Kamil_Be Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Nowy Walleye i Bass to bardzo cienkie blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i_de Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Marcin - skasuj końcówkę z adresu. Kamil - napisałeś wprost czy też masz na myśli, że nic nie warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Kilka złamanych miałem w rękach. Ehh... stare Walleye to są świetne kije. Te na Alconite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i_de Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 EWS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Mam Walleye w jednoskładzie CW 7-21. Potwierdzę tylko, że to wymarzony kij do łowienia z łódki sandaczy i szczupaków. Mam parę wędek z pracowni na blankach Phenixa i Batsona (który zresztą marnie skończył, utopiwszy sie w Odrze razem z kręciołem)Fenwick Walleye jest jednak pierwszym, po który sięgam jadąc spontanicznie na ryby. Kupiłem ostatnio Aetosa, też monoblank i też z całego serca polecam. Te kije mają coś w sobie, coś co się poczuje dopiero na wodzie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Miałem kiedyś Aetosa. Piękna wędeczka z duszą.Teraz cieszy oko innego. Pozdrawiam grzegosławie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tomek, dziękuje za pozdrowienia Aetos już przetestowany, ale tylko 55 i 58cm się uwiesiło. Sandacze pływają dalej i liczę, że wyłowię je za rok o 10cm większe Co do samej wędki to tak jak sie spodziewałem: szybka, o cudownej akcji i mega elektryczna... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 @cabage - wklejam linki jeszcze raz: http://www.forum.wedkarska-tuba.pl/topic/1538-spining-fenwick-elite-tech-walleye/ http://forum.fishing-team.pl/viewtopic.php?f=26&t=921 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Kamilu miałem HMG do 18g poprzedni model wyrzutowo pasował jak ta "lala" mógłby być nawet ciut delikatniejszy ale dla mnie pod sandacza się nie nadawał - za duża parabola pod obciążeniem. Szukam czegoś podobnego, szybszego o akcji bardziej szczytowej. Coś co nada się głównie pod sandacza ale okonia się nie będzie bało. Wagowo od dołu jadąc - Guma 6-7 cm i główka 5 g - następnie 7g i guma 9cm, jaskółka do 12cm (8-10g) a maksymalnie to 15g i guma 8 cm kopyto...@Cabage, szukasz koniecznie 2 skladowego kija? Jeśli nie, to polecam Ci Walleye Jigging 3-21 lub 7-21 ze starej serii Fenwick'a. Mam, używam, łowię, polecam. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 EWS63M-XF to dla mnie jeden z najlepszych kijów na zedy. Wolę bardziej niż LTWS EWS66M-F też świetny kij ale 63 rządzi. Jest też wersja EWS662M-F w 2 kawałkach. ML-e były za miękkie. Żałuję że nie kupiłem go jak jeszcze były. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 EWS63M-XF to dla mnie jeden z najlepszych kijów na zedy. Wolę bardziej niż LTWS EWS66M-F też świetny kij ale 63 rządzi. Jest też wersja EWS662M-F w 2 kawałkach. ML-e były za miękkie. Żałuję że nie kupiłem go jak jeszcze były.Który z nich będzie bardziej okoniowo sandaczowy Niż typowa pała sandaczowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Takiego nie będzie. Prędzej A701MFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Zamówiłem z USA Fenwick HMG-69ML-FS-2 ale nie widzę nigdzie u nas tego modelu. Ktoś mi powie o co chodzi? Wygląda jak te z ostatniej serii ale w katalogu są tylko 66 i 70. Zaczynam się zastanawiać o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 W tym roku był ogólnie dostępny. Trochę kluchowaty, wolę 66M-FS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Kamil co możesz powiedzieć o czułości i realnym cw ? W zamyśle lekki opad na szczupaka i okonia, więc może podoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Kiedyś szczupaki łowiło się jednostajnym prowadzeniem czasem zatrzymując przynętę i pozwalając jej lusterkować przy opadaniu w toń wodną. Nie mylić tego z sandaczowym opadem, który 80% ludzi próbuje stosować na szczupaki, okonie, miętusy, węgorze i inne piskorze I do dziś stosujesz tą technikę na szczupaki z kijem HMX do 28g jeśli chodzi o gumy, które jak wiem stosujesz dość spore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Kamil co możesz powiedzieć o czułości i realnym cw ? W zamyśle lekki opad na szczupaka i okonia, więc może podoła Do tego tak. Okoń nie powinien spadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 I do dziś stosujesz tą technikę na szczupaki z kijem HMX do 28g jeśli chodzi o gumy, które jak wiem stosujesz dość spore? Moje przygody z kijami F nie trwały więcej niż po 3-4 dni. Chyba że seria HMG. Na HMG66MH-FC łowiłem takimi gumami z ABU 5501S, ale go połamałem i teraz łowie na Shimano Sea Bass 210H i FD 935ix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 zapytam o kijek pod UL, ktoś miał doświadczenia z którymś poniżejHMX S662L-MERR 72UL-MS-2EA 70UL-MS-2HMG 70UL-MS-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 hmx i hmg tak na macanko masz spolegliwe patyki dość ciepłe, river runner z kolei jest szybkim patysiem do którego z 25% mocy możesz sobie wedle opisu dodać, bardzo czuły kij jak każdy elitetech , może nie warty ceny sklepowej ale bardzo ciekawy kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 River Runner u mnie się spisuje. Chyba, że odpadają mu przelotki Wczoraj odpadła mu druga przy wyrzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Męczę dwie sztuki River Runner jeden do 5 g drugi do 9 g i jak narazie nie wykryłem żadnych wad fabrycznych. Tyle że ja mam pierwszy wypust tych wędek. Później nieco zmieniły design. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Męczę dwie sztuki River Runner jeden do 5 g drugi do 9 g i jak narazie nie wykryłem żadnych wad fabrycznych. Tyle że ja mam pierwszy wypust tych wędek. Później nieco zmieniły design.Jakie realne główki i gumy obsługuje ten do 9g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Hmm..używam go do jaskółek, woblerów i obrotówek więc nie będę teoretyzował i nie pomogę. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Jakie realne główki i gumy obsługuje ten do 9g ?Łowiłeś Parabellum do 7g 215 cm? Jeśli tak to baaardzo podobnie. 10g z Duckfinem 9cm dało radę dobrze prowadzić. Linka Varivas 0,3 PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi