Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki doradzicie kręcioł do Fenwicka GS70ML-MF-2 . Wędkowanie głównie z łodzi,więc chyba dużej szpuli nie trzeba  Budżet to max 350pln :) Mam na oku Ryobi Slam 2000 lub 3000, ale nie mam gdzie tego sprawdzić czy dobrze wyważy kija ? Z góry dzięki za pomoc :D

Witam. Czy któryś z kolegów użytkuje Fenwicka HMX-S702-M-XF (2,13m i cw 3-21g)? Jeśli tak to bardzo proszę o opinie. Cw podobno jest sporo zaniżony, waga wędki według amerykańskiej strony to 160gr, a według polskich sklepów 130-142 gr, co jest troche mylące. Proszę o info jak trzyma rybę, czy ugięcie faktycznie przechodzi w pełną parabolę w czasie holu i jak z czuciem przynęt w podanym przeze mnie zakresie wagowym. Rozważam ten model jako kij na szczupaki z łódki, do gum 7-10 cm na główkach 5-10 gr. Pzdr

@granvorka jaki masz dokładnie model i jakich przynęt przy nim używasz? :) Te 10 cm i 10 g to zdecydowany max, zazwyczaj bedzie to 5-7 gr + guma. Porównywałem HMXa S702-M-XF w sklepie do okumy black rock 2,18m i 7-28 gr - był mniej spolegliwy i sprawiał wrażenie sporo niedoszacowanego jeżeli chodzi o cw....

Edytowane przez raven88

Witam kolegów. A co sądzicie o tym kijku pod sandacza http://www.sandacz.nysa.pl/fenwick/3189-spinning-aetos-fenwick-3-21-g-190m-a631mxfs.htmlczy może jednak lepszy będzie ten http://bass-sklep.pl/wedka-fenwick-elite-tech-walleye-jigging-ews66ml-f-duplikat-1.html. Głównie chodzi o technikę z opadu, ale nie tylko

Czy ktoś z kolegów użytkuje Elite Tech River Runner 7'6LMF 9g 4-8 lb? Chciałem zapytać jakie przynęty ogarnia.

Moim zdaniem kijek stworzony do wobków, obrotówek .... świetnie sie spisuje z wobkami 4-6cm o agresywnej akcji i jakaś obrotówka myślę że max 2

Moim zdaniem kijek stworzony do wobków, obrotówek .... świetnie sie spisuje z wobkami quoteo agresywnej akcji i jakaś obrotówka myślę że max 2

Kolega użytkuje ten kijek? Czy kijek to taki krowi ogon, czy w dolnym zakresie obsłuży najmmiejsze kleniowe woblerki takie 1,5 g? Edytowane przez damien79

Kolega użytkuje ten kijek? Czy kijek to taki krowi ogon, czy w dolnym zakresie obsłuży najmmiejsze kleniowe woblerki takie 1,5 g?

Nie wiem czy to się tyczy do kija który napisałem, ale dla mnie ten kij ma posłóżyć przede wszystkim do techniki z opadu pod sandacza jak i pod szczupaka

Użytkuje ktoś fenwicka HMG 2,13 7-35g? (wersja spinningowa,nie cast)

Mam 7-21 ale coraz częściej sięgam po gumy 5,6 cali i herringi 16stki wiec chciałbym zmienić kij na nieco mocniejszy. Problem w tym,że dość często sytuacja wymusza użycie gum 3' i główki 4-5g co daje w sumie ok. 11,5-12,5g. Z tego co wyczytałem to jego realne cw to 15+ i boję się że te przynęty nie będą już latały tak jak trzeba. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym najcięższy najcięższym HMG?

@NERO Mam taki jeszcze dobrze nie obłowiony. Planuję w przyszłym tygodniu spróbować swoich sił typowo ze szczupakiem więc będę mógł cokolwiek opisać. Z wstępnych testów lata 6" shaker i główka 10g bez bólu. Niestety jak pracuje pod rybką nie wiem jeszcze.