Kamil_Olsztyn Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Mam pytanie dotyczące wędki fenwick długość 2,6 m model HMX86MH-FS-2. Podobno jest do 35 g. Jaka jest jej charakterystyka? Czy nadaje się do wahadeł i obrotowek rozmiar 3,4,5 oraz średnich około 8-12 cm i ciut większych woblerów oraz 12 calowych gum z 15 g główka. Jakie jest minimum tego kija? I oczywiście maksimum? Przeznaczenie Wisła z brzegu.Jaka jest jakość tych przelotek tytanowych Ti22 Guides z wkładami cyrkonowymi?Miałem w kilku HMG te przelotki i spisywały się świetnie. 12" to trochę ponad 30 cm. Chcesz takim kijem to ogarniać?! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Przepraszam za błąd, chodziło o 12 cm nie cali. Pytanie dalej aktualne co do samego hmx jak waszym zdaniem będzie się spisywał. Jakie jest rzeczywiste minimum i maksimum? Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Persi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 W takim razie myślę że da radę. Moc MH byłaby odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzlold Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Witam. Mam pytanie odnośnie wędki Fenwick Aetos II modeli: AET70M-FS oraz AET70MH-FS jakie są ich maksymalne wartości rzutowe, główka +guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 A jakie jest minimum wspomnianego HMXa 2,6 m model HMX86MH-FS-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ahoj wyjadacze sprzetowi:) Czy ktos bardzie rozgarniety oddemnie w temacie patykow, dal by jakis symbol/model kija ktory to obsluży(spining nie cast), jedna sekcja : gumy w zakresie 10-18cm o lacznej wadze 15 do 42g , dlugosci nie wiecej niz 210. Glownie pod sandacza , ale i czasem jakims sliderem 12cm rzucic. Wody stojace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 HMG70MH-FS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 J.W. i jest jeszcze krótszy 6,6" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 I obsłuży 40G na gumie ? , z łaski swojej powiedzcie jeszcze ,skąd rozbieżności w cw. Między Eu a usa na tym samym kiju? U nich gramy sa cięższe niż u nas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 I obsłuży 40G na gumie ? , z łaski swojej powiedzcie jeszcze ,skąd rozbieżności w cw. Między Eu a usa na tym samym kiju? U nich gramy sa cięższe niż u nasAmerykanie nie podają CW jako min i max tylko optimum, przedział komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Rozumiem ,dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 40g da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 A coś o większym cw. W tej długości? Czy tylko cast pozostaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Starsze serie HMG czy HMX coś by miały z modeli, tylko baaaardzo ciężko znaleźć na wtórnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ok . Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Witam.Posiadad Fenwick-a HMXT 86MH-2-F, casting.Czy z tej serii i o podobnym lub większym cw istnieje kij dłuższy, taki około 3 metrów?Jeśli tak, byłbym dźwięczny za namiar, wszelkie info.Ten którego mam obsługuje wabie pod 70g w ostrym nurcie bez ,,męczenia się'', czuły, świetna praca pod Rybą, wytrzymały, jednak przy połowach z brzegu czy brodu- jest trochę za krótki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 A ktos z Was Panowie uzywal takie cudo etin70m-fs ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Witam.Posiadad Fenwick-a HMXT 86MH-2-F, casting.Czy z tej serii i o podobnym lub większym cw istnieje kij dłuższy, taki około 3 metrów?Jeśli tak, byłbym dźwięczny za namiar, wszelkie info.Ten którego mam obsługuje wabie pod 70g w ostrym nurcie bez ,,męczenia się'', czuły, świetna praca pod Rybą, wytrzymały, jednak przy połowach z brzegu czy brodu- jest trochę za krótki...Były jeszcze 9' lub 9'6" model do 2 1/2 oz. Nie był tak szybki jak 8'6" ale pod bolenia, szczupaka czy wąsa nada się w zupełności. Świetnie ładował Kopyto 6 i 25g główkę. Jego symbol to chyba HMXT902H-M lub HMXT96H-M-2. Mowa o czarnym matowym blanku i uchwycie oraz przelotkach PacBay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Dzięki Kamilu za konkretne informacje.Pytanie teraz... ;-) Gdzie takiego szukać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Pytać na giełdzie, bo w sklepach od 7 lat nie ma. Z resztą wtedy castingowo słabo były zaopatrzone sklepy. Ja swój miałem bezpośrednio z KR Fishing. Potem poleciał tu na giełdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 witam uzywa ktos elite tech walley ETW66M-FS-2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Machałem kilka dni tym ETW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Machałem kilka dni tym ETW.napisz mi prosze czy ciezar wyrzutowy podany jest poprawnie ? ile Twoim zdaniem wyrzuci sie nim komfortowo? Edytowane 4 Września 2018 przez mr.8legs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Raczej poprawnie. W odróżnieniu do serii EWS blanki są "papierowe", podobnie jak seria ETB. Niestety nie nastąpiła zmiana na lepsze i do sandaczowej legendy EWS nie mają polotu. Szybsze i czulsze ale kosztem mocy. 22g plus Relax Kopyto 3" to raczej max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Raczej poprawnie. W odróżnieniu do serii EWS blanki są "papierowe", podobnie jak seria ETB. Niestety nie nastąpiła zmiana na lepsze i do sandaczowej legendy EWS nie mają polotu. Szybsze i czulsze ale kosztem mocy. 22g plus Relax Kopyto 3" to raczej max.zobacz to:https://wedkuje.pl/n/fenwick-elite-tech/88740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi