szczupły Krzysiek Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 O patrz a dla mnie to właśnie plus dla Hmx Dzięki uchwytowi nakręcanemu od góry dłoń ma kontakt tylko z korkiem a nie, tak jak przy hmg, z plastikowym gwintem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Tylko HMX dla mnie ma tą wadę, że foregrip jest sporo większy niż w HMG. I do tego jest nakręcany a w HMG uchwyt Fuji jest skręcany od tyłu i dużo przyjemniejszy w chwycie. Aczkolwiek ja pod takie łowienie dobrałem kij z pełnej rękojeści korkowej na zimne dni Jakoś w moim HMX-S862L-MF nie odczuwam żeby foregrip był zbyt duży. Może i w HMG jest mniejszy - nie porównywałem - ale ja trzymam właśnie głównie za foregrip i dla mnie jest wygodny. O patrz a dla mnie to właśnie plus dla Hmx Dzięki uchwytowi nakręcanemu od góry dłoń ma kontakt tylko z korkiem a nie, tak jak przy hmg, z plastikowym gwintem...Też uważam ten typ uchwytu za bardzo wygodny, Przed Fenwickiem miałem taki w ABU, mam też w kijku UL. Odpowiada mi taki schowany gwint. Nie zauważyłem też żeby się jakoś za często luzował, choć zdarza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) HMG trzymałem tak, że dłoń nie dotykała gwintu. Jest też kilka HMX z innym uchwytem, ale odniosłem się do S762L czy S702M. Edytowane 29 Października 2016 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Ja, tak jak pisałem, łowię S702 z dzieloną rękojeścią i uchwyt nakręcany od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A co polecacie pod szczupaka typowo do jiggowania z łódki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A co polecacie pod szczupaka typowo do jiggowania z łódki ?Przecież nie dawno oglądałeś kije Fenwicka i stwierdziłeś że są "meksykańskie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Panowie, podpowie ktoś czy Fenwick HMX 2,13m do 28g albo Eagle GT 2,13m do 21g nada się do sandaczowania z główką 18-25g? Niestety nie mam możliwości pomacania... Kilka lat temu łowiłem HMX ale długości 2,74cm i jak dla mnie był to idealny kij na szczupaka. HMX 213cm opisany jest fast, tego którego miałem (274cm) z pewnością bym tak nie opisał, dlatego się głowię. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 EA70M-FS-2 gdzie go dostać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Panowie, podpowie ktoś czy Fenwick HMX 2,13m do 28g albo Eagle GT 2,13m do 21g nada się do sandaczowania z główką 18-25g? Niestety nie mam możliwości pomacania... Kilka lat temu łowiłem HMX ale długości 2,74cm i jak dla mnie był to idealny kij na szczupaka. HMX 213cm opisany jest fast, tego którego miałem (274cm) z pewnością bym tak nie opisał, dlatego się głowię. Z góry dziękiPierwszym (chyba S662MH-F - 198cm, nie kojarzę z obecnej serii tego kija 213cm) można śmiało jerkować. EagleGT to miękkie szczupakowe kije, ten 2,13 do 3/4oz jeszcze bardziej to utwierdza. EA70M-FS-2 gdzie go dostać ?W sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Jak zwykle porażasz elokwencją Pytanie nie było skierowane do Ciebie bo Ty skutecznie zniechęciłeś wiele osób swoją osobą do zakupów w sklepie Fishingland w Olsztynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Chyba na allegro widziałem te modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Negatywne opinie co do sprzedającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Jak zwykle porażasz elokwencją Pytanie nie było skierowane do Ciebie bo Ty skutecznie zniechęciłeś wiele osób swoją osobą do zakupów w sklepie Fishingland w Olsztynie.I bardzo dobrze! Nie mój interes. A ty jak zwykle porażasz bezradnością i tymi bezsensownymi pytaniami. Może podzwoń po sklepach i zapytaj kto co ma. Lista sklepów jest na stronie KR Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Panowie prośba o drobną poradę. Mam okazję kupić okazyjnie kijek HMX-S662MH-F 7-28G. Miał by być przeznaczony pod fińskie szczupaki z łodzi, głównie pod 4 i 5' gumy z główkami 7-10g. Wiosną w Finaldii naprawdę można się obłowić szczupaka, ale przeważająca wielkość to 50 - 70 cm, te większe, to jakieś 20 % złowionych. Wiadomo, że pod dużym szczupakiem taki kijek będzie pięknie pracował, ale mam obawy, czy przy tych krótszych nie będzie zbyt pałowaty, czy ryby nie będą spadać? Może lepiej odpuścić sobie okazję i poszukać czegoś lżejszego, tak do 21g c.w.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Ja mam właśnie hmx 3-21g HMX-S702M-XF i szczupły 60cm to fajnie czuć. Większość łowionych przeze mnie w tym roku, to takie okołowymiarowe, które dla tego kijka nie stanowią najmniejszego problemu. 20 sek i ryba na brzegu. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez szczupły Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 S662MH to taka lekka jerkówka. 702M-XF to zacny uniwesalny kijek na pajki i zedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Właśnie mam już avida stc AVS66MHF i mam obawy, że kupię sobie drugi, podobnie pracujący kijek, a potrzebuję czegoś bardziej spolegliwego. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Olo1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć,Mam pytanie.Czy Fenwick HMG 70hf-2 występuje/występował w wersji cast?Andrzej Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Casty z aktualnego HMG to tylko monoblanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Casty z aktualnego HMG to tylko monoblanki. A starsze wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Tu masz modele castingowe z poprzedniej serii HMG: http://www.fenwick.com.pl/tiggerstik.html . Swoją drogą bardzo chwalone, m.in. tu na forum. Na moje oko same monoblanki, chociaż to lista z polskiej dystrybucji, więc trzeba by jeszcze sprawdzić co było w USA, ale zakładam, że to samo. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam, pytanie jak w temacie, czy nie jest za sztywny to efektywnego rzucania woblerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam Zadajesz banalne pytanie .Nie piszesz jakiej gramatury woblery ma obsługiwać ten kij.Precyzyjne odpowiedzi znajdziesz w opisie kija jak i w praktyce.Moje zdanie kij się nadaje pod woblery od 7 g do 20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 oczywiście moje nie doprecyzowanie... właśnie o takich woblerach myślałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 http://jerkbait.pl/topic/7116-w%C4%99dki-fenwick/page-66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi