Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Co Koledzy powiedzą o wklejankach marki Fenwick pod nazwaniem Iron Feather ? Czy to bardziej "jig" czy "Feeling" ? Warte to zakupu ?

Mam 7' 7-37g ja jestem zadowolony,bardzo uniwersalny sprzet dziala od 7g plus 4cale do 22-25g plus guma,koguta u mnie tez obsluguje do 25g.Mialem w lapie tez Daiwe chyba Prorex i wygladala jak z tej samej fabryki co Fenwick.

• 4 miesiące temu...

No właśnie pytanie czy 60g to jest już koniec jego możliwości? bo słyszałem, ze spokojnie nawet 70-75g komfortowo ale nie miałem nigdy tego kija w ręce, a jak wiadomo ludzie opowiadają różne rzeczy...

Edytowane przez PatLove

No właśnie pytanie czy 60g to jest już koniec jego możliwości? bo słyszałem, ze spokojnie nawet 70-75g komfortowo ale nie miałem nigdy tego kija w ręce, a jak wiadomo ludzie opowiadają różne rzeczy...

Może już klękać. Starszy model miał więcej powera

Witam.

Prośba do kolegów.

Mam problem z skontaktowaniem się z kimś od Fenwicka. W maju przesłałem do KR FISHING na gwarancję uszkodzony Fenwick Aetos A681MHFC. Od tamtego czasu nie mogę się dowiedzieć co z moją wędka. Nie odpisują na maile dwa razy zostałem spławiony telefonicznie, a teraz już nikt nie odbiera ode mnie telefonów. Tydzień temu przesłałem do nich informację, że zgłaszam sprawę do rzecznika praw konsumentów i też nic to nie dało. Może któryś z kolegów wie co mam dalej w tym przypadku robić...

Pozdrawiam

Edytowane przez Speed88

Nie wiem co stało się z Twoją wędką, w jaki sposób zostałeś "zbyty" przez KR Fishing ani czy piszesz tu całą prawdę.

Aczkolwiek, jeśl masz prawo do gwarancji, z której przestawiciel się nie wywiązuje (a działa pod szyldem tej marki) i jesteś w stanie to udowodnić, to na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał.

Bardzo lubię te wędki pośród fabrycznych patyków i często je polecam m.in. ze względu na porządną gwarancję w PL - ale jeśli zeszli na psy lub nie ogarniają kuwety to warto wiedzieć.

Edytowane przez kineret

Oczywiście że jestem w stanie to udowodnić. Mam potwierdzenie od kuriera przysłane na maila o odebraniu mojej wędki przez KR FISHING.

Sam słyszałem bardzo dużo pozytywnych opinii  na temat ich gwarancji ale jednak takie dziwne sytuację też się zdarzają.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Panowie ,coś takiego na ciężko , sandacz nada się..................?https://allegro.pl/oferta/fenwick-elite-tech-bass-etb70mh-fs-2-2-13m-7-21g-9320854624 może ktoś posiada  lub podobny o tej samej długosci icw.........?

Edytowane przez delux64

Panowie ,coś takiego na ciężko , sandacz nada się..................?https://allegro.pl/oferta/fenwick-elite-tech-bass-etb70mh-fs-2-2-13m-7-21g-9320854624 może ktoś posiada  lub podobny o tej samej długosci icw.........?

Mam dokładnie taki sam ,lecz u mnie robi przy szczupakach, myślę że sandacze ogarnie i to tego zamierzam go użyć przy zastosowaniu dużych gum już niebawem. Niedoszacowany, mocniejszy od Elite techa można to sporo przeciążyć.

Posiadam taki kijek i nawet ostatnio próbowałem nim łowić ale do główek jigowych 12,5g a nawet 15g był za mocny, nie miałem komfortu łowienia. Takie jest moje odczucie. Przy 20 g i gumie Lunker City shaker 4,5 cala było ok. Ciężej nie próbowałem ale na pewno ogarnie sporo więcej. 

To mnie Zmartwiłeś myślałem że przynajmniej od 12g będzie dobre czucie a Ty mówisz od 20 g...Jsli tak to muszę lżejszy kaliber..

To jest moje odczucie. Najlepiej by było gdybyś miał możliwość wypróbowania tego kija. Jeden woli sztywne drugi spolegliwe. Ten jest przyjemnym kijem ale do średnio ciężkiego łowienia. Ja nie miałem możliwości wypróbowania go przed zakupem ale generalnie jestem zadowolony, choć używam go tylko parę razy w roku.