Kamil_Olsztyn Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Nie no jak on ciska z tego 35g plus 5" to serdecznie pozdrawiam. To samo mówił przedstawiciel, tylko życie zweryfikowało. Co prawda to ETB strzelił jak zapałka ale to jest praktycznie to samo. Przy 35g chciałbym zobaczyć komfort podbicia. Może pisał o EWS66M-FS a nie ETW66M-FS-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Nie no jak on ciska z tego 35g plus 5" to serdecznie pozdrawiam. To samo mówił przedstawiciel, tylko życie zweryfikowało. Co prawda to ETB strzelił jak zapałka ale to jest praktycznie to samo. Przy 35g chciałbym zobaczyć komfort podbicia. Może pisał o EWS66M-FS a nie ETW66M-FS-2 no ja wlasnie potrzebuje cos do 30 gram xfast lub fast na lodke. nigdy nie mialem Fenwicka. Jak by ktos mogl cos polecic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 no ja wlasnie potrzebuje cos do 30 gram xfast lub fast na lodke. nigdy nie mialem Fenwicka. Jak by ktos mogl cos polecic ??To ma być tylko do sandaczy czy też do szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 To ma być tylko do sandaczy czy też do szczupaka?sandacz ale jak jest cos co dwa gatunki obejmie to tez moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Ja posiadam EWS692MH-MF - opisany do 25g ale guma 4' plus główka 35 na spokojnie śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Ktoś z kolegów może wstawić albo wypowiedzieć się o fenku hmg 198 20lb wersja cast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Mówimy o serii poprzedniej z 2014r? Miałem sparowany z ABU 5501S a później z Tatulą. Jerki typu Faso 10S, Slider 10S bez problemu. Ogarniał Real Eel 30 plus 20g, Sebile Stick Shad chyba 112, Herringi 19 czy kopyto 6" z główką 25g. Bardzo miło wspominam, aczkolwiek przypadkiem zapomniałem że oparłem go o auto i w konfrontacji z Volvo poległ przy cofaniu. Do trollingu ciut zbyt szczytowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Dziś miałem okazję pomachać najnowszym HMG66M-FS-2. Niestety idąc za ciosem Fenwick i tą serię sprowadził poziom niżej... Kij za sztywny w porównaniu do poprzedniego HMG. Tamta seria miała to coś, fajne ugięcie, fajne wykonanie i uzbrojenie. Kij nie był suchy a soczysty. Owszem, mamy znów Fuji Alconite w najnowszej serii i uchwyt Sea Guide typu soft touch ale bliżej Fenwickowi do wędzisk ABU i Berkley niż do starych dobrych czasów. Po spiep***u serii EliteTECH myślałem że HMG znów okaże się ozdobą katalogu. HMX też zaczyna przypominać coś z niższej półki. World Class bez Torzite też szału nie robi. Gdzieś ta prostota i smak serii poprzedniego HMG i EWS zniknęła. River Runner nie przypomina designem arcydzieła jak miało to miejsce poprzednio. Nawet nie lubiany Smallmouth nie doczekał się kontynuacji (mimo świetnego i czułego blanku). Jest za to EliteTECH Inshore. Nawet fajne kije szczupakowe w cenie Avida w promocji. Chyba nie rozstane się ze swoimi "starociami". Łysy Wąż też wrócił do starego HMG. Fenwickowi radzę zmienić designera bo koleś ewidentnie nie daje rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Mówimy o serii poprzedniej z 2014r? Miałem sparowany z ABU 5501S a później z Tatulą. Jerki typu Faso 10S, Slider 10S bez problemu. Ogarniał Real Eel 30 plus 20g, Sebile Stick Shad chyba 112, Herringi 19 czy kopyto 6" z główką 25g. Bardzo miło wspominam, aczkolwiek przypadkiem zapomniałem że oparłem go o auto i w konfrontacji z Volvo poległ przy cofaniu. Do trollingu ciut zbyt szczytowy.Tak to chyba 2014-2016. Matowy blank i polaczenie korka i pianki. Mam nadzieję ze będę zadowolony bo kijek do mnie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Tak, to ta seria. Szkoda, że tylko 2 casty były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Panowie ktos juz łowi Aetosem 2 AET70M-FS-2 ? Planuje taki lżejszy kijek do gum na Wisłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) HMG 862ML ( 2,60 / 5-21 )Ktoś używa tego kija? Miałby posłużyć jako rzeczny uniwersał od klenia przez bolenia po sandacza. Nie jako kij docelowy pod, któryś z wymienionych gatunków. Obsługiwałby tylko woblery... Edytowane 30 Listopada 2018 przez kezmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Panowie ktos juz łowi Aetosem 2 AET70M-FS-2 ? Planuje taki lżejszy kijek do gum na Wisłe.co masz na myśli lżejszy ??Ten kij obsługuje od 10 do 35 a nawet 40 gram , AETOS II jest bardzo czułym kijem sztywny jak pała ale pod sandaczem 45+ ładnie amortyzuje rybę jest świetnym kijem na sandacze . Edytowane 30 Listopada 2018 przez Derrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 HMG 862ML ( 2,60 / 5-21 )Ktoś używa tego kija? Miałby posłużyć jako rzeczny uniwersał od klenia przez bolenia po sandacza. Nie jako kij docelowy pod, któryś z wymienionych gatunków. Obsługiwałby tylko woblery...Chyba nie było takiego HMG. I na pewno nie od 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Kamil mam to traktować jako błąd...? https://espinning.pl/product-pol-15213-Wedka-Fenwick-HMG-862ML-1381929.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Aaaa ta seria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Ktoś, coś... ? Może ogólnie o tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Seria kierowana na wschód Europy. Rosja, Ukraina i te sprawy. Przeznaczone do połowu pstrąga na woblery. Do Polski trafiły w małej ilości tak jak np. Highlander III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Dzięki Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Panowie szukam jakiegoś fenwicka do gumek 3-4 całe i 12 gram.Mam w tej chwili hmg do 28 i wydaje mi się trochę za mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) HMG 66M-FS lub HMG69ML-FS-2 z tym że ten drugi występuje wyłącznie jako 2-skład. Ewentualnie starszy HMX S702M-XF Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Kamil_Olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Panowie, tak z ciemkwosci przeglądałem aledrogo znalazłem takie cuś https://allegro.pl/oferta/fenwick-elitetech-walleye-rigging-c-w-3-21g-2-18m-7718911184Tylko nie podoba mi się opis i nie widać czy to tech czy teeh szukałem info w necie nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Panowie, tak z ciemkwosci przeglądałem aledrogo znalazłem takie cuś https://allegro.pl/oferta/fenwick-elitetech-walleye-rigging-c-w-3-21g-2-18m-7718911184Tylko nie podoba mi się opis i nie widać czy to tech czy teehszukałem info w necie nic nie znalazłem.Według mnie OK (tech) z serii EWS, sztywniejszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Panowie, tak z ciemkwosci przeglądałem aledrogo znalazłem takie cuś https://allegro.pl/oferta/fenwick-elitetech-walleye-rigging-c-w-3-21g-2-18m-7718911184Tylko nie podoba mi się opis i nie widać czy to tech czy teeh szukałem info w necie nic nie znalazłem.Oryginał. Z serii "Rigging" czyli do metody texas rig czy carolina rig. Do opadu była lepsza seria "Jigging". To jest najmiękksza seria z EWS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Szukam Fenwicka 285-3m dł do 15 gr ćwPomożecie panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi