leszczynski.bp Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Witam. Panowie, orientuje się ktoś gdzie mogę dostać HMXS70M-2-XF? Szukam czegoś w miarę uniwersalnego na łódkę do łowienia szczupaków i ew sandaczy na gumy 6-15cm na głowach 3-18g oraz wahadłowki w rozmiarze do 3. Z lektury wątku wnioskuję, że ten Fenwick, przy cenie do 500zl i z dożywotnią gwarancją może być dobrym rozwiązaniem, ale nigdzie nie mogę go namierzyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 HMX S702M-XF nie ma dożywotniej gwarancji. HMG dopiero ma. Zapytaj kol. Żbiku czy nie ma Premiera mocy M na sprzedaż. Fajny kijek i coś około 5 stówek chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 HMX S702M-XF nie ma dożywotniej gwarancji. HMG dopiero ma.Zapytaj kol. Żbiku czy nie ma Premiera mocy M na sprzedaż. Fajny kijek i coś około 5 stówek chciał.Oba Premierki sprzedane juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszL Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Coś z tą dożywotnią gwcarancją się zmieniło w przypadku HMX? Jeszcze niedawno na stronie sprawdzałem to seria HMX miała dożywotnią, na Allegro dalej jest info, że dożywotnia. Ten HMX S702M-XF wart jest uwagi, czy lepiej celować w HMG? Jak tak to które? Czy szukać czegoś innego? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zamówiłem z USA Fenwick HMG-69ML-FS-2 ale nie widzę nigdzie u nas tego modelu. Ktoś mi powie o co chodzi? Wygląda jak te z ostatniej serii ale w katalogu są tylko 66 i 70. Zaczynam się zastanawiać o co chodzi Niestety bardzo często na USA wybór wędek jest duzo większy niż w PL. To kwestia wielkości rynku oraz "zasobów" dystrybutora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Najbardziej ujowe HMG to 69ML (jeśli to czytasz to pozdro). Ja używałem 66M-FS oraz 66MH-FC. Oba świetne ale M-ke zmieniłem na SG Finezze MH a SG na Canadiana.(przypadkowo) i to jest to. Casta rozjechałem samochodem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Canadian cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Kamil_Be co masz na myśli mówiąc, że HMG 69ML to najbardziej "ujowe" Hmg? W jednym ze sklepów jest oferta na Hmg 66M-FS za nieco ponad 500zł. Powiedz, czy na tym kiju będą wyczuwalne gumy 6cm na 3g głowach? Czasami muszę tak łowić, a czasami na 12cm + 12g glowka. Ma to być uniwersalny kij na łódź. Czy w przypadku Fenwicka jednosklad ma jakieś przewagi nad dwuskladem? Pozdrawiam. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez leszczynski.bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kristo Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 River Runner u mnie się spisuje. Chyba, że odpadają mu przelotki Wczoraj odpadła mu druga przy wyrzucie. Wiemy, że RR u Ciebie nie ma lekko , ale czy ta "dolegliwość" to kwestia jakiegoś urazu mechanicznego czy po prostu zmęczenia materiału? A jak z gwarancją?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Raczej urazu mechanicznego. Przyjechał do mnie ze sklepu w kartonie nie tubie - jak zobaczyłem w czym kurier to przywiózł to oczy w słup i pierwsze to sprawdzenie czy kij w ogóle jest w dwóch czy więcej kawałkach. Wyglądało na oko, że kij jest cały ale przelotki musiały trochę być przyduszone i pękają przy mocowaniu do blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 a co z gwarancją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dożywotnia. Po Nowym Roku wysyłka do centrum i naprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 No i muzyka gra. Sam zakupiłem w tym roku River Runnera i jak narazie pozytywne wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 A ja dostałem swoje HMG 69Ml i mimo stwierdzenie "najbardziej ujowe" to mam zupełnie odmienne odczucia. Więc kolega mógłby w końcu napisać czemu takie ujowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Panowie jak wygląda sprawa dożywotniej gwarancji? Trzeba wędkę gdzieś rejestrować? Co jest potrzebne przy zgłaszaniu uszkodzenia? A tak z ciekawości - słyszałem, że jak ktoś kupi wędzisko w USA to nie ma tej gwarancji? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Koledzy mam pytanko, czy Któryś z waz ma coś z najnowszej serii walleye lub bass?Chodzi mi o patent dokręcania kołowrotka foregripem, Widać foregrip jest króciutki a więc gwincik tez nie za długi, czy waszym zdaniem pewnie trzyma to kołowrotek? Nic się nie dzieje z gwintem przy dokręcaniu ? Jakie jest wasze odczucie na ten temat ?? Zastanawiam się nad nabyciem ETW66M-FS - jeżeli Ktoś posiada prosił bym o opinie ! Z góry dziękuję za pomoc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Pytanie dotyczące ETW69ML-XFS-2? Ktoś miał porównanie do Savage Gear finezze? Ewentualnie kijek HMXS70M-2-XF cel sandacz Edytowane 27 Stycznia 2016 przez roost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 O HMX i ETW pisałem na poprzednich stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) A tak jak byś porównał te oba kije do finezze? Szczególnie chodzi mi o szybkość i czułość, ponadto poszukuje kijka do łowienia z brzegu Edytowane 27 Stycznia 2016 przez roost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Wersja 4-18 tak samo łamliwa jak papierowe ETW czu ETB. 7-25 nie mogłem połamać :-) Obie piekielnie szybkie i mega czułe. Handlowałem Fenwickami i St.Croix a prywatnie miałem wszystkie Finezze w castingu jako monoblanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 7-25 jest trochę za ciężka jak na moje potrzeby więc chyba wybiorę finezze 2,5m 5-21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) A co powiesz o tymETW66M-FS-2 też taki lamliwy? A hmx x fast? Edytowane 28 Stycznia 2016 przez roost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Całą rodzinę HMX opisałem kilka stron wcześniej. ETW chyba też. Weź zadaj sobie ten trud i poszukaj, bo nie mam ochoty ciągle się powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Dobra już znalazłem , teraz jeszcze jedno pytanie lepiej używkę ETW66M-FS-2 i dołożyć 200 zł czy tego hmx x fasta ? hmx jest trochę dłuższy , będę łowił z brzegu i nie wiem czy te 2m ETW będą wystarczające , czy jednak nie opłaca się wybierać z tych kijków i brać Finezze 5-21g ? Jak byś mógł ustawić je w kolejności od najlepszego do najgorszego ? Aha i jeszcze jak jest z gwarancją Fenwick'a ? Są problemy ? Czy np gdy mam dowód zakupu z innego sklepu mogę wędkę zareklamować w innym punkcie sprzedaży np. CW Warszawa ? Edytowane 28 Stycznia 2016 przez roost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak sprawuje się wędeczka EA90M-MS-2 ? byłaby głównie używana na Wiśłe pod bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi