Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 No i proszę! Forum wędkarskie to jednak niezrównane miejsce fantastycznych odkryć i zajebistych konstatacji. Więc nie tylko w USA nie potrafią prawidłowo opisać wędki, ale w Wietnamie również się mylą i błądzą.Tylko nasze chłopaki wiedzą jak jest, nasze chłopaki rules!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talon Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jak zawsze trafnie i mądrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 A miałeś ten kij w ręce kolego? Bo jak nie, to może nie zaśmiecaj wątku jakimis niepotrzebnymi wpisami . W USA potrafią sie dogadać, w Wietnamie, a tylko w Polsce jeden na drugiego musi najechać za jego zdanie , jakież to polskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 A cóż by to niby zmieniło ? Wędki Fenwick z Wietnamu albo Bangladesz są niewiarygodnie niepowtarzalne, każda jest inna.. a wszystkie są niedoszacowane. Wieść gminna to potęga.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Ja mam fenwicka do 21g i szczerze mówiąc wiele więcej nie da rady... Ale może to tylko wyjątek od reguły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Dyrdymały i koszałki opałki niewątpliwie są główną ozdobą wędkarskiego świata. Takie jak wyjątkowo popularny frazes niedoszacowanie, z wyraźną lubością używany dla potwierdzenia swojego chwilkę wcześniej zauważonego znawstwa.To co "od zawsze" jest technicznym standardem w markowym kiju, dla sprzętowego nuworysza całymi latami wypasanego powszechnym u nas zastępczym badziewiem, jest rzeczą zdumiewającą , domagającą się natychmiastowej, intelektualnie swojskiej interpretacji. Łowienie z opadu było/jest podobnie zajebistym, odkryciem tubylczym.. Faktycznie - nie łamią się przeciążane ani bezstresowo używane. Tak właśnie ma być. Polecam na początek stadom odkrywców rzeczy oczywistych, stary i dobry, firmowy przewodnik - tzw rod selector który mówi co i do czego służy.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Mam kolegę psychiatrę. Z ciekawości pokazałem mu wpisy Sławka. Stwierdził jednoznacznie zaburzenia psychiczno-poznawcze. Dla określenie konkretnej jednostki chorobowej potrzebowałby pogłębionej diagnostyki. cyt: " Prawdopodobnie schizofrenia i masturbacja ... ". 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Nie każda wędka FENWICKA do 21g będzie taka sama. Na blanku jest jeszcze oznaczenie mocy linki w libsach. To również wiele mówi o mocy kija. Wybierałem koledze kij FENWICKA i czuć różnicę pod obciążeniem na blankach opisanych do 12lbs i 14lbs przy cw do 21g - ugięcie. Sam mam Aetosa 2,13m, 3-21g, 14 lbs i jest znacząco sztywniejszy ("mocniejszy") od np PHENIXA MXS72M 6-21g, 12lbs. Ponadto FENWICK podaje również różne dolne granice cw np. 3-21g, 7-21g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Z pewnoscią. Pisałem o hmx 3-21. Ponoć hmg mają górę zanizoną... Kiedyś był o tym live Corona Fishing. Warto zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Bobek , ksywę oraz percepcję masz idealnie dopasowaną do poziomu forum wędkarskiego. Naprawdę nie musisz się ciągle starać wszystkim przypodobać, ale wiedz, że zawsze chętnie ci podstawię drążek do dalszych ćwiczeń w nadgorliwości.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Pozdrów starą i kota i nie wysyłaj ich więcej do telewizji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Pozdrów starą i kota i nie wysyłaj ich więcej do telewizji Jak już chcesz komuś się odgryzać, to musisz zachować jakiś rozsądny poziom intelektualny. Inaczej (jak w tym przypadku) marnie na tym wychodzisz (tak wprost to wychodzisz na sporego buca). Musisz się starać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Kija w rece nie miał a sie wypowiada . Niezły gnój sie zrobił w watku , troche smiechu warte , szczególnie ze obieglismy od tematu. Moim zdaniem ten HMG ogarnie wiecej niz pisane 28g i podoła wymienionym wabikom. Bez bicia piany Panowie . Bez odbioru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk1234 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Witam, czy ktoś użytkuje River Runnera ERR68L-F-2 203 cm do 9 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) mam takiego, z pierwszej serii Edytowane 4 Lipca 2017 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 HMG66M-FS u mnie obsługiwał bez problemu główki 30g. HMG66MH-FC służył za lekką jerkówke czy kij do gum typu SG Herring 19, Real Eel 30 itd. Za to Aetos 701M-FS opisane 21g mógł tylko nieznacznie przekroczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Witajcie.Interesuje mnie Fenwick HMXS 10'5 1/16-1/4 oz, 2-10lb Cross Scrim.Ktoś używa/używał takowego kija?Jeśli tak, prosiłbym o podanie optymalnych wabii w szybkim nurcie jakie ogarnie ten model.Z góry dziękuje za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Cześć Wam ! Mam pytanie, jak to wygląda z gwarancją w tych kijach ? Jakie są zasady dożywotniej gwarancji od Fenwicka? Pozdrawiam Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Panowie pytanie o HMG69ML-FS-2, niby jest 3-18g ale ile realnie ogarnia? Na uniwersał ten kij bedzie ok? Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zaraz wychodzi nowe HMG z korkiem AAA i przelotkami Alconite w lekkiej ramce. Do tego nowy uchwyt, niestety nie Fuji. Stara seria może będzie w wyprzedażach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Ok, dzięki za info ale podstawowa rzecz dla mnie w tym momencie to charakterystyka tego kija i jego realny zakres... Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Panowie pytanie o HMG69ML-FS-2, niby jest 3-18g ale ile realnie ogarnia? Na uniwersał ten kij bedzie ok?No więc tak, wędka zaczyna pracować pod gumą 6cm + 6-8 gr główka; (3 gramy jak w opisie, to trochę za mało; - easy shiner 2 + 4gr główka - można łowić ale nie ma komfortu) gumy 4/5 calowe + główka 12/15 gr to według mnie maksyma granica. (mam na myśli kopyta relaksa, phatomy -dragona).Ta seria jest już lepiej opisana niż wcześniejsza, starsza wersja (miałem okazję łowić kilkukrotnie starszą serią - też do 18gr - obsługiwała spokojnie 5 calowe kopyta + główki 20gr; ).Wędka na pewno nie jest przysłowiową "pałą" (wcześniejszy model owszem) bardzo ładnie amortyzuje rybki, waga - nie czujesz że masz kij w ręku.W chwili obecnej jest to mój ulubiony kij, na szczupaka.Najwięcej jak go przeciążyłem to Bandit 12cm + 20gr ołowiu (sama guma waży chyba ok 30gr)- ale wtedy już zwracałem uwagę przy wyrzucie- czuć było że to już za dużo dla tego kija.Jak masz jakieś pytania to pisz, może coś podpowiem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki za szczegółowe info, myślałem o tym kiju jako uniwersał na PL warunki. Głównie gumy 2-4", 5" gumami łowić nie zamierzam wiec powinien się chyba sprawdzić ale wychodzi na to, ze realnie ten kij ogarnia jakieś 10-35g, zgadza się?Mam HMG66L-MFS-2 wiec bylem przygotowany na to, ze opis fabryczny cw można wsadzić między bajki ale nie sądziłem, ze aż tak góra jest zaniżona...Moj ma opis fabryczny 1,5-10g, realnie jakieś 3-16g i jest to na prawdę świetny kij na okonia i szczupaka na lekko, na sandacza jednak trochę za miękki Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak jak napisałem, osobiście uważam że górna granica komfortowego łowienia (na dość płytkich zbiornikach tj max do 7-8m; bo na takich łowię najczęściej) to 12,5cm Phantom od Dragona na główce 12/15 gr. Ciężej można, ale już czuć że to gramatura nie dla niej.Miałem jeszcze Hmg 66MH-FS 10-28gr do cięższych przynęt ale sprzedałem gdyż łowiłem nim sporadycznie. 69ML-FS 3-18gr ogarnia większość mich szczupakowych przynęt i uważam do łowienia szczupaków to całkiem przyjemny kijek. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Dzięki za wyjaśnienia, muszę przemyśleć sprawę bo nie wiem czy ten kij nie będzie jednak za mocny na uniwersał do PL. Na co dzień lowie w Szwecji ale jak jestem w PL to tez potrzebuje właśnie jednego kija do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi