Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie kilka slow o HMG66L-MFS-2: bardzo fajny kijek, opisany do 10g ale ogarnia komfortowo 15g, akcja MF powoduje ze pasiaki nawet te male(lowie w SE wiec małe to poniżej 15cm) nie spadają, a i szczupaka ca 60cm wyholowal bez zadnych problemów, piękna amortyzacja i ugięcie przy większej rybie. Ogolnie kij jest bardzo czuły i ma zapas mocy, lżej niz 5/6g i guma 5cm nie lowie ale przynęty takiego kalibru czuc na wędce doskonale, a i z główkami 8g + 8/10cm guma tez sobie komfortowo radzi przy normalnym prowadzeniu. Generalnie super kijek na okonie i szczupaki na lekko.

Edytowane przez PatLove

• 2 tygodnie później...

Panowie co byście polecili do łowienia szczupaków tak cw do 35g, raczej preferuje gumy i wahadła, rzadko obrotówki? Łowię głównie z brzegu i lubię  kije min. 2,60 i dłuższe. W tym przedziale znalazłem HMXS 90M-2-M, jakieś opinie na jego temat a może coś innego?

Czy ktoś jest w stanie potwierdzić moje przeczucie że wystawiony kij to lewucha ?

http://allegro.pl/wedzisko-spiningowe-fenwick-1-98-m-cw-7-17-5g-i6505150720.html#thumb/4

Szczególnie nie pasuje mi opis kija i czcionka odbiegająca od oryginału, dodatkowo brak opisu serii przy elite tech.

Nie wyrywa się zdjęcie

Opis wódki : es667M-MF

Każda wódka jest dobra o ile wykręca mordę :-)

Nie było takiej serii ES. 66 może oznaczać długość 198cm ale 7 oznaczałaby 7 części :-) Podróbka.

Edytowane przez Kamil_Be

Allegro lexi_seller... trochę tych "Fenwicków" ma, w promocji :D

Na moje pytanie o model jednego sprzedawanego "kija" odpowiedział tak:

"Wszelkie informacje które mam są zawarte w opisie /zdjęciach. Trudno coś w necie znaleźć - być może "leżak" magazynowy.

Poza allegro jestem w stanie wysłać kij za 280zl po wpłacie na konto (w pokrowcu, bez folii, bez metek, bez gwarancji), wysyłka w tubie  PCV,  dostawa 24~48h od momentu zaksięgowania wpłaty (kurier DPD) - w dni robocze."

Po przyjrzeniu się faktycznie widać na jednym foto teeh. I powiedz potem, że cie facet oszukał...

• 2 tygodnie później...

A oto komentarze od osób które kupiły te patyki;

JOLAMONOLA2 (47) (Kupujący) "tranzakcja w rewelacyjnym tempie , pełna zgodność z opisem , mąż bardzo zadowolony, polecam tego sprzedawcę za rzetelność i profesjonalizm"

Dzidas2005  "Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam."