kris1 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 W ubiegły piatek -po rozmowie tel. z Panem Konradem dystrybutorem Fenwick na Polskę-wysłałem złamaną wędkę do Nowego Sącza .Wkrótce poinformuję Was jak sprawa została załatwiona.Złamana wędka Fenwick Aetos została wymieniona na nową.Załatwiałem bespośrednio z Panem Konradem z KR.Jestem zadowolony .Dożywotnia gwarancja Fenwick działa.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 ... sprzedawca poinformował że serwis stwierdził mój błąd ale oni wybłagali wymianę...... możesz coś więcej napisać: co to znaczy twój błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 ... możesz coś więcej napisać: co to znaczy twój błąd?MAxtip - taki sklep ^^ Nawet jakby jeb** przy sprzedawcy podczas rzutu to by było ze Twój błąd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) Witam,Mój aetos do 21g pękł 2 cm od szczytowej przelotki,próbowali mnie zrobić zakładając przelotkę w pękniętym miejscu i naprawa, poinformowałem ,że się nie zgadzam i poprosiłem o wymianę na nową.Zostałem poinformowany,że bez problemu po prośbach i groźbach trwało to 3 miesiące.Wymienili mi na nową szt do 28g, ponieważ w międzyczasie kupiłem sobie nową wędkę st.Nowy aetos po przyjściu z serwisu pierwszy raz na ryby dokręcanie rękojeści do kręciła i urwał się korek na pół. Także to takie przygody z moim fenwickiem aetos może to ja mam pecha sam blank fajnie przenosi brania osprzęt tytany .......................ale co to dodac pech Edytowane 19 Maja 2014 przez wierzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Coraz częściej wychodzi że F. to taki typowy amerykaniec, choć chiński :-). Podstawa ok ale wykonanie i szczegóły ... jak w tych ich 6litrowych brykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Cześć Wam! Pierwszy post na forum a więc i trzeba się przywitać Od razu uderzam w temat Fenwicka a więc z grubej rury Ale nie szukam porad - chciałem tylko wyrazić swoją opinię. Otóż pracuje w salonie wędkarskim w Olsztynie (nazwy nie podam, ale po imieniu chyba mnie olsztyniacy skojarzą). Wędziska generalnie są bardzo specyficzne a u osób kupujących wywołują pewnego rodzaju chorobę. Mam kilku klientów, którzy po zakupie pierwszego Fenwicka wracają po następne wyprzedając przy okazji sprzęt którego do tej pory używali. Coś w tym jest, gdyż po pierwszym kontakcie z HMG66MF stwierdziłem, że na sandaczach będzie grał u mnie pierwsze skrzypce. Wędziska są takie typowo amerykańskie, czyli mamy genialny blank (co jest z resztą najważniejsze) a reszta bez wodotrysków. Nie tak jak w przypadku wędek Dragona (wszędzie podkreślenie że Fuji, Toray, węgiel IM 10milionów itd). Są co prawda przelotki np tytanowe czy uchwyty Fuji ale Fenwick nie obnosi się z tym jak cygan ze złotem Oczywiście mam też wędziska St.Croix, modele Daiwy za około 500 - 600 zł a więc jakieś porównanie klient ma. Samego Fenwicka średnio mam na stanie z 30 wędzisk, St.Croix około 8 - 10. W ciagu dwóch miesięcy sprzedałem osobiście około 16 wędzisk Fenwicka od Aetosa po EagleGT w tym pare modeli przez allegro. Dziwi mnie fakt, że tak mało sklepów wystawia Fenwicki. Generalnie hitem sprzedażowym jest seria HMX model 662MH-F czyli trochę kołek ale wędkarzy urzeka. Doskonała w ocenie wytrawnego łowcy boleni wędka MHX902M-M (10-28g) długo nie postała u nas a mam zamówienia na dwie kolejne. Do serii Smallmouth ludzie podchodzą trochę niepewnie z uwagi na uchwyt ale może z czasem im przejdzie ;-) Szkoda tylko, że seria Salmon&Steelhead jest niedostępna w PL ale gdyby była, to chętnie przygarnąłbym ze 3 kijki na stojaki. Miał ktoś do czynienia z kijem EliteTECH Muskie? Pozdrawiam kolegów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Złamany jednoskład 1,98 do 28 HMG w czasie transportu, telefon do p.Konrada, bez żadnego owijania w bawełnę, błyskawiczna decyzja o wymianie kijka na nowy i po problemie. Tak powinno być w każdym...wędkarskim:)mimo że czasem ulegam innym kijkom, potwierdzam, że do fenwick'ów wraca się nieustannie. Pozdrawiam, Marek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Odświeżę temat, dalej poszukuję optymalnego zestawu do jigowania w rozsądnych pieniądzach Do lekkiego jigowania(głównie grube okonie) gumy 2/3 cale + 5-14 gram ołowiu, drop shot, carolina/texas rigEWS66ml-f 1,98 3-18 gram Nada się? czy szczytówka kija znaczy opad i kontakt z dnem? No i do jigowania główkami 10-25 gram z gumami 3/4 cale EliteTech EWS63mx-f czySmallmouth ESMS69m-xf z góry dzięki za każdą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Mam nieco dłuższy EWS69ML-F przeznaczony ciężej pod okonia.Dobrze śmiga już od 5g + guma 3'' ale opad pokazuje dobrze od 10g + 3'' guma.Opisany Fast ale tu bym polemizował,nie jest to super szybki kij ale za to ma ładne ugięcie i dobrze trzyma rybke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Mam ESMS69M-XF i powinien się spisać, miał mi służyć do softbaitów 30g, ale jak zobaczyłem jak przy grubej plecionce pracyje 7g główka to od razu zmieniłem swoje względem niego zamiary i czeka na przyjazd Premiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Marcin, czyżbyś zmienił zdanie na temat Fenwicków? Napisz coś więcej o tym ESMS69M-XF. Wart swojej ceny? Od ilu gram zaczyna żyć? Adriano, dzięki za opinię, przyznam że trochę mnie zaskoczyłeś, myślałem że te kije to szpady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Marcin, czyżbyś zmienił zdanie na temat Fenwicków? Napisz coś więcej o tym ESMS69M-XF. Wart swojej ceny? Od ilu gram zaczyna żyć? Adriano, dzięki za opinię, przyznam że trochę mnie zaskoczyłeś, myślałem że te kije to szpady...Szybsze są AETOSY a EliteTech EWS 69ML-F nie odbiega niszym w akcji od mojego HMG do 21g ale być może 66ML-F będzie ciut szybszy bo jest krutszy ale to tylko moje domysły niech się wypowie posiadacz.Pzdr. Edytowane 29 Maja 2014 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 No ja mogę powiedzieć, że mój HMX-S902ML-F (długość ok. 2,75 wyrzut: 7-17g) pomimo reklamacji jest rewelacyjny. Zapina ładnie i jazia i klenia a ja orientuję się że już mam holować po ładnej paraboli wędki. Łapałem zarówno na Wiśle jak i na mniejszej Wkrze. Pięknie trzyma pod powierzchnią małego wobka - jak przyklejony - ciężko zepsuć smużenie. Trochę odbiera przyjemność bo czuje się jakbym był tylko od zarzucania i od ściągania ale wynagradza mi to 90% zacięć. Fajnie że taką chlubę wyważa już kołowrotek blu arc 9200. Przynęty 1,5 - 2 gramy miota niesamowicie. Minus za uchwyt do kołowrotka - górne skręcanie. Po każdym łowieniu rozmontowuje zestaw i wędka idzie do pokrowca więc nie wiem ile te pokrętło wytrzyma.Mają te wędki coś innego w sobie. Tak jak kolega wyżej pisał - świetne blanki ze słabszym osprzętem ale za to cena przystępna. Rozglądam sie już za szczupakówka na łódkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Zdania nie miałem złego, po prostu nie podszedł mi Aetos, reszty za cenę sklepową bym też nie kupił, ale za połowę to już lepiej. Kijek żyje od 7g i 3". Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 koledzy ma ktos moze serie hmg na 2014 rok a mianowicie model o cw 7-21 jakie wrazenia czy obsluzy glowki 12 do 20 g i riperki 8 i 10 cm bo musze cos na zeda zakupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 koledzy ma ktos moze serie hmg na 2014 rok a mianowicie model o cw 7-21 jakie wrazenia czy obsluzy glowki 12 do 20 g i riperki 8 i 10 cm bo musze cos na zeda zakupicmyślę że za około 600zł nic lepszego nie kupisz niz fenwick HMG na 2014rok, widziałem je w sklepie HMG70M-FS-2 dwu składowy cw do 21gram prawdziwa kosa i zaje. amortyzacja, drugi jednoskład HMG70MH-FS cw do 28gr. też mi się podobał tylko dla mnie jednoczęściowy jest bardzo nieporęczny w transporcie mi sie b.podobają te kije ale każdy ma swoje upodobania więc trzeba ruszyć tyłek i samemu sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ten jednoczęściowy do 28g HMG ........hmmm musze przyznać solidny kijaszek ......super baza do przeróbki zdarłem lakier zalozylem sic i wyszla dopiero kosa naprawdę solidny mięsisty blank....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 koledzy ma ktos moze serie hmg na 2014 rok a mianowicie model o cw 7-21 jakie wrazenia czy obsluzy glowki 12 do 20 g i riperki 8 i 10 cm bo musze cos na zeda zakupic Ta wedka jest stworzona do takiego zakresu i bez problemu poradzi sobie z 20g+ 4'. Jezeli chodzi o wrazenia estetyczne to niestety tutaj nie wyglada to najlepiej a na pewno duzo gorzej niz w poprzedniej serii. Ale nie to jest decydujace w przypadku wedki. Z praktycznego punktu widzenia sam uchwyt i rekojesc nie jest za wygodna. Dla mnie sa po prostu za cienkie a nie naleze do osob o wielkich dloniach :-) sam blank o dosyc przyjemnej pracy ale dokladnego opisu nie oczekuj ode mnie bo tylko raz bylem z nim nad woda.... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Nie wiem co trzymasz na codzień w dłoniach ? Maybacha jakiegoś ? -) Bez przesady jest wszystko Ok, uzytkuje ten model od maja i nie mam dyskomfortu przez uchwyt, ale każdy ma inne odczucia wiec możesz miec takie wrażenie, kijek niedoszacowany w nurcie Wisły operuje gramatura od 20-30gr a i 35 g z mała gumka tez pociągnął, kupiłem dobrze bo niecałe 600zl, po sezonie będę mógł opisać dokładnie bo był dopiero 6 x ze mną, ale w tym wątku koledzy pisali i o starej seri i nowej ze jest super, kolega fachowiec oglądał go a konkretnie jakość wklejenia przelotek,ustawienie ich i cis tam jeszcze i sam był miłe zaskoczony, w końcu to masówki a nie z pracowni, ja polecam Pzdr all. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 w nurcie Wisły operuje gramatura od 20-30gr a i 35 g z mała gumka tez pociągnąłWidzialem na YT wedki co samochod pociągnęły ale to nie znaczy, ze sa do tego stworzone ..... Takze, to ze operujesz taka gramatura nie oznacza komfortowego i skutecznego lowienia a o to chyba chodzi. Fenwicki sa niedoszacowane z reguly jak wiekszosc wedek zza oceanu ale wg mnie max dla tego modelu to 25gr w porywach do 30gr w sprzyjajacych warunkach. Seria 2014 i tak jest trafniej opisana niz poprzednia, ktora ma naprawde spory zapas w stosunku do opisu. Chcialbym zobaczyc skutecznosc Twoich zaciec ta wedka w nurcie Wisly z 35 gramami na koncu.... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 koledzy ma ktos moze serie hmg na 2014 rok a mianowicie model o cw 7-21 jakie wrazenia czy obsluzy glowki 12 do 20 g i riperki 8 i 10 cm bo musze cos na zeda zakupicCześć Damian! Jak mniemam zakupiłeś u mnie tego kija HMG66MFS-2 Mam nadzieję, że Ci się spodoba, gdyż solidnie go zareklamowałem w rozmowie telefonicznej podpierając się na własnym doświadczeniu z tym kijem (co prawda 1-cz) którego używam prywatnie. W środę na 100% będzie u Ciebie, a więc zdaj relację z użytkowania! Pozdrawiam Kamil_Be Panowie, gdyby ktoś szukał porady w sprawie Fenwicków, poszukiwał krzywych ugięcia itd to proszę pytać tutaj lub na PW a jak ktoś zechce na spokojnie pogadać to na PW mogę podać tel, chociaż na allegro jest podany. Postaram się codziennie tutaj zawitać i wrzucać na bieżąco fotki itd. Posiadam ich między 30 a 40 sztuk więc jest w czym wybierać. Niestety na tą chwilę nie mam serii ICE, EliteTECH SS oraz Methods. Pare castów też się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Witam,Mój aetos do 21g pękł 2 cm od szczytowej przelotki,próbowali mnie zrobić zakładając przelotkę w pękniętym miejscu i naprawa, poinformowałem ,że się nie zgadzam i poprosiłem o wymianę na nową.Zostałem poinformowany,że bez problemu po prośbach i groźbach trwało to 3 miesiące.Wymienili mi na nową szt do 28g, ponieważ w międzyczasie kupiłem sobie nową wędkę st.Nowy aetos po przyjściu z serwisu pierwszy raz na ryby dokręcanie rękojeści do kręciła i urwał się korek na pół. Także to takie przygody z moim fenwickiem aetos może to ja mam pecha sam blank fajnie przenosi brania osprzęt tytany .......................ale co to dodac pechMam identycznie ze swoim Aetosem(korek trzaśnięty na pół)... z tą różnicą że już taki przyszedł z serwisu Też zostałem szczęśliwcem który miał zaszczyt połamać Aetosa Niestety stało się to na moje własne życzenie... jak kompletny idiota zostawiłem przynętę we wodzie i płynąłem cała na przód... niestety po drodze wpłynąłem w grążele i trzask... w sumie cała reklamacja trwała jakieś 5dni i mogłem iść nad wodę. Jestem na prawdę pod wrażeniem tego w jaki sposób KR podchodzi do klientów, jeszcze nie spotkałem się z takim znakomitym serwisem.Tylko mam wrażenie, że podmienili mi dolnik na serwisie... taka szczelina na gwincie mocującym kołowrotek i rozerwany korek... no niemożliwe żebym tego nie zauważył wcześniej bo mocno rzuca się w oczy. http://screenshooter.net/7114423/hjavqfo dla porównania, nowiutki Aetos(na górze) i ten który złamałem(na dole)http://screenshooter.net/7114423/nupfxjh Edytowane 23 Czerwca 2014 przez okonilowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Panowie, gdyby ktoś szukał porady w sprawie Fenwicków, poszukiwał krzywych ugięcia itd to proszę pytać tutaj...To ja mam takie pytanko może nie całkiem w temacie ale jednak w sprawie Fenwicków. Mam Irton Feather i nad wodą zauważyłem, że jedna przelotka jest pęknięta i wypadł z niej pierścień (tytanowy albo platynowy albo diamentowy, nie pamiętam dokładnie ). Czy Fenwick uzna to na gwarancję czy muszę we własnym zakresie naprawiać? A jeżeli to drugie to czy mogę takową przelotkę nabyć u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Iron Feather to Fenwick? Myślałem, że Phenix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Panowie używa ktoś tego HMX-C892M-F 2,7m 8-20lb 10-28gr.Potrzebuje dłuższego casta pod szczupaka i się zastanawiam nad tym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi