sw.RP Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) panowie łowiący Aetosami jakie macie zdanie na temat przelotek w tej wedce?Witam.Mam dwa kije z tej serii jeden 2,13m do 28gr i drugi 2,18m do 18gr cały zeszły sezon nimi prze łowiłem i z przelotkami nic się nie dzieje(nie oszczędzam-wkońcu niby wieczysta gwarancja ) .Zalety:ze względu na średnice dalekie rzuty!plecionka cicho na nich pracuje,przy delikatnym mrozku(-2,-3C) nie zauważyłem żeby obmarzały.Na tego lżejszego wyciągnąłem drapieżnego karpia 90cm i grubego jak świnia i kij bez problemu sobie poradził!,ja jestem zadowolony.Zapomniałem dodać:w krótszym jak i w dłuższym kiju przelotki są tak samo rozstawione. Edytowane 18 Marca 2014 przez sw.RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Witam.Mam dwa kije z tej serii jeden 2,13m do 28gr i drugi 2,18m do 18gr cały zeszły sezon nimi prze łowiłem i z przelotkami nic się nie dzieje(nie oszczędzam-wkońcu niby wieczysta gwarancja ) .Zalety:ze względu na średnice dalekie rzuty!plecionka cicho na nich pracuje,przy delikatnym mrozku(-2,-3C) nie zauważyłem żeby obmarzały.Na tego lżejszego wyciągnąłem drapieżnego karpia 90cm i grubego jak świnia i kij bez problemu sobie poradził!,ja jestem zadowolony.Zapomniałem dodać:w krótszym jak i w dłuższym kiju przelotki są tak samo rozstawione.Cześć jak ten kijek do 28g realnie z jakimi obciążeniami pracuje ?czuć pstrykanie sandacza dostałem go nowego w rozliczeniu ale jeszcze nie używałem bo zastanawiam się czy go nie sprzedać,możesz coś więcej napisać o nim proszę. Edytowane 18 Marca 2014 przez wierzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Cześć jak ten kijek do 28g realnie z jakimi obciążeniami pracuje ?czuć pstrykanie sandacza dostałem go nowego w rozliczeniu ale jeszcze nie używałem bo zastanawiam się czy go nie sprzedać,możesz coś więcej napisać o nim proszę.35gr plus guma 10cm i się łowi bezproblemowo!,dolna granica według mnie 20gr plus guma i wtedy zaczyna dopiero żyć.Brania czuć fajnie,ja tak trzymam kija że kciuka mam na blanku i wtedy te brania są wyraźniejsze.Mi te kije przypasowały!a Tobie?użyj to się przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Witam.Mam dwa kije z tej serii jeden 2,13m do 28gr i drugi 2,18m do 18gr cały zeszły sezon nimi prze łowiłem i z przelotkami nic się nie dzieje(nie oszczędzam-wkońcu niby wieczysta gwarancja ) .Zalety:ze względu na średnice dalekie rzuty!plecionka cicho na nich pracuje,przy delikatnym mrozku(-2,-3C) nie zauważyłem żeby obmarzały.Na tego lżejszego wyciągnąłem drapieżnego karpia 90cm i grubego jak świnia i kij bez problemu sobie poradził!,ja jestem zadowolony.Zapomniałem dodać:w krótszym jak i w dłuższym kiju przelotki są tak samo rozstawione.i to chcialem uslyszec. Kupilem polamanego niedrogo z odzysku mam kskss z fajnym korkiem mielonym i komplet przelotkek Ciekawostka: od 25LV do 5,5L waza 4.08g (4 szczytowe 1.06g) wazone w aptece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 I stało się Mam nowego HMG do 10g; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 A jaka dlugość tego HMG do 10g?Ile waży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 1,98m. Zważyłem właśnie - 107g. Świetny kijek się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Jedno,czy dwu częściowy?Zastanawiam sie nad HMG60L-MS-2 (1,84m),którego w ofercie na Polskę nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Ja mam HMG GT 60M-MF pod casta ,katalogowo do 21g ale Slider 10F też poleci.Zdecydowanie polecam jednoskłady Jedno,czy dwu częściowy?Zastanawiam sie nad HMG60L-MS-2 (1,84m),którego w ofercie na Polskę nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yunker Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Ja chciałbym dać plusa dla Fenwicka za gwarancję. Posiadam Aetosa A631MXFS i złamałem szczytówkę, było to uszkodzenie mechaniczne. Chociaż wiedziałem, że mam marne szanse na uwzględnienie gwarancji, postanowiłem spróbować. Wczoraj doczekałem się telefonu od Pana który powiedział, że nowy kij będzie wysłany do mnie . ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Mój jest dwuczęściowy. Nie polecam ściągania z USA. W razie uszkodzenia wędkę będziesz musiał wysłać właśnie do USA. Juz to przerabialem i teraz kupuje w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasienieznam Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 mam pytanko, czym różni sie FENWICK ELITE TECH SALMON/STEELHEAD ETSS1062MS-FLT , od HMX-S962M-MF? obie wędki mają taki sam wyrzut i długość, może któs macał obie?? jakieś wrażenia?? warto płacic 350zl wiecej za elita?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) podobnie jak kolega wyżejktóra wędka bedzie lepsza pod Bolenia???hmg 2.90cm 10-21g czy elite tech 2.90cm 10-21g?? Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez TomaszKKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam, zamierzam kupic hmx o długości 2.74 pod pika i bolka czasem i zastanawiam się czy ten od 7g- 18g HMX-S902ML-F wystarczy czy brać tego 10g- 28g HMX-S902M-M?Przynęty od 10g do 25g.Jakby ktoś coś podpowiedział, z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam, zamierzam kupic hmx o długości 2.74 pod pika i bolka czasem i zastanawiam się czy ten od 7g- 18g HMX-S902ML-F wystarczy czy brać tego 10g- 28g HMX-S902M-M?Przynęty od 10g do 25g.Jakby ktoś coś podpowiedział, z góry dziękuje.Zdecydowanie HMX-S902M-MOgarniesz nim zarówno bolenie i szpupaki. Ma spory zapas mocy w dolniku. Jak częścią szytową poślesz w miarę daleko przynęty boleniowe tak dolnik poradzi sobie nawet z duużym szczupakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Maciej,to jakie wrażenia po łowieniu HMG66L.Opisany prawidłowo(cw)?Jakie ugięcie pod rybą?Jaka akcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Proszę sprawdź wątek okonie 2014. Kijek idealny do moich potrzeb i celów. Górnego cw nie sprawdzałem, ale guma 6,5cm i 5g główka daje super komfort. Lowilem najczęściej 6,5cm i 2-5g główki. Ugiecie pod ryba jest ok, okonie nie spadają, a w dolniku jest zapas na 40staka i w Razie potrzeby można powiedzieć "stop" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Proszę sprawdź wątek okonie 2014. Kijek idealny do moich potrzeb i celów. Górnego cw nie sprawdzałem, ale guma 6,5cm i 5g główka daje super komfort. Lowilem najczęściej 6,5cm i 2-5g główki. Ugiecie pod ryba jest ok, okonie nie spadają, a w dolniku jest zapas na 40staka i w Razie potrzeby można powiedzieć "stop" :-)Wątek sprawdziłem.Dzięki.Opisywany HMG66L-MFS-2 jest niedostępny na tę chwilę w RP.(podobno ma się pojawić na koniec kwietnia)-czy to prawda?? Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez januszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam forumowiczów, otóż kwestię linki , młynka i całej reszty mam już z głowy zostaje mi największy dylemat mianowicie obnoszę się z zamiarem kupna tego to oto patyka http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Fenwick/Elite-Tech/Fenwick-Elite-Tech-Salmon-8-6--4-22g-Haspelstang---2-delt-149041-p0000080452 Mieszkam w Norwegi i cena oraz dostępność jest dla mnie atrakcyjna w porównaniu ze sprowadzeniem podobnego kija z polski , natomiast nie znalazłem zadnej informacji prócz cw. dł oraz komponentach , Prawdopodobnie kij ten jest tylko na skandynawie bo nie znalazłem takiego patyka w zadnych innych sklepach niz ww. orak katalogach Fenwicka. Gdyby ktoś posiadał jakieś info na temat akcji wagi , może fotki ugięcia będę wdzięczny. POzdrawiam FRS Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Musiałbyś podać konkretne parametry kija i nazwę, bo niestety link nie działa. W zasadzie wystarczy nazwa - przy okazji do jakiego łowienia chciałbyś używać tej wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) dodam że ma to oblsugiwac przynęty do 10g ryby lososiowate do 4kg , nie wykluczajac większych Fenwick-Elite-Tech-Salmon-8-6--4-22g LINK NAPRAWIONY Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 odwiedziłem w tygodniu sklep bass w wawie, moją uwagę zwróciły spinningi fenwicka seria elite i zwłaszcza nowe HMG 70MH-FS , zastanawiam sie teraz czy nie wymienić juz swojego RX7 ISB844 własnie na ten kij fenwicka bardzo mi sie spodobał a cena ponad 600 zł jest bardzo atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam, Przylacze sie bo wlasnie wczoraj macalem rozne kije Fenwicka.Szukam kija pod gumy na glowkach do 20 gram + kogut, tez do 20 gram.Bede lowic na glebokosci do 10 metrow.Ktore z tych kijow lepiej by sie nadal (oba Elity):Medium Light (EWS66ML-F) - 3-18 gram (jednosklad)Medium (EWS662M-F ) - 3-21 gram (dwu-sklad) ???? dzieki,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Hej , czy ktoś miał styczność z modelem A661MFS ? Rozchodzi mi sie o realne gramatury jakie obskoczy ten kijek ? Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez DawidGno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignaccy Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 cześć mam ktoś może wędzisko HMX-S902M-M przymierzam się do kupna i mam pytanie czy obsłuży przynęty do 40 g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi