Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Nie wiem dlaczego tak się podniecacie tymi fenwickami przecież przelotki w nich to istna tragedia. Najtańsza wędka z pracownie kładzie go na łopatki.

Fenwick umarł wraz z ostatnim kijem wykonanym w USA.

Miałem kiedyś starą wersje sprzedałem i żałuję.

To co dziś jest produkowane nie dorasta starociom do pięt.

Czekam na małą burzyczkę jak to na tym forum.

• 1 miesiąc temu...

Posiadam gt70mh-f (starsza wersja). Jak wiadomo opis cw nijak ma sie do rzeczywistych możliwość wędki i ogarnia mi przynęty do 100g. Zastanawiam sie nad mocniejsza wędka i w związku z tym mam zapytanie czy ze starszej wersji była jeszcze mocniejsza wersja, opisana równie niedokładnie :)?

• 3 tygodnie później...

Z opisu był 7-21 ale w/g mojej opinii dół był zaniżony bo kijek zaczynał fajnie pracować dopiero z 5 gram ołowiu i gumą. Góra kończyła się tak pod 30 gram :) Nie mniej najlepiej ogarniało mi się nim wahadłówki. Wędka bardzo "elektryczna" i zacnie było czuć opad ów wahadłówki. 

Witam. Czy ktoś z forumowiczów posiada fenwicka hmx z nowej serii? Z góry dziękuję za wszelkie opinie.

Który model Cię interesuje? Mam możliwość pomacania kilku modeli więc chętnie pomogę.

P.S. proszę moderatora o scalenie postów.

Edytowane przez Kamil_Olsztyn

Cześć Kamil. Chętnie skorzystam z Twojej pomocy. Chodzi mi o 2 modele z serii HMX ale tej z 2017r.

1. HMX 9ML-MS-2 czy nada się na Wisełkę pod klenia i jazia woblerki od 3gr. i obrotówki 0-1

2. HMX 9M-MS-2 czy ogarnę nim też łowienie z opadu.

Obecnie mam Fenwicka Eagle EA90M-MS-2 i jestem ciekaw czy jest między nim a jego odpowiednikiem z serii HMX.duża różnica.

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Stanisław Anioł

• 2 tygodnie później...