Derrek Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) czy uwazasz ze mozna prowadzic sprzedaz jakiegos produktu zagranicznego na terenie owego kraju nie respektujac panujacych przepisow , towar kupilem w centrum wedkarskim , zakladam ze ta frima pobiera towar od jednego dsytrybutora na Pl z N Sacza , ktory placi tutaj podatki ,i obowiazuja go przepisy to pisz do dystrybutora zobaczymy co ci odpowie , bo fenwicka nasze przepisy nie obowiązują teoretycznie tutaj ci odpowiedząbiuro@kr-fishing.pl Edytowane 17 Listopada 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 smiale stwierdzenie , slyszalem ze Fenwick to porzadna firma i rownie sobie dobieraja swoich przedstawicieli , a jesli masz racje mam nadzieje ze dadza mi to na pismie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) smiale stwierdzenie , slyszalem ze Fenwick to porzadna firma i rownie sobie dobieraja swoich przedstawicieli , a jesli masz racje mam nadzieje ze dadza mi to na pismie widziałeś gdzieś sklep w okolicy z nazwą fenwick ?? bo ja nie .. więc technicznie tej firmy nie ma w polsce, tylko są jego produkty które są sprowadzane przez dystrybutora .. więc technicznie wszystkie prawa i obowiązki w tym reklamacja są obarczone na dystrybutora ... a on nawet tych kijów nie robi więc nie są wstanie ci tego kija naprawić a bez porozumienia z producentem nie wydadzą ci nowy egzemplarz.. Więc wszystkie informacje możesz i powinieneś uzyskać u dystrybutora . Edytowane 17 Listopada 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 w sklepie stwierdzono ze to blank uszkodzony, czas pokaze jak ta sprawa sie wyjasni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Będzie ok znam właściciela spoko chłop. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 zważyłem ją wagą i kij ważył 145 gramAetos a701mfs, 121g. Na przyszły sezon zapowiada się wymiana przelotki szczytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 też mi się wydawało kiedyś że lakier pękał gdzieś w rękojeść ale to korek podczas machania taki dźwięk wydaje ( w kiju dragona ). Co do gwarancji firma ma siedzibę w stanach więc wnioskować można że nie krócej będzie jak minimum 2 tygodnie a ile maximum . za nim to do nich dotrze i jeszcze sprawdzą , to może długo potrwać pewnie ;pStek bzdur. Wędka ma gwarancję rozpatrywaną w PL przez KR Fishing i zazwyczaj trwa to bardzo krótko. Żadne USA człowieku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Stek bzdur. Wędka ma gwarancję rozpatrywaną w PL przez KR Fishing i zazwyczaj trwa to bardzo krótko. Żadne USA człowieku...jeżeli tak jest to fajnie , ja tam dziś napisałem do KR fishing maila jak dostanę odpowiedzi to ją opublikuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Jakby ktoś chciał z bliska przyjrzeć się nowym HMG 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Z którego sklepu zamawiałeś? PL czy USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Koledzy poszukuję info na temat wędki Fenwick Elite Tech Salmon / Steelhead casting Rod 9,6 (2.9m) 10-32g) rocznikowo chyba 2013/2014? Czy ktoś, coś, kiedyś? Dostałem propozycję zakupu tej wędki i pomyślałem, że na morskie trocie może być ok na początek. Co sądzicie? Ja na tego typu wędkach zupełnie się nie znam, starsze serie Fenwica z tego co wiem były OK. Wędka o akcji medium/medium fast. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Koledzy mam pytanie odnośnie ewentualnej reklamacji wędek Fenwick. Mianowicie od dwóch osób słyszałem że do reklamacji wystarczy zawieszka z kodem kreskowym który dołączony jest do wędki (podobno po kodzie można sprawdzić gdzie i kiedy była sprzedana/kupiona) i nie trzeba mieć paragonu/faktury. Czy to rzeczywiście prawda? Czy ściema i bez paragonu/faktury nie ma podstawy do ewentualnej reklamacji? Może ktoś ma na ten temat jakieś sprawdzone, potwierdzone informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 A co da Ci kod, jeśli ten sam był dla 200 000 sztuk sprzedanych wędek na całym świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Nie wiem, dlatego pytam. Do tej pory wydawało mi się że reklamacja jest uwzględniana na podstawie paragonu/faktury, ale skoro dwie (nieznające siebie) osoby tak samo twierdzą to chciałem to zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Koledzy mam pytanie odnośnie ewentualnej reklamacji wędek Fenwick. Mianowicie od dwóch osób słyszałem że do reklamacji wystarczy zawieszka z kodem kreskowym który dołączony jest do wędki (podobno po kodzie można sprawdzić gdzie i kiedy była sprzedana/kupiona) i nie trzeba mieć paragonu/faktury. Czy to rzeczywiście prawda? Czy ściema i bez paragonu/faktury nie ma podstawy do ewentualnej reklamacji? Może ktoś ma na ten temat jakieś sprawdzone, potwierdzone informacje?Podstawą do reklamacji jest dowód zakupu i nie musi to być paragon.Może to być potwierdzenie przelewu, wyciągu z karty jeśli nie płaciłeś gotówka, e-mail lub jakieś inne potwierdzenie internetowe jeśli zakupiłeś przez internet a nawet osoba, która przy tym była i potwierdzi zakup.Możliwości jest duzo. Kod kreskowy, jak Kamil wyżej napisał, jest ten sam dla wszystkich sztuk konkretnego produktu. Może komuś chodziło o numer seryjny kija. