POLONIAb Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Thanx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 No problem. Polecam się na przyszłość.A tak na marginesie też mam między innymi fenwicka z serii elite tech s&s ETSS862MLC-SS. Delikatny szczyt i zapas mocy w dolniku. To moja armata dalekiego zasięgu na okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) A ten kij to z dzieloną rękojeścią? Kij bardziej pstrągowy? Tak to kij z dzieloną rękojeścią, używam go na pstrąga ale pod okonia też podejdzie Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Jaki doradzicie kręcioł do Fenwicka GS70ML-MF-2 . Wędkowanie głównie z łodzi,więc chyba dużej szpuli nie trzeba Budżet to max 350pln Mam na oku Ryobi Slam 2000 lub 3000, ale nie mam gdzie tego sprawdzić czy dobrze wyważy kija ? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Exceler nowy w rozmiarze 2508 z płytką szpulą i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Witam. Czy któryś z kolegów użytkuje Fenwicka HMX-S702-M-XF (2,13m i cw 3-21g)? Jeśli tak to bardzo proszę o opinie. Cw podobno jest sporo zaniżony, waga wędki według amerykańskiej strony to 160gr, a według polskich sklepów 130-142 gr, co jest troche mylące. Proszę o info jak trzyma rybę, czy ugięcie faktycznie przechodzi w pełną parabolę w czasie holu i jak z czuciem przynęt w podanym przeze mnie zakresie wagowym. Rozważam ten model jako kij na szczupaki z łódki, do gum 7-10 cm na główkach 5-10 gr. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Uzywam mocniejszego hmx'a i wydaje mi sie, ze do 10cm gum i 10g glowek wybrany przez Ciebie kijaszek moze byc za delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) @granvorka jaki masz dokładnie model i jakich przynęt przy nim używasz? Te 10 cm i 10 g to zdecydowany max, zazwyczaj bedzie to 5-7 gr + guma. Porównywałem HMXa S702-M-XF w sklepie do okumy black rock 2,18m i 7-28 gr - był mniej spolegliwy i sprawiał wrażenie sporo niedoszacowanego jeżeli chodzi o cw.... Edytowane 4 Maja 2015 przez raven88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Uzywam mocniejszego hmx'a i wydaje mi sie, ze do 10cm gum i 10g glowek wybrany przez Ciebie kijaszek moze byc za delikatny XF też je ogarnie, bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 @Kamil_Be dzięki za info. Jeżeli jest na JB jeszcze jakiś użytkownik HMX S702-M-XF to proszę o jego opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Na PW mogę podać Ci namiar na kolegę, który łowi S702XF od prawie roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Witam kolegów. A co sądzicie o tym kijku pod sandacza http://www.sandacz.nysa.pl/fenwick/3189-spinning-aetos-fenwick-3-21-g-190m-a631mxfs.htmlczy może jednak lepszy będzie ten http://bass-sklep.pl/wedka-fenwick-elite-tech-walleye-jigging-ews66ml-f-duplikat-1.html. Głównie chodzi o technikę z opadu, ale nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 @Kamil_Be poproszę namiary na priv pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Kolega Olsztyniak Ci podesłał jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Dzięki, jestem już po rozmowie z użytkownikiem HMXa XF, który potwierdził Twoją pozytywną opinie oraz fakt, że kij spokojnie obsługuje wspomniane zakresy wagowe przynęt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Czy ktoś z kolegów użytkuje Elite Tech River Runner 7'6LMF 9g 4-8 lb? Chciałem zapytać jakie przynęty ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Czy ktoś z kolegów użytkuje Elite Tech River Runner 7'6LMF 9g 4-8 lb? Chciałem zapytać jakie przynęty ogarnia.Moim zdaniem kijek stworzony do wobków, obrotówek .... świetnie sie spisuje z wobkami 4-6cm o agresywnej akcji i jakaś obrotówka myślę że max 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Koledzy, uzytkownicy ESMS69M-XFCzy ten kijek będzie dobrze sie spisywał z jigiem 5g + guma 8-10cm ? Czy opad będzie dobrze wyczuwalny? Chciałbym go zastosowac do połowy szczupaków na płytkich jeziorkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Olsztyniak ma taki ale cast. Podpytaj, to powie co nie co o kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Czy ktoś z kolegów użytkuje AETOS Fenwick c.w3-21g dł.1,90m A631MXFS? Chodzi mi głównie jaki kręcioł do tego by podszedł,ilu gramowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Moim zdaniem kijek stworzony do wobków, obrotówek .... świetnie sie spisuje z wobkami quoteo agresywnej akcji i jakaś obrotówka myślę że max 2Kolega użytkuje ten kijek? Czy kijek to taki krowi ogon, czy w dolnym zakresie obsłuży najmmiejsze kleniowe woblerki takie 1,5 g? Edytowane 7 Maja 2015 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Kolega użytkuje ten kijek? Czy kijek to taki krowi ogon, czy w dolnym zakresie obsłuży najmmiejsze kleniowe woblerki takie 1,5 g?Nie wiem czy to się tyczy do kija który napisałem, ale dla mnie ten kij ma posłóżyć przede wszystkim do techniki z opadu pod sandacza jak i pod szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Pytałem kolegę @Tomus o Elite Tech River Runner 7'6LMF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Użytkuje ktoś fenwicka HMG 2,13 7-35g? (wersja spinningowa,nie cast)Mam 7-21 ale coraz częściej sięgam po gumy 5,6 cali i herringi 16stki wiec chciałbym zmienić kij na nieco mocniejszy. Problem w tym,że dość często sytuacja wymusza użycie gum 3' i główki 4-5g co daje w sumie ok. 11,5-12,5g. Z tego co wyczytałem to jego realne cw to 15+ i boję się że te przynęty nie będą już latały tak jak trzeba. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym najcięższy najcięższym HMG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 @NERO Mam taki jeszcze dobrze nie obłowiony. Planuję w przyszłym tygodniu spróbować swoich sił typowo ze szczupakiem więc będę mógł cokolwiek opisać. Z wstępnych testów lata 6" shaker i główka 10g bez bólu. Niestety jak pracuje pod rybką nie wiem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi