilę w  RP.(podobno ma się pojawić na koniec kwietnia)-czy to prawda??

Edytowane przez januszz

Witam forumowiczów, otóż kwestię linki , młynka i całej reszty mam już z głowy zostaje mi największy dylemat mianowicie obnoszę się z zamiarem kupna tego to oto patyka 

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Fenwick/Elite-Tech/Fenwick-Elite-Tech-Salmon-8-6--4-22g-Haspelstang---2-delt-149041-p0000080452

Mieszkam w Norwegi i cena oraz dostępność jest dla mnie atrakcyjna w porównaniu ze sprowadzeniem podobnego kija z polski , natomiast nie znalazłem zadnej informacji prócz cw. dł oraz komponentach , Prawdopodobnie kij ten jest tylko na skandynawie bo nie znalazłem takiego patyka w zadnych innych sklepach niz ww. orak katalogach Fenwicka. Gdyby ktoś posiadał jakieś info na temat akcji wagi , może fotki ugięcia będę wdzięczny. POzdrawiam FRS

Edytowane przez FRS1985

odwiedziłem  w tygodniu sklep bass w wawie, moją uwagę zwróciły spinningi fenwicka seria elite i zwłaszcza nowe HMG 70MH-FS , zastanawiam sie teraz czy nie wymienić juz swojego RX7 ISB844 własnie na ten kij fenwicka bardzo mi sie spodobał  a cena ponad 600 zł jest bardzo atrakcyjna

Witam,

Przylacze sie bo wlasnie wczoraj macalem rozne kije Fenwicka.

Szukam kija pod gumy na glowkach do 20 gram + kogut, tez do 20 gram.

Bede lowic na glebokosci do 10 metrow.

Ktore z tych kijow lepiej by sie nadal (oba Elity):

Medium Light  (EWS66ML-F) - 3-18 gram (jednosklad)

Medium (EWS662M-F ) - 3-21 gram (dwu-sklad)

????

dzieki,

pozdr