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez erqgth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Rozumiem, ale chodzi mi o konkretnie o sytuację z tym kodem kreskowym. Ale wychodzi z tego że musi to być ściema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Ściema na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Fenwick nie ma numerów seryjnych wędki. To nie Park Falls :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Fenwick HMG66L-MFS-2 198 cm 4-8lb - Ktoś używał pod pstrągi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Mam pytanie odnośnie serii AETOS, chciałbym się dowiedzieć czy seria 1 była lepsza czy aktualna seria AETOS II ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Koledzy poszukuję info na temat wędki Fenwick Elite Tech Salmon / Steelhead casting Rod 9,6 (2.9m) 10-32g) rocznikowo chyba 2013/2014? Czy ktoś, coś, kiedyś? Dostałem propozycję zakupu tej wędki i pomyślałem, że na morskie trocie może być ok na początek. Co sądzicie? Ja na tego typu wędkach zupełnie się nie znam, starsze serie Fenwica z tego co wiem były OK. Wędka o akcji medium/medium fast. Mialem/mam w wersji spinn w tej samej dlugosci ale o znacznie mniejszym cw, 3-15g ktory posiadalem/posiadam wyroznial sie bardzo dlugim dolnikiem, byc moze wtedy mi sie tak wydawalo poniewaz inne moje wedki posiadaly dolniki znacznie krotsze, przelotki tytanowe, wedlug produzenta , ale o dosc duzej srednicy, natomiast korek nieprzyzwoicie dobrej jakosci. Wedke rozbroilem i teraz w stojaku stoi sam blank, czeka tak juz dobre 2-3 lata. Kij , gdyby nie ten dolnik oraz przelotki (chociaz teraz by mi to moze nie przeszkadzalo) bylby moim idealem do woblerow, dosc subtelny szczyt, ktory podawal 3-10cm woblery typu minnow, 4cm sdr zaden problem, piekne ugiecie , wrecz wzorowe i niesamowita moc w dolniku, ktory z przyrostem obciazenia kapitulowal, nie stal kolkiem . Korek o ktorym wspomnialem, nie mial zadnych porow, jak go kroilem, serce boalo. Swoj kupilem za bardzo smieszne pieniadze, nowy ze sklepu, z tego co pamietam koszt w okolicach 50 euro. Gdybym mogl kupic jeszcze raz w tych pieniadzach to nie wahalbym sie , nawet gdybym go nie uzywal, stalby dumnie w stojaku. Piekny burgundowy lakier #1568134 Jerkbaitowa Baza Ugięć Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Negra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Mialem/mam w wersji spinn w tej samej dlugosci ale o znacznie mniejszym cw, 3-15g ktory posiadalem/posiadam wyroznial sie bardzo dlugim dolnikiem, byc moze wtedy mi sie tak wydawalo poniewaz inne moje wedki posiadaly dolniki znacznie krotsze, przelotki tytanowe, wedlug produzenta , ale o dosc duzej srednicy, natomiast korek nieprzyzwoicie dobrej jakosci. Wedke rozbroilem i teraz w stojaku stoi sam blank, czeka tak juz dobre 2-3 lata. Kij , gdyby nie ten dolnik oraz przelotki (chociaz teraz by mi to moze nie przeszkadzalo) bylby moim idealem do woblerow, dosc subtelny szczyt, ktory podawal 3-10cm woblery typu minnow, 4cm sdr zaden problem, piekne ugiecie , wrecz wzorowe i niesamowita moc w dolniku, ktory z przyrostem obciazenia kapitulowal, nie stal kolkiem . Korek o ktorym wspomnialem, nie mial zadnych porow, jak go kroilem, serce boalo. Swoj kupilem za bardzo smieszne pieniadze, nowy ze sklepu, z tego co pamietam koszt w okolicach 50 euro. Gdybym mogl kupic jeszcze raz w tych pieniadzach to nie wahalbym sie , nawet gdybym go nie uzywal, stalby dumnie w stojaku. Piekny burgundowy lakier #1568134 Jerkbaitowa Baza Ugięć Dzięki za obszerny opis. Kijek, o który ja wpsomniałem też jest bardzo dobrej jakości, blank bardzo ładnie pracuje pod niewielkim obciążaniem. Szkoda mi go odpuścić bo to fajna wędka a cena jeszcze lepsza - 65 euro. I jeszcze nie znalazła nabywcy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Jezeli potrzebowalbym to bym sie nie zastanawial cena kilku przynet a moze okazac sie bardzo udanym zakupem. Jezeli Ci sie nie spodoba, to komus na gieldzie napewno a ty bedziesz wiedzial czego w przyszlosci uniknac.. Daj znac w watku czy kupiles i jak sie sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 ETB70MH-FS-2 ktoś użytkuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi