amstaf358 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Bo on ma ogarnać tez czasami koguta do 35 g.. ale..może kupię takiego 3/21 z dołu będzie lżej..ogarniał......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 ETB oraz ETW bym odpuścił. Blanki z papieru.... EWS czyli starszy Walleye lub ESM czyli Smallmouth byłyby godne polecenia. Dynamika też szersza niż nowsze wynalazki. Mam ESMS63MH-F i jeśli chodzi o cięższy opad, to jest rewelacja kij. Do tego ciepła rękojeść i do końca grudnia można łowić. Podobnie EWS63M-XF czy EWS66M-F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Bo on ma ogarnać tez czasami koguta do 35 g.. ale..może kupię takiego 3/21 z dołu będzie lżej..ogarniał.........Może być za "miękki" pod koguta, ma inną akcję - "moderate-fast" (ale tylko w dwu-składzie i z długością 2.05) a i moc na pewno nie pozwoli jej tak przeciążać jak model który chciałeś kupić pierwotnie 6-12lb 3-21g do 10-17lb 7-21g.Długość 2,13m w modelu 3-21 to tylko jedno-skład. Może ktoś Ci podpowie bo moja wiedza o połowach kogutami nie jest zbyt wielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Mam pytanko do posiadaczy fenwick word class 18cw czy na szczytówce dobrze widac opad główki i od ilu gram w realu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Znajdzie się na forum jakiś posiadacz/ex użytkownik Fenwick River Runnera UL 6'9"? Da radę ta wędka pod microjigi, obrotówki 00, najmniejszy tanty, czy jednak szukać czegoś jeszcze "lżejszego"?Służę pomocą jeśli chodzi o RR 7'6" L, w razie jakichkolwiek pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Jak wspominałem od kilku lat posiadam Fenwick HMG 1,98 cm 7-21 g w jednoskładzie. Dla mnie wędka prawie idealna:) Ostatnio w wędkarskim przysłuchiwałem się rozmowie, w której klient szukał kija sandaczowo-szczupakowego. Dostał odpowiedź, że trudnno będzie znaleźć takie połączenie:) Dla mnie ten Fenwick jest takim właśnie połączeniem. Tam gdzie łowię, mogę wziąć spokojnie ten jeden kij na łódkę. Obsługuje mi zestawy w zakresie od 3 g ołów + guma 10-12 cm (dryf do 2 m) do maksymalnie 15 g + cannibal 15 cm. Rzuty są komfortowe w obu przypadkach. Wadą tego kija jest to, że na rękojeści zastosowano jakiś rodzaj korkogumy, która niestety odkleja się, odsłaniając piankę. Wielokrotnie próbowałem skontaktować się z KR Fishing, zarówno przez formularz na stronie https://fenwick.com.pl/kontakt/, email, jak i telefon. Zero jakiejkolwiek odpowiedzi. Totalne ignorowanie klienta. Dla mnie obsługa nie do przyjęcia, chętnie kupię kolejny kij Fenwick, ale póki dystrybutorem będzie KR, nie zaryzykuję. P.S. Tym korkiem nie ma co się za bardzo przejmować, delikatnie go usunąłem i teraz mam rękojeść z czarnej pianki. Chyba jednak nie o to w tym wszystkim chodzi. Edytowane 10 Listopada 2020 przez leszczynski.bp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Dzwoń na bazę CZORT i proś Konrada. Może wtedy się uda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Jak wspominałem od kilku lat posiadam Fenwick HMG 1,98 cm 7-21 g w jednoskładzie. Dla mnie wędka prawie idealna:) Ostatnio w wędkarskim przysłuchiwałem się rozmowie, w której klient szukał kija sandaczowo-szczupakowego. Dostał odpowiedź, że trudnno będzie znaleźć takie połączenie:) Dla mnie ten Fenwick jest takim właśnie połączeniem. Tam gdzie łowię, mogę wziąć spokojnie ten jeden kij na łódkę. Obsługuje mi zestawy w zakresie od 3 g ołów + guma 10-12 cm (dryf do 2 m) do maksymalnie 15 g + cannibal 15 cm. Rzuty są komfortowe w obu przypadkach. Wadą tego kija jest to, że na rękojeści zastosowano jakiś rodzaj korkogumy, która niestety odkleja się, odsłaniając piankę. Wielokrotnie próbowałem skontaktować się z KR Fishing, zarówno przez formularz na stronie https://fenwick.com.pl/kontakt/, email, jak i telefon. Zero jakiejkolwiek odpowiedzi. Totalne ignorowanie klienta. Dla mnie obsługa nie do przyjęcia, chętnie kupię kolejny kij Fenwick, ale póki dystrybutorem będzie KR, nie zaryzykuję. P.S. Tym korkiem nie ma co się za bardzo przejmować, delikatnie go usunąłem i teraz mam rękojeść z czarnej pianki. Chyba jednak nie o to w tym wszystkim chodzi.wszystkie HMG kupiłem w usa. nawet z wysyłką wyszło sporo taniej. co do zastosowania sandaczowo szczupakowego to potwierdzam. Edytowane 13 Listopada 2020 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrN Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Się pozmieniało. Gdybyś chciał skrobnąć krótkiego maila do Fenwick Customer Service i potrzebował pomocy, dawaj znać śmiało.Witam szanownego kolegę potrzebuję adres i mejl do Fenwick USA, mam problem z reklamacją w Polsce i chcę przedstawić całą sprawę dla producenta. Będę wdzięczny za okazaną pomoc. pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Wejdź na stronę producenta i kontakt.https://www.purefishing.com/pages/contact-us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speed88 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Witam szanownego kolegę potrzebuję adres i mejl do Fenwick USA, mam problem z reklamacją w Polsce i chcę przedstawić całą sprawę dla producenta. Będę wdzięczny za okazaną pomoc. pozdrawiam PiotrWitam. dokładnie, problem zgłosiłem poprzez strone https://www.purefish...ages/contact-us lecz sprawy to nie wyjaśniło. dostałem odpowiedz żeby się kontaktować z KR FISHING więc ani kontaktu ani wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 A trzeba było kupić sc kroix..????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 W większości pomaga osobista wizyta w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrN Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Panie Kamilu,bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrN Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 W większości pomaga osobista wizyta w sklepie.Witam, sklep zadziałał bez zarzutu, serwis stwierdził że uszkodzenie mechaniczne, nie pomogły zdjęcia znad wody z rybą i wędką. Wygląda tak że złowiłem rybę i z radości połamałem wędkę eh szkoda gadać. Napisałem do Fenwick USA jak odpowiedzą przedstawie całą sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Po tym jak bracia Konrad i Remik K. olali Fenwicka w Polsce postanowiłem przejść w pełni na St.Croix. Z Fenwickiem de facto nie miałem problemów chyba nigdy ale dla świętego spokoju wolałem zamówić kilka wędek od Marcysia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ma ktoś HMG 762L lub HMG 702UL? Jak się sprawują na okoniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo80 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Witam panowie, potrzebuje kijka na zaporówkę żeby obsłużył przynęty gumowe od 10-25 gr plus guma. Zastanawiam się nad Fenwickiem World Class 6’8 1/4-5/8 oz 6-12 lb (najnowsza wersja, taki srebrny kolor blanku). Ponieważ mało jest informacji o tym kijku stąd pytania do posiadacz, czy ten kijek obsłuży taką gramaturę komfortowo. Czy szukać czegoś z St. Croix? Czy może polecacie coś innego? Kijek +-1500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Tutaj masz recenzje forumowego kolegi (poprzedni zdaje się wypust) : http://hlehleblog.pl/2018/11/17/recenzja-wedki-sandacza-opadu-fenwick-world-class/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo80 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Tutaj masz recenzje forumowego kolegi (poprzedni zdaje się wypust) : http://hlehleblog.pl/2018/11/17/recenzja-wedki-sandacza-opadu-fenwick-world-class/ Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżagiel Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 WitamCzy ten kijek będzie pasował pod sandacza?Fenwick HMG CRANK JP LIMITED 244cm 15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Witam,mam pytanie odnośnie serii wędzisk fenwick. Większość z Was pisze "stara" lub "nowa" seria ewentualnie "I(pierwsza)" lub "II(druga)". Czy informacja o serii jest zawarta gdzieś w opisie na wędzisku? Mam na myśli tu głównie modele HMG I Aetos. Czy ktoś mógł mi przybliżyć ile było serii tych modeli i w jakich latach były produkowane? Pytanie dla fanów marki zapewne trywialne a mi ciężko się w tym połapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) Znawcą nie jestem ale z tego, co się orientuję nie jest to nigdzie opisane. Pierwsza seria od drugiej różni się wyglądem-kolor omotek, „grafika” na blanku, napis „Fenwick”, czcionka opisu blanku, druga od trzeciej to już chyba tylko detale jeżeli chodzi o wygląd ale z 2 na 3 była zmiana blanków, korka na klasę AAA i przelotek .Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam,mam pytanie odnośnie serii wędzisk fenwick. Większość z Was pisze "stara" lub "nowa" seria ewentualnie "I(pierwsza)" lub "II(druga)". Czy informacja o serii jest zawarta gdzieś w opisie na wędzisku? Mam na myśli tu głównie modele HMG I Aetos. Czy ktoś mógł mi przybliżyć ile było serii tych modeli i w jakich latach były produkowane? Pytanie dla fanów marki zapewne trywialne a mi ciężko się w tym połapać.Marka została założona w 1952 a pierwsze wędki grafitowe wprowadzono w 1973, serii było kilknaście. Określenia „pierwsza”, „druga” seria są po prostu od czapy u nic nie znaczą ludzie nie wiedzą i czym piszą Pozdr Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Ja zrozumiałem, ze chodzi o ostatnie serie powiedzmy na przestrzeni 10lat bo w ogóle HMG od początku produkcji, to było pewnie kilkanaście… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi