Kamil_Olsztyn Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Wchodzi nowa seria HMG więc siłą rzeczy nie będzie produkcji starszej serii. Ale ten model chyba będzie w nowej serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Będzie trzeba cierpliwie czekać na pierwsze opinie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Poza uchwytem i przelotkami nie widać zmian. Nie nastawiał bym się na rewolucję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Czy mógłby mi ktoś podać oznaczenie najdelikatniejszej wędki z pazurem ze starszej serii HMG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Z serii GS? Czy nowszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Z serii GS? Czy nowszej?Z tej serii z tym że chodzi mi o gt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 To chyba był ML o długości 6'6". Z aktualnej w PL sklepach to M o mocy chyba 14 lub 17 lb i c.w. 7-21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) akurat posiadam od nie dawna fenwicka aetos 2 a dokładnie ten model AET70M-FS-2 kij bardzo fajny mięsisty dolnik ze szybkim końcem , ale jeżeli kogoś interesuje ten kij chetnie się wymienie na inny ;p kij opis cw 3-18 gram Ale komfortowo rzuca się głowkami 4 gramami( na 20 pare metrów), blank jest czuły bardzo czuć wszystko , sztywny dolnik a zarazem szybka akcja pozwalają zaciąć potwora z daleka. Wykończenie kija jest wzorowe nowoczesny uchwyt na kołowrotek wygląda bajerancko i jest solidny , przelotki tytanowe z wkładami cyrkonowymi Edytowane 8 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Wędka spinningowa Fenwick Aetos II 213cm - AET70M-FS-2Długości: 213cmGramatura USA: 3-18gGramatura EUR: 10-30gpanowie co powiedzie czy nada się pod sandacza ? mam możliwość kupna od kolegi wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Zdecydowanie polecam, kijek spokojnie ogarnia ok 15g, chociaż to już jego max jeżeli chodzi o komfort. Dla mnie na okonia i szczupaka na lekko wędka nr 1. Idzie do mnie z USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Wędka spinningowa Fenwick Aetos II 213cm - AET70M-FS-2Długości: 213cmGramatura USA: 3-18gGramatura EUR: 10-30gpanowie co powiedzie czy nada się pod sandacza ? mam możliwość kupna od kolegi wyżej Nada się napewno. Edytowane 10 Listopada 2017 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) . Edytowane 10 Listopada 2017 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Wędka spinningowa Fenwick Aetos II 213cm - AET70M-FS-2Długości: 213cmGramatura USA: 3-18gGramatura EUR: 10-30gpanowie co powiedzie czy nada się pod sandacza ? mam możliwość kupna od kolegi wyżej Jak kolega wyżej zauważył pewnie się nada, mam jedynke oczko mocniejszą 21g, 14lb. i nadaje się.Co mnie zastanawia to opis, a dokładnie gramatura EUR: 10-30g, ciekawy jestem czy to oficjalna wersja???? jakby nie było różnica znaczna.W Aetosie a701mfs uważam że góra jest opisana dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Jak kolega wyżej zauważył pewnie się nada, mam jedynke oczko mocniejszą 21g, 14lb. i nadaje się.Co mnie zastanawia to opis, a dokładnie gramatura EUR: 10-30g, ciekawy jestem czy to oficjalna wersja jakby nie było różnica znaczna.W Aetosie a701mfs uważam że góra jest opisana dobrze.ja bym powiedział że ta dwójka jest mocniejsza nawet od twojej 1 , jest to mocny kij na sandacza kolega się przekona we wtorek bo już zakupił go u mnie jutro wysyłka . Sprawdzałem jak reaguje blank na ołów 30 gramowy(ale więcej bym nie dawał już mu) i daje rade z palcem w przysłowiową w d..., teraz sam szukam na nowo kij bo mi taka moc nie jest potrzebna na większego okonia lub przyłowy sandaczy i szczupaki gumy 3-8 cm myślałem nad avidem x Nie wiem jak amerykanie się bawią ale to prawda tym kijem idzie rzucać 3 gramami i się nawet ładuje , ale górna granica jest znacznie większa ... No chyba że oni dają 18gram na ołów i osobno 12 gram na gumę czy jakoś tak ( i wtedy dodajemy 18+12 i wychodzi 30 ) Edytowane 12 Listopada 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 ja bym powiedział że ta dwójka jest mocniejsza nawet od twojej 1 , jest to mocny kij na sandacza kolega się przekona we wtorek bo już zakupił go u mnie jutro wysyłka . Sprawdzałem jak reaguje blank na ołów 30 gramowy(ale więcej bym nie dawał już mu) i daje rade z palcem w przysłowiową w d..., teraz sam szukam na nowo kij bo mi taka moc nie jest potrzebna na większego okonia lub przyłowy sandaczy i szczupaki gumy 3-8 cm myślałem nad avidem x Nie wiem jak amerykanie się bawią ale to prawda tym kijem idzie rzucać 3 gramami i się nawet ładuje , ale górna granica jest znacznie większa ... No chyba że oni dają 18gram na ołów i osobno 12 gram na gumę czy jakoś tak ( i wtedy dodajemy 18+12 i wychodzi 30 )Możliwe????poza tym dwójka pewnie jest mocniejsza od jedynki, waży więcej a i wg. opisu czegoś dodali. Chętnie kiedyś wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Możliwepoza tym dwójka pewnie jest mocniejsza od jedynki, waży więcej a i wg. opisu czegoś dodali. Chętnie kiedyś wypróbuję.zważyłem ją wagą i kij ważył 145 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 witam posiadam fenwick world class do 18gr od kilku mc , pomijajac fakt ze ten kij spelnia moje oczekiwania uzytkowe w 100% to od 2 dni blank w okolicach rekojsci trzeszczy przy kazdym wyrzucie , tak jakby mial sie zaraz zlamac , druga sprawa to mocowanie korka ktore dociska kolowrotek sie odrywa , dzis kij leci do reklamacji a sezon sandaczowy w pelni < a to moj ulubiony kij> i tu moje pytanie czy ktos z kolegow reklamowal juz sprzet w fenwicku i jak dlugo czekal bo nie ukrywam kij byl zakupiony pod owy okres wedkowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) witam posiadam fenwick world class do 18gr od kilku mc , pomijajac fakt ze ten kij spelnia moje oczekiwania uzytkowe w 100% to od 2 dni blank w okolicach rekojsci trzeszczy przy kazdym wyrzucie , tak jakby mial sie zaraz zlamac , druga sprawa to mocowanie korka ktore dociska kolowrotek sie odrywa , dzis kij leci do reklamacji a sezon sandaczowy w pelni < a to moj ulubiony kij> i tu moje pytanie czy ktos z kolegow reklamowal juz sprzet w fenwicku i jak dlugo czekal bo nie ukrywam kij byl zakupiony pod owy okres wedkowania .a to nie jest korek ? bo korek wydaje taki dźwięk ... Edytowane 17 Listopada 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 to nie jest dzwiek korka , tylko jakby lakier pekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) to nie jest dzwiek korka , tylko jakby lakier pekal też mi się wydawało kiedyś że lakier pękał gdzieś w rękojeść ale to korek podczas machania taki dźwięk wydaje ( w kiju dragona ). Co do gwarancji firma ma siedzibę w stanach więc wnioskować można że nie krócej będzie jak minimum 2 tygodnie a ile maximum . za nim to do nich dotrze i jeszcze sprawdzą , to może długo potrwać pewnie ;p Edytowane 17 Listopada 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) to ze firma jest w stanach to wiem ale przestawicielstwo ma w Pl i obowiazuja go przepisy z RP , to jest moj 5ty fenwick i pierwszy raz mam takie kwiatki a od kija za 1,3 ~~ kafla wymagam tez zeby nie skrzypial mi podczas kazdego podbicia czy wyrzutu nawet glowka 5 gr nie wspominajac ze ten kij uzytkuje 6 mc Edytowane 17 Listopada 2017 przez gammbler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) to ze firma jest w stanach to wiem ale przestawicielstwo ma w Pl i obowiazuja go przepisy z RP , to jest moj 5ty fenwick i pierwszy raz mam takie kwiatki a od kija za 1,3 ~~ kafla wymagam tez zeby nie skrzypial mi podczas kazdego podbicia czy wyrzutu nawet glowka 5 gr nie wspominajac ze ten kij uzytkuje 6 mcustawowo ma 14 dni na ustosunkowanie . Jednak kij musi dostać się do siedziby firmy( więc dlatego nie mniej niż 14 dni .) i od tego momentu liczone jest 2 tygodnie , nie od dnia którego ty złożyłeś reklamacje ( tylko od momentu kiedy producent otrzyma twoją reklamacje ) Edytowane 17 Listopada 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 art 7ust 2 zachecam do lektury , szuakalem inforamcji jak Fenwick traktuje klienta , a dostalem malo trafna pomoc prawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) art 7ust 2 zachecam do lektury , szuakalem inforamcji jak Fenwick traktuje klienta , a dostalem malo trafna pomoc prawnaTak tylko że to jest prawo na podatek VAT a fenwick nie jest polską firmą i tutaj podatków nie płaci ... A dystrybutor tylko pośredniczy w sprzedaży i nie jest producentem ... Edytowane 17 Listopada 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 czy uwazasz ze mozna prowadzic sprzedaz jakiegos produktu zagranicznego na terenie owego kraju nie respektujac panujacych przepisow , towar kupilem w centrum wedkarskim , zakladam ze ta frima pobiera towar od jednego dsytrybutora na Pl z N Sacza , ktory placi tutaj podatki ,i obowiazuja go przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi