neo72 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Miałem 2 kije tej marki i prócz klikającej przelotki od nowości w hmxie było wszystko ok.Jako że trzymam kij za foregrip musiałem sprzedać bo się odkrecaly przy rzutach i za krótko ich używałem aby miarodajnie ocenić.Za to w st.croix na 4 kije od nowości żadnych wad. :-)Również miałem 2 kije tej marki naprawdę fajne patyki chociaż wkurzały mnie nadlewki lakieru przy omotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Witam, napisze ktoś jakieś dobre lub złe słowo odnośnie tego kijaszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 A co chcesz wiedzieć? Machałeś starszą serią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Chciałbym wiedzieć czy to co jest napisane na blanku to rzeczywiście jest to czym można rzucać oraz ciekawi mnie niska cena w porównaniu do innych Fenwicków ...Niestety nie miałem przyjemności pobawić się starszymi kijami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Cena niższa bo gorszy węgiel, inne tańsze przelotki, gorszy korek itd. Poprzednik ale 7' był bardziej kluskowaty. Ten jest szybszy, taki dolny fast ale fast Pstrąg, okoń czy lekki szczupak to przeznaczenie tego kija. Ale za tą kasę wolałbym SG Parabellum chociaż ten Eagle też jest ok. Lub dozbieraj do HMX76L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Cena niższa bo gorszy węgiel, inne tańsze przelotki, gorszy korek itd. Poprzednik ale 7' był bardziej kluskowaty. Ten jest szybszy, taki dolny fast ale fast Pstrąg, okoń czy lekki szczupak to przeznaczenie tego kija. Ale za tą kasę wolałbym SG Parabellum chociaż ten Eagle też jest ok. Lub dozbieraj do HMX76LI to są konkrentne odpowiedzi na zadane pytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Właśnie Parabelkę już mam i jesttem z niej bardzo zadowolony, tyle że zachciało mi się dodatkowego kijka który by pokrył to czego Parabellum nie obsługuje tak dobrze jak powinna.Tego HMX przemyślę, tyle że z dostępnością tego kijaszka jest większy problem... Chyba że jest jakiś tajny sklep o którym nie wiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Każdy sklep Ci co ściąganie, który handluje Fenwickiem. Podpytaj kolegi wobler129 czy zna kogoś w temacie. Kij od ręki dostępny w KR Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i_de Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 A mnie ciekawi czemu u nas te kije sa takie drogie w porównaniu do innych, których cena katalogowa w euro jest podobna. Pazerność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Polska jest pionkiem dla handlu światowego i niestety musimy płacić. No i każdy musi zarobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i_de Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Mnie to akurat zastanowiło po przejrzeniu cen wędek w słowackim sklepie zdaje sie... Więc co, Słowacja to gigant światowego handlu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 To mały kraj w którym jest pewnie jeden dystrybutor, którzy ma dojścia od światowego importera U nas Konrad ściąga bezpośrednio od Fenwicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Mnie to akurat zastanowiło po przejrzeniu cen wędek w słowackim sklepie zdaje sie... Więc co, Słowacja to gigant światowego handlu?Ja wędki Sage, buty Ecco i rożnej maści alkohole również kupowałem na Słowacji taniej. Cos w tym jest ze jest taniej....ale ciężko znaleźć kraj w którym jest drożnej niż u nas ...może Skandynawia ze wskazaniem na Norwegie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 czy ktoś używał GS70ML-M-4? ewentualnie jaka to akcja opisywana przez Fenwicka jako Moderate?Mam takieggo GS70ML-M-2, zdaje się że to te same blanki tylko 4 częściowy kij. Kij pod sandacza na lekko (mógłby być ciut bardziej cięty) by mieć większą pewność podczas zapinania sandacza. Przy pewnej ręce i dobrze wyregulowanym kołowrotku daje radę. Używam go również do łowienia okoni na wirujące ogonki, obrotówki i woblery do 6-7 cm. Do fast-ów bym go nie zaliczył, taki troszkę szybszy moderate pełną gębą (choć to głównie kwestia indywidualnych upodobań) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Ja wędki Sage, buty Ecco i rożnej maści alkohole również kupowałem na Słowacji taniej. Cos w tym jest ze jest taniej....ale ciężko znaleźć kraj w którym jest drożnej niż u nas ...może Skandynawia ze wskazaniem na NorwegieZ tą różnicą że tam zarobki 5x jak u nas lub więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i_de Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Cos w tym jest ze jest taniej....ale ciężko znaleźć kraj w którym jest drożnej niż u nas ...może Skandynawia ze wskazaniem na Norwegie Nie do końca o to mi chodziło, że gdzieś indziej jest taniej... Nie wiem po prostu czemu wędki Fenwick kosztują u nas dużo więcej niż inne o takiej samej cenie katalogowej. Dla przykładu Słowacja vs Polska: - wędka Fenwick, Abu czy inne Shimano z ceną katalogową w Stanach ~ 150 $ - na Słowacji kosztuje 120-130 euro.- w Polsce Abu czy inne Shimano z ceną katalogową w Stanach ~ 150 $ kosztuje 120-130 euro. A Fenwick co najmniej 50 euro więcej. A jeszcze na dokładkę różne ceny w Polsce serii, które w Stanach maja identyczną cenę katalogową - taki elite tech jigging jest droższy od river runner. Przykre to, że wielbiciele marki są w kraju tak dopieszczani No i teraz pytanie dlaczego tak się dzieje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Możecie podać link do jakiegoś słowackiego sklepu internetowego z wędziskami fenwicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i_de Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Hej, swoje spostrzeżenia opierałem na tym:http://www.rybarskecentrum.sk/privlac/pruty/produkt/SINGLE/hmg-965-20g/9/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Posiadam ten kij i jestem zadowolony. Używam go na małe rzeczki i daje rade nawet z pstragami powyżej 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 @rybspinn jeżeli interesuje Cię w dobrej cenie używany fenwick HMX 76L-2-F to pisz na pw do kolegi @cabage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Macałem tego hmx-a , bardzo fajny kijek , aczkolwiek dozbierał bym i kupił hmg do 10g . Ten to już ma mocy na fajnego okonia i poradzi sobie z szczupakiem , ale ogranie większość okoniowych wabików. Ostatnio miałem go w łapce i mega mi ,,siadł" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Mówisz o kiju 6'6"? Kapitalny to jest HMG UL na okonie Ten do 3/8 oz to nawet lekka sandaczówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Mówie o HMG 230cm do 10g. Więc chyba 7`6" to jest tak? Pogubiłem sie w tych amerykańskich oznacznikach już haha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Nie, ten jest 7'6" Light do 3/8 oz a UL jest 7' do 8g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Aha, no to ten 3/8 no to już fajny, dosć mocny kijek , ale mam wrażenie za na okonie 30+ bedzie super. Tego do 8g nie miałem w ręce , coś podobnego do river runnera czy jednak całkiem inny kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi