Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro marża sklepu sięga 25-30% to na moje oko są niezłe pieniądze. Fakt, że może ilości sprzedane w sklepach w pipidowie są niewielkie, ale podejrzewam, że są takie, które nie narzekają.

Pewnie, że z USA taniej, ale trzeba sobie dobrze wysyłkę zorganizować. Swoją drogą przy okazji dobrej WYPRZ warto rozważyć jak ktoś lubi markę.

Fenwick z USA to nie jest dobry pomysł, miałem, połamałem i dupa. Był to śp. Elite tech smallmouth. Strzelił przy wyrzucie 3" z główką 22g. Po dokładnych oględzinach trupa okazało się w dodatku że był uzbrojony ,z boku' kręgosłupa. A o strzelających fenwickach to pisali w Wedkarzu Polskim na poczatku lat '90 taka ciekawostka ;)

Poświęciłem chwilę czasu na przeczytanie kilkudziesięciu stron tego wątku na temat wędek Fenwick'a...szczerze mówiąc spora część Waszych wypowiedzi to negatywne opinie (zwłaszcza na temat Aetosa :huh: , który jakby na to nie spojrzeć do tanich nie należy)...ale dobrze gdyż to taki kubełek zimnej wody na głowę wylany ;)

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

Panowie czym się różni w walorach użytkowych wersja HMG GS70ML MF 2 6-12 od GS70M MF 6-15 .

Tutaj znalazłem mały test GS70M gdzie gościu łowi niedużymi jigami i robalami ,spodobał mi się ten kijek i ciekaw jestem czy wersja ML z akcją MF pasowałaby pod okonie do przynęt typu robale , gluty na hakach offsetowych oraz jigów powiedzmy średnio 3-5g w wyjątkowych sytuacjach 7-8g.

https://www.youtube.com/watch?v=8RM747ioOkQ

Edytowane przez Dawidos

• 2 tygodnie później...

Fenwick HMX Spin HMX-S862L-MF Mial ktos? Uzytkowal? Jakies informacje moze? :)

Ponowię pytanie kolegi. Cel pstrągi. Wędkę widziałem, oglądałem ale chodzi mi o eksploatację. Czy  kropek 50+/- nie sponiewiera tego kijka? Na pewno ma jak dla mnie za długi o 3 - 4 cm dolnik, co jak mniemam przy rzutach spod łokcia będzie mnie leko irytowało.

Jeżeli ktoś może to proszę o odpowiedż

Jeśli chodzi o wersję do 14g to wrzucałem parę stron temu fotki ugięcia kija. Sprzedałem go dla klienta na klenie / jazie / okonie. Z pstrągiem 50+ wolałbym się nie mocować tym kijem  :P Ale Horneta 3 cm daleko posyła  ;)

Widziałem kolegi fotki, widzałem ;) Macać go też macałem. Z tym że na sucho to praktycznie nic nie pójdzie :D

Osobiście szukam czegoś co może zastąpić Equsa Bravo, który przy większych kropkach ma problemy. Tego HMXa widziałem w dobrej cenie i stąd moje pytanie.

Pozdro.

Ja też lubię tą długość. Na pstrąga, klenia w Drawie która na moim odcinku jest naprawdę wąska. Czasem sięgam nią prawie pod drugi brzeg nie wychodząc z krzaków. Nie jest wcale za długa. Co kto lubi. Ale jak czytam że koledzy łowią na krótsze wędki to w tym roku spróbuję po raz kolejny. Może się przekonam. 

Mam takie pytanko, jednosklad z serii hmg :) do 28g dość stary z pełną rękojeścią z korka ciemnego , 40g+ 3cale targa to wiem, tylko czy można takim ciężarem bezstresowo nim rzucać chodzi mi o to czy np. nie są podatne na uszkodzenia podczas rzutów takimi ciezarami, miał ktoś lepsze lub gorsze doświadczenia z takim modelem ?