Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję w miarę niedrogiego kijka pod wiosenne szczupaki w Finlandii, pod max 5" gumy plus 5-7 gram główka. Właściwie to jestem już zdecydowany na STC PS66MF, ale znalazłem na allegro FENWICKA  EA66M-FS i się waham, w końcu 250 zł na ulicy nie leży. Pomóżcie  :( 

http://allegro.pl/wedka-fenwick-eagle-gt-1-98m-3-21g-ea66m-fs-i6655600496.html

Poszukuję w miarę niedrogiego kijka pod wiosenne szczupaki w Finlandii, pod max 5" gumy plus 5-7 gram główka. Właściwie to jestem już zdecydowany na STC PS66MF, ale znalazłem na allegro FENWICKA  EA66M-FS i się waham, w końcu 250 zł na ulicy nie leży. Pomóżcie  :( 

http://allegro.pl/wedka-fenwick-eagle-gt-1-98m-3-21g-ea66m-fs-i6655600496.html

Fenwicka nie testowałe, ale za to Premiera śmiało polecam pod przynęty co podałeś. 

Ten 

Elite Tech River Runner SPINNING 2,18m c.w.0,8-9g ERR72L-MFS-2

Wędka do okoni super, ale wk...wia mnie olewanie w serwisie. Pierwsza przelotka padła po niecałych 8 miesiącach łowienie, druga niespełna rok. Kijek połowił, nigdzie nim nie uderzyłem, ani nie rzuciłem. Nad wodą też praktycznie go nie kładłem na ziemię.  Przelotki obydwie odłamały się  przy omotce podczas wyrzutu.. 

Rozumiem jakby to był kijek za 100-200 zł , ale nie za 7 stów z podobno dożywotnią gwarancją. 

Połam go na jakim sumie i będziesz miał nowy i tyle w temacie. Bo dla mnie to chamstwo i totalna olewka. Więc tak samo trzeba postępować.

Mój AETOS strzelił przy zarzucaniu 7 g + kopyto 3 - do tej pory spisywał się perfekcyjnie i był moją ulubioną wędką na szczupaki. Mam nadzieję, że serwis stanie na wysokości zadania i przyzna mi nową taką samą. Ma cztery Fenwicki ale 631MXFS najlepszy. Czekam na decyzję, napewno napiszę jaki będzie fi

• Like 1

• 3 tygodnie później...

• 2 tygodnie później...

FENWICK EAGLE GT 1,98m 7-28g EA66MH-FS. Ktoś posiada ? Jaki realny górny zakres ? Od jakiegoś czasu rozglądam się za mocniejszą szczupakówką do gum 15 gr plus 10 gr ołowiu. Kij na łódź (jak najkrótszy) maks 210 cm. Chodzi mi o to żeby kij pozwalał na swobodną animację taką przynętą i nie mam tu na myśli agresywnego opadu a raczej podszarpywanie i czucie swobodnego opadu na szczytówce.

Edytowane przez Robert Crocker

FENWICK EAGLE GT 1,98m 7-28g EA66MH-FS. Ktoś posiada ? Jaki realny górny zakres ? Od jakiegoś czasu rozglądam się za mocniejszą szczupakówką do gum 15 gr plus 10 gr ołowiu. Kij na łódź (jak najkrótszy) maks 210 cm. Chodzi mi o to żeby kij pozwalał na swobodną animację taką przynętą i nie mam tu na myśli agresywnego opadu a raczej podszarpywanie i czucie swobodnego opadu na szczytówce.

Mam podobny problem, tylko szukam lżejszego kija. Mam avida AVS66MHF opisanego 10-21 g, ale jest to patyk realnie pod przynęty nawet do 40g. Szukając czegoś delikatniejszego zdecydowałem się na premiera P66MF, albo fenwicka HMG66M-FS, ale wstrzymuję się jeszcze do targów Rybomania w Poznaniu, może mnie coś oświeci  :huh: .

• 1 miesiąc temu...