Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Moje zdanie jest takie, że owszem nada się, ale są lepsze kije. Jeżeli już koniecznie Fenwick to EWS63MXF - mam nadzieję, że nie pomyliłem symboli. Jest bardziej szczytowy niz HMG, w zasadzie to jedyny kij bardziej sandaczowy w ofercie. Pozostałe to na zasadzie można łowić, ale po co?

chodzi dokładnie o Fenwick EliteTECH Walleye Jigging Medium (EWS63M-XF) 6’’3’

Chyba masz rację, trochę poczytałem o tym kiju i naprawdę myślę że się sprawdzi

A co powiecie o tym kiju? http://bass-sklep.pl/wedka-fenwick-elite-tech-walleye-jigging-ews66ml-f-duplikat-1.html Naprawdę mają dobrą okazje -20%

Potrzebuje opinii na temat tego kijka, może ktoś z kolegów go posiada i mógłby coś mi doradzić?

Edytowane przez resiak82

A co powiecie o tym kiju? http://bass-sklep.pl/wedka-fenwick-elite-tech-walleye-jigging-ews66ml-f-duplikat-1.html Naprawdę mają dobrą okazje -20%

Potrzebuje opinii na temat tego kijka, może ktoś z kolegów go posiada i mógłby coś mi doradzić?

Najpierw się zorientuj czy w ogóle będą mieli go na stanie. Ja się u nich naciąłem właśnie na taką "promocję". Dopiero postraszeni sprawą skierowaną na policję oddali kasę.

Chłopaki, kobitki nie są głupie. One i tak wiedzą, ze to nie dla kumpla, tylko dla Was i mają radochę, ze się ich boicie. Trudno takie życie.

Każdy kombinuje, jak potrafi.

Zapewne to znacie, ale wiecie, jakie jest największe zmartwienie wędkarza??

że po jego śmierci żona będzie sprzedawała mu sprzęt wędkarski za tyle, ile jej powiedział,że kosztował.

Pozdrawiam

• Like 1

Heh przypomina mi się moja sytuacja  w tamtym roku kiedy to potajemnie pojechałem po kij zamówiony w sklepie ... Wszystko było by ok  , ale siostra  na weekend przyjechała i się zapytała " jak tam Darka nowy kij" Co się potem działo ... Ciche dni ...

Kurde chłopaki co jest z wami. Trzeba wiedzieć czy sobie można na coś pozwolić, jeśli tak to ani żona ani nikt nie ma prawa wam zabronić. Albo macie straszne żony albo z wami coś nie tak. Kłamać osobę z którą się żyję? To trochę żałosne. Nie odbierajcie tego zbyt osobiście, dla mnie klamanie to słabość a trzeba silnym być :)

• Like 2

Kurde chłopaki co jest z wami. Trzeba wiedzieć czy sobie można na coś pozwolić, jeśli tak to ani żona ani nikt nie ma prawa wam zabronić. Albo macie straszne żony albo z wami coś nie tak. Kłamać osobę z którą się żyję? To trochę żałosne. Nie odbierajcie tego zbyt osobiście, dla mnie klamanie to słabość a trzeba silnym być :)

Taaak - to weź tu wytłumacz, że masz już dwie wędki pod pstrąga ale przydałaby się jeszcze jedna - krótsza bo zielsko teraz rośnie nad rzeczkami? 

Witam, z góry przepraszam za OT, ale temat tyczy się porównania modelu St.Croix Premier Ps70mf2 a Fenwick HMG GS70ML-MF-2 18g z GSM-M-2 21g.

Szukam kijaszka pod sandacza na lekko i moje pytanie brzmi następująco: Czy ktoś porównywał bezpośrednio Premiera z którymś z wymienionych HMG ? Co będzie lepsze i jak najbardziej zbliżone do parametrów St.Croix-a ? Cena identyczna lecz dożywotnia gwarancja bardziej przekonuje oraz większa ilość komentarzy apropo kijków Fenwicka. Wiem że decyzja należy do mnie ale może ktoś mógłby powiedzieć coś mądrego w tej sprawie :)

Poszukaj starszej EliteTECH - są teraz w wyprzedażach. Zamiast serii PREMIER wolałbym Mojo Bass - cena podobna ale design tych wędek, wykończenia i praca w mojej ocenie są dużo lepsze niż w Premierze.

Łowiłem Mojo Bass-em wersją do 17,5g oraz 21g. Ta pierwsza to na prawdę dobra sandaczówka za te pieniądze, druga zaś to mocny kawał kija.

• Like 1