popper Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 ........................... ale że zwykly kowalski czy nowak woli fenwicka od st croix to troche mnie dziwi - woli wydac 900-1000 na aetosa niz na na avida - wolność Tomku w swoim domku ...............Mnie, już tam, nic nie dziwi. Zbyt wiele zmiennych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 St Croix ma w Polsce problemy z dostępnością.Spróbuj na pomorzu w okolicach 3miasta pomacać STC.Nie ma mowy a Fenwicki są. Co do Aetosa to kompletnie nie rozumiem tej serii.Jest droga,made in USA,firma z tradycjami i doświadczeniem a dziadostwo jakich mało. Jak oni funkcjonują z tym modelem na rodzimym rynku to nie mam pojęcia. Tytanowe przelotki mogliby z powodzeniem zastąpić aluminiowymi,były by trwalsze.A blanki?? Strzelają jak złoto w jeden sezon kolega połamał dwa a sezon w pełni ,ja nie zdążyłem i sprzedałem. Teraz na łodzi króluje STC i Phenix i coraz częściej zapominam zabierać zapasowy kij. Nadszedł spokój........ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 stc tez sie lamia w tamtym tygodniu 2 sztuki bylem swiadkiem tbs i jedna oczko wyzej koledzy sie smiali ze teraz moja kolej phenixy chyba najlepiej wypadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 stc tez sie lamia w tamtym tygodniu 2 sztuki bylem swiadkiem tbs i jedna oczko wyzej koledzy sie smiali ze teraz moja kolej phenixy chyba najlepiej wypadajato mnie zaskoczyłeś.....myślałem że są niezniszczalne a co do Phenixów to też znam przypadki że strzeliły z tym że zazwyczaj był to błąd urzytkownika. Mi dwa Aetosy strzeliły przed oczami normalnie w trakcie rzutu i dwa razy w tym samym miejscu o kilku kolejnych słyszałem.....i nie spieszą się z reklamacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 kolega cholowal tbs sandacza metrowke wedke mial na 12 godz przy brzegu chcial jeszcze troche pociagnac i trach ponad 20cm od gory zlamane ja tez lowie tbs ale juz tak silowo nie bede ciagnol troche mnie zszokowalo a dba o wedki kolega nie poobijane itp itd chyba znow sobie kupie speed mastera na zapas darlem suma kiedys to masakra tak sie giela myslalem ze mi kreciol wypadnie z uchwytu mialem 14 40g 240cm jak spotkam gdzies 210cm zaraz kupie i niech sobie lezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 kolega cholowal tbs sandacza metrowke wedke mial na 12 godz przy brzegu chcial jeszcze troche pociagnac i trach ponad 20cm od gory zlamane ja tez lowie tbs ale juz tak silowo nie bede ciagnol troche mnie zszokowalo a dba o wedki kolega nie poobijane itp itd chyba znow sobie kupie speed mastera na zapas darlem suma kiedys to masakra tak sie giela myslalem ze mi kreciol wypadnie z uchwytu mialem 14 40g 240cm jak spotkam gdzies 210cm zaraz kupie i niech sobie lezyTa wypowiedź ma być podobno w przyszłym roku na egzaminie maturalnym z nieśmiertelnym pytaniem "co autor miał na myśli".Przyznać też muszę, że językowo to zdanie jest naprawdę brawurowe. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) kolega cholowal tbs sandacza metrowke wedke mial na 12 godz przy brzegu chcial jeszcze troche pociagnac i trach ponad 20cm od gory zlamane ja tez lowie tbs ale juz tak silowo nie bede ciagnol troche mnie zszokowalo a dba o wedki kolega nie poobijane itp itd chyba znow sobie kupie speed mastera na zapas darlem suma kiedys to masakra tak sie giela myslalem ze mi kreciol wypadnie z uchwytu mialem 14 40g 240cm jak spotkam gdzies 210cm zaraz kupie i niech sobie lezySorry za OT ale to chyba najbardziej złożone zdanie jakie udało mi się przeczytać Do kółka recytatorskiego raczej nie nadaje się za to Kamil idealnie zaszufladkował kategorie Edytowane 29 Października 2014 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Ta wypowiedź ma być podobno w przyszłym roku na egzaminie maturalnym z nieśmiertelnym pytaniem "co autor miał na myśli".Przyznać też muszę, że językowo to zdanie jest naprawdę brawurowe.wypowiedż,wypowiedzą.Generalnie zrozumiałem o co chodzi ale riposta Kamila sprawiła że muszę myć monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 sorki za nasza polszczyzne wazne ze wiadomo o co chodzi wole wiecej przykladac sie do lowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ma ktoś Fenwick Elit tech Bass Series?. http://www.fenwickfishing.com/Fenwick%C2%AE-Elite-Tech%E2%84%A2-Bass/1347839,default,pd.htmlCiekawi mnie czy są szybsze niż seria smallmouth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Łysy Wąż coś już testował ;-) Poza nim i KR Fishing raczej nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ja kupiłem aetosa na rynek skandynawski 2.30m i 10-40gr za 1000 kr (+/- 500 zł) i zastanawiam się czym różni się budowa wędek na polski rynek, że są prawie dwa razy droższe. Może mi to ktoś bardziej kompetentny wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ja kupiłem aetosa na rynek skandynawski 2.30m i 10-40gr za 1000 kr (+/- 500 zł) i zastanawiam się czym różni się budowa wędek na polski rynek, że są prawie dwa razy droższe. Może mi to ktoś bardziej kompetentny wytłumaczyć?Myślę że jedynie dystrybutor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Indywidualne warunki handlowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Ja kupiłem aetosa na rynek skandynawski 2.30m i 10-40gr za 1000 kr (+/- 500 zł) i zastanawiam się czym różni się budowa wędek na polski rynek, że są prawie dwa razy droższe. Może mi to ktoś bardziej kompetentny wytłumaczyć?A czy mógłbyś zrobić fotki tego eatosa i tu wstawić i napisać o nim kilka zdań okiem użytkownika(mam dwa 213 do 28gr i 218 do 17gr)bardzo mnie ten kij zainteresował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Indywidualne warunki handlowe.A ja bym powiedział że pazerność!(znam ceny hurtowe tych patyków i wiem że ceny sklepowe są ustalane przez polskich dystrybutorów(marże sklepy mają sporą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 panowie poszukuje kija tylko w dwoch kawalkach mam dwa typy avid 66mhf2 czy fenwick wolley jiging 69mhhf2 ciezko o taki kij w 2 kawalkach i tylko te firmy mnie interesuja moze ktos lowi szczegolnie fenwick bo kolega ma elitke 66 czesto nia lowie ale to 1 kawalek gramatura to od 10 g do 25g glowki by to obslugiwalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 sw.RP - gdybyś prowadził jakiś biznes typu sklep wędkarski to chciałbym zobaczyć, jak sprzedajesz wędzisko Fenwicka za 949 zł i zarabiasz na nim 50 zł żeby nie być pazernym Nie są to INSTYTUCJE CHARYTATYWNE tylko sposób na życie a przy okazji realizacja pasji. Tylko żeby o tym rozmawiać trzeba by było w przeszłości lub teraźniejszości prowadzić własną firmę a nie biadolić, że wędki są za drogie. Jak kogoś nie stać na Fenwicka czy St.Croix to łowi Jaxonem albo zbiera grzyby. No i ceny sugerowane przy takich produktach są bardzo dobrym rozwiązaniem, bo każdy jest traktowany równo. Czy zamawia 10 wędek czy 1000 wędek Swoją drogą na Fenwickach nie ma kokosów. Wolę sprzedać 3 kołowrotki Mistrall-a za 100 zł niż jednego HMG bo ma większy zarobek. fenwick wolley jiging 69mhhf2 - nie ma czegoś takiego Napisz jeszcze raz i to poprawnie. W serii Smallmouth jest fajny kij - ESMS63MH-F-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 kamil strona fenwicka nie dziala na bassie sprawdz ews 692mhmf a ty piszesz ze niema czegos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 "mhhf" medium heavy heavy? fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 BGM każdy Fenwick opisany do 21g i akcji FAST ogarnie główki nawet 30g ;-) Musi być długość 6'9"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Fotki zrobię jutro przy dziennym świetle. Dużo o nim nie powiem, bo jeszcze dobrze nim nie połowiłem. Kij dobrze trzyma ryby jak na extra fast'a. Szczupaka 96cm był w stanie zatrzymać i jeszcze miał dość dużo mocy w zanadrzu. Straciłem już w nim dwie przelotki po upadku na burtę z wysokości nie większej niż 30cm. Nie wiem czy przelotki były już wcześniej w jakiś sposób uszkodzone, czy są po prostu tak kruche. Kij pracuje najlepiej tak od 12 do 35 gram, oczywiście pociągnie i więcej, ale myślę że do tych 35 jest najbardziej komfortowo. Ot: mogę gdzieś dostać takie same przelotki, czy lepiej zmienić wszystkie na nowe? Edytowane 24 Listopada 2014 przez pablo40404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 tak takie dlugosci lubie od 66 do7 musi byc jeszcze mocny a ten 69 ma podobno 15 lb dosc czesto po zacieciu wisi sum nawet do ok 2m i musi dac rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 sw.RP - gdybyś prowadził jakiś biznes typu sklep wędkarski to chciałbym zobaczyć, jak sprzedajesz wędzisko Fenwicka za 949 zł i zarabiasz na nim 50 zł żeby nie być pazernym Nie są to INSTYTUCJE CHARYTATYWNE tylko sposób na życie a przy okazji realizacja pasji. Tylko żeby o tym rozmawiać trzeba by było w przeszłości lub teraźniejszości prowadzić własną firmę a nie biadolić, że wędki są za drogie. Jak kogoś nie stać na Fenwicka czy St.Croix to łowi Jaxonem albo zbiera grzyby. No i ceny sugerowane przy takich produktach są bardzo dobrym rozwiązaniem, bo każdy jest traktowany równo. Czy zamawia 10 wędek czy 1000 wędek Swoją drogą na Fenwickach nie ma kokosów. Wolę sprzedać 3 kołowrotki Mistrall-a za 100 zł niż jednego HMG bo ma większy zarobek. fenwick wolley jiging 69mhhf2 - nie ma czegoś takiego Napisz jeszcze raz i to poprawnie. W serii Smallmouth jest fajny kij - ESMS63MH-F-2.Tu trafiłeś jak ślepy w płot.Na fenwickach nie ma kokosów???a cena hurtowa eatosa to 572zł więc se oblicz jaką marże mają sklepy a pewnie u chinola wyprodukowanie tego kija nie kosztuje więcej jak 200zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 a ile tych Fenwicków się sprzeda, żeby te kokosy były? Oj Rafał, coś czuję że pracujesz dla kogoś, a nie dla siebie. A jeśli dla siebie, to raczej nie w handlu Gdybyś pracował w handlu, to byś głupot nie gadał W odniesieniu do języka polskiego: nie SE policz, tylko SOBIE policz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi