adriano Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak czy siak przyjęło się że "elitka " to st.croix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 ''Elitka'' jest jedna i nie jest to z pewnością Fenwick 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 czy ktoś z osób, które miały styczność może potwierdzić, czy HMX 762L-F ma rękojeść C? dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie, takiej na pewno nie ma wędka o mocy Light :-) To rękojeść wędek do pompowania zaciętej, dużej ryby :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Taką info znalazłem w tabeli na stronie skąd wziąłem foto. To drugie pytanko. Jak jest uzbrojony, czy równie genialnie jak RiverRunner od 30 na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tylko ERR72 ma wielką 30 na dole :-) Modele krótsze mają chyba 25-tki. HMX uzbrojony poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czy ktoś tego HMX 762L-F mógłby porównać z kijaszkiem na blanku MHX SJ9000-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam, mam małe pytanko do znawców tematu. Chciałem zakupić jakiegoś UL na pstrągi głownie takie 30-50 cm i czasem okonia. Czy Fenwick ERR72L-F-2 218 08-9 w dwuskładzie będzie dobry na takie łowienie a w szczególności chodzi mi o cenę gdyż mogę takiego mieć za 650 zł ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Radzę pomacac akcję tego kija jest co najmniej dziwna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Tak się właśnie zastanawiałem, miałem go w rękach niby był w miarę ok, lecz dalej mam dylemat. Miałem sobie złożyć jakiegoś phenixa FX 802-2 wiadomo trzeba by dołożyć parę zł. Fenwick ma podobne parametry jakich szukam w kiju a i cena mnie trochę zachęciła. Może koledzy podpowiedzą coś innego o podobnych parametrach. Edytowane 9 Lutego 2015 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 A musi być z tej serii mi leżał najbardziej najdelikatniejszy hmg warto też pomacac coś tańszego możesz być zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Nie upieram się o serię ani nawet o markę, szukam czegoś max do 8-10 gr w górze, krótkiego ( 200 - 230 cm ), kijek ma być lekki i podręczny ( w miarę krótki dolnik ). Akurat ostatnio wpadł mi właśnie w ręce Fenwick ERR72L-F-2 218 08-9 więc pytam. Tego HMG kolega ma do 18 gr ? U mnie go niestety nie było na stojaku więc nie miałem okazji pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Kolego nie mam bawiłem się nimi na targach i nie dałbym tyle kasy za wędki za to moimi faworytami zostały parabellum cc nie mylić z parabellum ul, shimano yasei perch oraz daiwa exceller to z kijkow do ul o zdecydowanie innej akcji niż stallion do 12g który jest bardzo uniwersalny ale to typowy fast w sumie za jednego fenwicka masz 2 wędki o różnej akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 witam na targach wpadł mi w ręce esmc63mmf (bardzo mi się spodobał) może ktoś posiada i napiszę jakie przynęty obsłuży na poligonie (ewentualnie gdyby ktoś chciał się pozbyć zapraszam na pw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Nie upieram się o serię ani nawet o markę, szukam czegoś max do 8-10 gr w górze, krótkiego ( 200 - 230 cm ), kijek ma być lekki i podręczny ( w miarę krótki dolnik ). Akurat ostatnio wpadł mi właśnie w ręce Fenwick ERR72L-F-2 218 08-9 więc pytam. Tego HMG kolega ma do 18 gr ? U mnie go niestety nie było na stojaku więc nie miałem okazji pomacać.HMG do 18 g-realnie wg.mnie to 8-25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ostatecznie wybór padł na MODEL # ERR69L-FS-2 - 207 cm 0.8 - 9 gr. jutro testy. Myśle, że lekkiego pstrąga powinien ogarnąć a i na okonia się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 czy ktoś z osób, które miały styczność może potwierdzić, czy HMX 762L-F ma rękojeść C? dziękuję z góry Dziś go dostałem. Faktycznie, ma taką rękojeść ale przednia część jest chyba ciut krótsza niż na fotce. Ale kijek kapitalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 A taki był spokój te kilka dni.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam,czy ktoś z Was znalazł już gdzieś w necie katalog Fenwick'a na 2015r?Strona fenwick'a na Polskę chyba nie działa od pewnego czasu. Ktoś wie o co chodzi?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam,czy ktoś z Was znalazł już gdzieś w necie katalog Fenwick'a na 2015r?Strona fenwick'a na Polskę chyba nie działa od pewnego czasu. Ktoś wie o co chodzi?pozdroPewnie się okopali pod nawałem reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grelo6 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Na pewno się okopali z moim HMX też miał być w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Dziś go dostałem. Faktycznie, ma taką rękojeść ale przednia część jest chyba ciut krótsza niż na fotce. Ale kijek kapitalny Zapytam jak się "to to" trzyma w ręce i jakby kolega scharakteryzował wędkę, chodzi mi o przeznaczenie kija, akcję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Opisana jest chyba zbyt ciężko niż powinna. Mimo długości i dosyć osobliwej rękojeści jest bardzo dobrze wyważony i fajnie trzyma się go w dłoni. Nie ma bułowatego uchwytu. Podpinałem Daiwę 2500 z żyłką 0,12mm i powiem Ci, że miota smużakami aż miło (testowane na trawniku, nie nad wodą). Kopytko 5cm na główce 5g katapultuje bardzo daleko. Max c.w. nie wiem, wyszło by nad wodą. Nad rzekę na klenia, jazia czy okonia bardzo dobry kij. Mam też na stojaku Dragona Moderate 2,82 i ten jest sztywniejszy, leci na pysk a cena sporo wyższa. Edytowane 20 Lutego 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Witam, czy ktoś z was posiada spinning Fenwick WALLEYE Rigging EWS772M-F. Szukam kija do łowienia z opadu na Odrze główki w przedziale 10-25g gumy do 12cm. Mam już Fenwicka Walleye Jigging EWS66M-F 198cm, który z łodzi jest idealny jednak z brzegu jest według mojego odczucia troszkę zbyt krótki. A może coś z wersji Elite Tech Bass np ETB70MH-FS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Koledzy moze ktoś macał tego elite tech bass ,prosiłbym o pare słów o tym kiju . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi