Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

HMG 66M-FS lub HMG69ML-FS-2 z tym że ten drugi występuje wyłącznie jako 2-skład.

Ewentualnie starszy HMX S702M-XF

HMG 66M-FS bardzo fajny kij. Używam komfortowo od 10g + guma 8-12 cm do 25g + guma 8-12 cm. Fajnie współpracuje z kogutami - stosowałem max 25 g. Przy bezwietrznej pogodzie "gada" już przy gumie 7 cm + główka 7 g. Naprawdę ciekawy, uniwersalny kij - mocno "elektryczny";) Minusem jest "korkoguma" na rękojeści. Mi zaczęła się przecierać i zdzierać. Pod nią jest pianka eva więc dużego problemu nie ma.

Zastanawiam się jeszcze nad tym https://allegro.pl/oferta/wedka-fenwick-hmg-hmg60ml-fs-1-85m-3-18g-1-cz-7475242437 .

Zastanawiam się jeszcze czy jest jeszcze jakaś różnica oprócz  mocy w porównaniu do HMG Spinning 1.98m c.w.10-28g HMG66MH-FS którego posiadam.

Edytowane przez Pleban

Zastanawiam się jeszcze nad tym https://allegro.pl/oferta/wedka-fenwick-hmg-hmg60ml-fs-1-85m-3-18g-1-cz-7475242437 .

Zastanawiam się jeszcze czy jest jeszcze jakaś różnica oprócz mocy w porównaniu do HMG Spinning 1.98m c.w.10-28g HMG66MH-FS którego posiadam.

Między ML a MH jest przepaść.

Ale że co,wolniejszy czy tylko słabszy.

Czyli do 12gr. Ołowiu i gumek 3"lepiej wziąć tego do 21gr???

Jest wolniejszy. Tak, kij o mocy M. Co do wycierającej się rękojeści to pomaga regularne mycie korkogumy. Mam ze 3 HMG w tym najstarsze stażem około 4 lat i korkoguma jak nowa.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Panowie napaliłem się na Fenwicka, chciałem HMG, ale nigdzie nie mogę dostać.

Szukam wędki typowo na szczupaka.

Czy HMX9M-MS-2 lub HMX86M-MS-2 będzie ok?

Używam gum 6-12 cm na główce max 15 gram i woblerów od 8 do max 20 gram.

Budżet +/- 600zl, kołowrotek Penn Clash 3000.

Z góry dzięki za wszelkie sugestie

Edytowane przez Risso

Nastawiam się bardziej na jeziora niż na rzekę. Co do akcji i mocy to ciężko mi się odnieść, bo dopiero zaczynam przygodę ze spinningiem jak i całym tym hobby.

Szukam porady, żeby nie kupić czego, czego nie wykorzystam.

W sklepach stacjonarnie polecali mi to co mieli w ofercie: dragony, jaxony, robinsony itd, jednak chciałbym coś fajnego, markowego.

Warto inwestować w tego HMX?

Panowie napaliłem się na Fenwicka, chciałem HMG, ale nigdzie nie mogę dostać.

Szukam wędki typowo na szczupaka.

Czy HMX9M-MS-2 lub HMX86M-MS-2 będzie ok?

Używam gum 6-12 cm na główce max 15 gram i woblerów od 8 do max 20 gram.

Budżet +/- 600zl, kołowrotek Penn Clash 3000.

Z góry dzięki za wszelkie sugestie

HMG 902MH Crank prawdopodobnie z rynku wschodniego. Długość:2,74 m, wyrzut 6-26 g, regular fast. W Polsce dostępne.

Posiadam takową ale czeka na przetestowanie.

Edytowane przez bho70

HMG 902MH Crank prawdopodobnie z rynku wschodniego. Długość:2,74 m, wyrzut 6-26 g, regular fast. W Polsce dostępne.

Posiadam takową ale czeka na przetestowanie.

A skąd zamawiałś? Bo widziałem go na 2 stronach, jednak zero opinii oraz brak numeru NIP w bazie CEIDG mnie odstraszyło od zamawiania od nich. Również brak jakiejkolwiek odpowiedzi na maile

A skąd zamawiałś? Bo widziałem go na 2 stronach, jednak zero opinii oraz brak numeru NIP w bazie CEIDG mnie odstraszyło od zamawiania od nich. Również brak jakiejkolwiek odpowiedzi na maile

Centrum wędkarstwa. Nie chcę nikogo reklamować ale to chyba mój 3 zakup w tej firmie, a na pewno druga wędka od nich i wszystko ok.