Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panowie, orientuje się ktoś gdzie mogę dostać HMXS70M-2-XF? Szukam czegoś w miarę uniwersalnego na łódkę do łowienia szczupaków i ew sandaczy na gumy 6-15cm na głowach 3-18g oraz wahadłowki w rozmiarze do 3. Z lektury wątku wnioskuję, że ten Fenwick, przy cenie do 500zl i z dożywotnią gwarancją może być dobrym rozwiązaniem, ale nigdzie nie mogę go namierzyć. Pozdrawiam.

Coś z tą dożywotnią gwcarancją się zmieniło w przypadku HMX? Jeszcze niedawno na stronie sprawdzałem to seria HMX miała dożywotnią, na Allegro dalej jest info, że dożywotnia. Ten HMX S702M-XF  wart jest uwagi, czy lepiej celować w HMG? Jak tak to które? Czy szukać czegoś innego? Pozdrawiam.

Zamówiłem z USA Fenwick HMG-69ML-FS-2 ale nie widzę nigdzie u nas tego modelu. Ktoś mi powie o co chodzi? Wygląda jak te z ostatniej serii ale w katalogu są tylko 66 i 70. Zaczynam się zastanawiać o co chodzi  :blink:

Niestety bardzo często na USA wybór wędek jest duzo większy niż w PL. To kwestia wielkości rynku oraz "zasobów" dystrybutora ;)  

Kamil_Be co masz na myśli mówiąc, że HMG 69ML to najbardziej "ujowe" Hmg?

W jednym ze sklepów jest oferta na

Hmg 66M-FS za nieco ponad 500zł. Powiedz, czy na tym kiju będą wyczuwalne gumy 6cm na 3g głowach? Czasami muszę tak łowić, a czasami na 12cm + 12g glowka. Ma to być uniwersalny kij na łódź. Czy w przypadku Fenwicka jednosklad ma jakieś przewagi nad dwuskladem? Pozdrawiam.

Edytowane przez leszczynski.bp

River Runner u mnie się spisuje. Chyba, że odpadają mu przelotki  :angry: Wczoraj odpadła mu druga przy wyrzucie. 

Wiemy, że RR u Ciebie nie ma lekko ;) , ale czy ta "dolegliwość" to kwestia jakiegoś urazu mechanicznego czy po prostu zmęczenia materiału? A jak z gwarancją?

Pozdrawiam

Raczej urazu mechanicznego. Przyjechał do mnie ze sklepu w kartonie nie tubie :angry:  - jak zobaczyłem w czym kurier to przywiózł to oczy w słup i pierwsze to sprawdzenie czy kij w ogóle jest w dwóch czy więcej kawałkach. Wyglądało na oko, że kij jest cały ale przelotki musiały trochę być przyduszone i pękają przy mocowaniu do blanku.

• 3 tygodnie później...

Panowie jak wygląda sprawa dożywotniej gwarancji? Trzeba wędkę gdzieś rejestrować? Co jest potrzebne przy zgłaszaniu uszkodzenia? 

A tak z ciekawości - słyszałem, że jak ktoś kupi wędzisko w USA to nie ma tej gwarancji? Dlaczego?

Koledzy mam pytanko, czy Któryś z waz ma coś z najnowszej serii walleye lub bass?
Chodzi mi o patent dokręcania kołowrotka foregripem, Widać foregrip jest króciutki a więc gwincik tez nie za długi, czy waszym zdaniem pewnie trzyma to kołowrotek? Nic się nie dzieje z gwintem przy dokręcaniu ? Jakie jest wasze odczucie na ten temat ??
  Zastanawiam się nad nabyciem ETW66M-FS - jeżeli Ktoś posiada prosił bym o opinie ! :)
Z góry dziękuję za pomoc !!! ;)

• 2 tygodnie później...

Dobra już znalazłem , teraz jeszcze jedno pytanie lepiej używkę ETW66M-FS-2 i dołożyć 200 zł czy tego hmx x fasta ? hmx jest trochę dłuższy , będę łowił z brzegu i nie wiem czy te 2m ETW będą wystarczające , czy jednak nie opłaca się wybierać z tych kijków i brać Finezze 5-21g ? Jak byś mógł ustawić je w kolejności od najlepszego do najgorszego ? Aha i jeszcze jak jest z gwarancją Fenwick'a ? Są problemy ? Czy np gdy mam dowód zakupu z innego sklepu mogę wędkę zareklamować w innym punkcie sprzedaży np. CW Warszawa ? 

Edytowane przez roost

• 4 tygodnie później...