MarCinFin Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Koledzy poszukuję info na temat wędki Fenwick Elite Tech Salmon / Steelhead casting Rod 9,6 (2.9m) 10-32g) rocznikowo chyba 2013/2014? Czy ktoś, coś, kiedyś? Dostałem propozycję zakupu tej wędki i pomyślałem, że na morskie trocie może być ok na początek. Co sądzicie? Ja na tego typu wędkach zupełnie się nie znam, starsze serie Fenwica z tego co wiem były OK. Wędka o akcji medium/medium fast. Mialem/mam w wersji spinn w tej samej dlugosci ale o znacznie mniejszym cw, 3-15g ktory posiadalem/posiadam wyroznial sie bardzo dlugim dolnikiem, byc moze wtedy mi sie tak wydawalo poniewaz inne moje wedki posiadaly dolniki znacznie krotsze, przelotki tytanowe, wedlug produzenta , ale o dosc duzej srednicy, natomiast korek nieprzyzwoicie dobrej jakosci. Wedke rozbroilem i teraz w stojaku stoi sam blank, czeka tak juz dobre 2-3 lata. Kij , gdyby nie ten dolnik oraz przelotki (chociaz teraz by mi to moze nie przeszkadzalo) bylby moim idealem do woblerow, dosc subtelny szczyt, ktory podawal 3-10cm woblery typu minnow, 4cm sdr zaden problem, piekne ugiecie , wrecz wzorowe i niesamowita moc w dolniku, ktory z przyrostem obciazenia kapitulowal, nie stal kolkiem . Korek o ktorym wspomnialem, nie mial zadnych porow, jak go kroilem, serce boalo. Swoj kupilem za bardzo smieszne pieniadze, nowy ze sklepu, z tego co pamietam koszt w okolicach 50 euro. Gdybym mogl kupic jeszcze raz w tych pieniadzach to nie wahalbym sie , nawet gdybym go nie uzywal, stalby dumnie w stojaku. Piekny burgundowy lakier #1568134 Jerkbaitowa Baza Ugięć Kupiona i co sobie już zaplanowałem na wiosnę, że chcę ją zobczyć nie pod łososiem, trocią czy pstrągiem ale pod szczupakiem, dużym szczupakiem. Rozmawiałem z kolegą od muchy, przygotuje dla mnie kilka streamerków, tak żebym mógł nimi rzucać castem , Komentarz mojej lepszej połówki - o której masz zamiar się dziś położyć spać Edytowane 12 Stycznia 2018 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawrus Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Czy z serii - HMX96M-MFS-2 do 1oz lub Eagle S/S do 1oz - da radę na rzeczną troć jako lżejsza opcja zestawu (na plecionkę-Parsęta, Wieprza, morze) - ktoś użytkował, poleca itp.? Mam już wędkę 300 do 60 gram i czy ktoś/coś lżejszego krótszego z Fenwicka 275-290 cm może polecić o akcji moderate do plecionki; jeszcze pytanie ile w przybliżeniu waży wędka hmx 96M czy Eagle 96M-MS do 1 ozbo w opisie nigdzie nie znalazłem...Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) ETB70MH-FS-2 ktoś użytkuje ?Cytując siebie szukam odpowiedzi na pytanie: Mając do wyboru wyżej wspomnianego ETB i HMX-S662MH-F czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak ten 2gi ogarnie przynęty typu SG LINE THRU ok 35-40 gr ? Czy w ogóle ogarnie ... ? szukam kija MH w 2 kawałkach. ETB to 10-17lb do 21gr a HMX 8-17 do 28gr ... Edytowane 9 Marca 2018 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Panowie kto mi rozszyfruje początek oznaczenia tej wędki ? Od miejsca EC, potem nie wiem co, potem HM-MF to rozczytuję chyba dobrze, ale co jest napisane pomiędzy EC, a HM to nie wiem Edytowane 16 Marca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Na moje to „70” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Na moje to „70” Może być, że tak Nawet tak mi przez myśl przemknęło, ale google mi nic nie podpowiada po wpisaniu "ec70hmmf". Dzięki. Edytowane 16 Marca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Może być, że tak Nawet tak mi przez myśl przemknęło, ale google mi nic nie podpowiada po wpisaniu "ec70hmmf". Dzięki.To będzie ec702m-mf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Ok dzięki za wrzute. Szukam czegoś MH z tym że min. 17lb ... coś czuję że się skończy na nowym ETB ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Panowie (...) Do handlu służy giełda. Wyłącznie giełda. Edytowane 21 Marca 2018 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Panowie kto mi rozszyfruje początek oznaczenia tej wędki ? Od miejsca EC, potem nie wiem co, potem HM-MF to rozczytuję chyba dobrze, ale co jest napisane pomiędzy EC, a HM to nie wiem fenwick.jpgPodróbka. Powinno być EWC do serii EliteTECH Casting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Podróbka. Powinno być EWC do serii EliteTECH Casting. Wrzuć zdjęcie oryginału w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Nie mam oryginału, bez przesady żebym miał cały dostępny sprzęt Ale w tej generacji był symbol E od Elite W od Walleye a C od Casting, bo zapewne o niego chodzi. EC i ES nie funkcjonowało w oznaczeniach. Do tego jedyny Casting z tej serii powinien mieć oznaczenie "trolling". Było jeszcze "jigging" oraz "rigging" ale to w spinningach. Akcja Moderate Fast, stąd MF w drugim członie. Nic Google nie pokazało, bo to podróba. Jeden koleś w Polsce pchnął kilka sztuk i teraz powstają dziwne teorie Edytowane 25 Marca 2018 przez Kamil_Olsztyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie jednak bez problemu wyświetla ec702mf. Napiszę do nich albo do jakiegoś polskiego dystrybutora i to sprawdzę. Napiszę Ci, że warto mieć jakieś dowody na to co się mówi czy też pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Przez ponad 3 lata sprzedawałem Fenwicki, do tego w czasie występowania tej serii. Ale co ja tam mogę wiedzieć :-) Edytowane 26 Marca 2018 przez Kamil_Olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Gratuluję potężnej skarbonki z wiedzą. Napisz w takim razie coś więcej. Kto to produkował itp. itd. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Po co? Wypowiedziałem się na temat danego egzemplarza. Jeśli to nie wystarczy to jest dystrybutor KR Fishing z Gorlic. Nie będę się wciągał w przepychanki słowne z kimś, kto nie jest w temacie. Pozdrawiam i życzę udanego poniedziałku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Bez urazy oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Faktycznie coś jest nie tak z tym modelem. Na stronie fenwicka nic. Google wyrzucił mi jedynie taki link - wędka z serii elite tech ale takiego modelu, chyba, nigdy nie mieli. https://micronesia.craigslist.org/sgd/d/2016-model-fenwick-elite-tech/6482432264.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Po co? Wypowiedziałem się na temat danego egzemplarza. Jeśli to nie wystarczy to jest dystrybutor KR Fishing z Gorlic. Nie będę się wciągał w przepychanki słowne z kimś, kto nie jest w temacie. Pozdrawiam i życzę udanego poniedziałku.Jakie przepychanki ? Stwierdziłeś, że to podróbka to wrzuć chociaż foto oryginału, tak aby inni nie dali się nabrać tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Nie mam tej wędki. Zapewne na drugiej stronie banku masz napis EliteTEEH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Sprawdzę oraz wrzucę oczywiście zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Nie mam tej wędki. Zapewne na drugiej stronie banku masz napis EliteTEEH. Tak to wygląda w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 U mnie wygląda to tak. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Było już o tych podróbach w tym wątku, np. od tego postu w dół:http://jerkbait.pl/topic/7116-w%C4%99dki-fenwick/page-66#entry2054085 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam pytanie dotyczące wędki fenwick długość 2,6 m model HMX86MH-FS-2. Podobno jest do 35 g. Jaka jest jej charakterystyka? Czy nadaje się do wahadeł i obrotowek rozmiar 3,4,5 oraz średnich około 8-12 cm i ciut większych woblerów oraz 12 calowych gum z 15 g główka. Jakie jest minimum tego kija? I oczywiście maksimum? Przeznaczenie Wisła z brzegu.Jaka jest jakość tych przelotek tytanowych Ti22 Guides z wkładami cyrkonowymi? Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Persi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi