hudy76 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) Marka została założona w 1952 a pierwsze wędki grafitowe wprowadzono w 1973, serii było kilknaście. Określenia „pierwsza”, „druga” seria są po prostu od czapy u nic nie znaczą ludzie nie wiedzą i czym piszą Tu http://www.stcroixrods.com.pl/freshwater?view=article&id=104:triumph-2&catid=11:freshwater jest napisane o odnowionej serii. Dla mnie "stara seria Triumphów", to ta z żółtym tłem pod napisem. Za sjp : kolejno występujące po sobie takie same, lub o podobnych cechach elementy. Dlaczego mam nie powiedzieć np. St. Croix model Triumph pierwszej serii?Nie mogę też powiedzieć np. Fenwick model Elte Tech drugiej serii (tu strzelam), bo np. zmienił się np. rodzaj przelotek? Czy Fenwick produkuje wędki, czy wędziska, to już inna kwestia Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez HaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Nie wiem ile serii było od początku powstania marki Fenwick. W Polsce pierwsza dostępna seria HMG miała oznaczenie GS.Przy kolejnej serii nie pojawiło się już GS.To zmiany w opisie. Oczywiście różnice są też w wyglądzie, pracy wędki itp.Na zdjęciu dwie wędki do 18gr.Jest też kolejna seria ale jej nie miałem w ręku więc się nie wypowiem. Ale ktoś na forum ma wędkę z tej serii, chyba gdzieś w wątku wrzucił fotkę, jeżeli dobrze pamiętam. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Witam, odgrzeję kotleta Koledzy potrzebuję wiedzy o tym modelu : HMG802L Czy ktoś miał do czynienia z tym patykiem ?Czy to faktycznie wklejka i jak ona się sprawuje ?Czy kij jest dobrze wyważony ?Czy ktoś zna przypadkiem długość dolnika ? W obecnej lekkiej sandaczówce brakuje kliku cm żeby troszkę wyżej podbić i dalej cisnąć przynętą...dlatego zastanawiam się czy to nie czas zafundować sobie lądowanie tego orzełka Pozdrawiam.Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Chodzi oczywiśćie o HMG Jig HMG802L 2.44m / 3-15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Chodzi oczywiśćie o HMG Jig HMG802L 2.44m / 3-15g dołączam się do tego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Ktoś coś może napisać o HMG792L? Nada się to na klenie i jazie? Akcja opisana, jako Regular Fast, pierwszy raz się z taką spotykam. Z tego, co wyczytałem, powinna być tożsama z medium/moderate fast, czy jednak nie do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 A ja zapytam czy łowi ktoś tym? https://max-fish.pl/product-abk-29739-WEDKA-SPINNINGOWA-FENWICK-HMG862ML-259-5-21g.html?fbclid=IwAR1cScLxf6sM_sbRLFYqKZlhADwQJb6XCuhg5SHqwEKmsL3upKhkmEHGKAg Jak to się ma do poprzednich serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Łowię krótszymi i ciut mocniejszymi pod korbę. Jerki i twich'e bardzo dobrze z tymi kijami współpracują. Może i koguty na ciężko ale to późniejszą porą roku spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Łowię krótszymi i ciut mocniejszymi pod korbę. Jerki i twich'e bardzo dobrze z tymi kijami współpracują. Może i koguty na ciężko ale to późniejszą porą roku spróbuję.Mnie to bardziej interesuje czy są to te same blanki co w poprzednich seriach. Miałem kij do 18g a łowiłem przynętami po 30g w komforcie. Blank był mega mięsisty, sprężysty. Łowiłem gumami jak i blachami czy woblerami, rozstałem się z nim a teraz szukam alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Maz na mysli serie HMG czy inną.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Maz na mysli serie HMG czy inną.?Tak miałem HMG z II wypustu i ogarniał mi 30g mimo opisania do 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welik Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Mam pytanie użytkuje ktoś tego kijka Fenwick HMG Twitch do 21 gram ? Szukam czegoś pod sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Podejrzewam że ćw jest zawyżone o jakieś 15 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welik Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 A wiadomo jak dolne cw ? Ogolnie ciężko coś znaleźć w necie na temat tego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Podejrzewam że ćw jest o 15 gr zaniżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Fenwick GS66M-MF-2 to jest mój ulubiony kij. Szukam czegoś trochę mocniejszego, ale o charakterystyce jak najbardziej zbliżonej do tego starego modelu. Pasuje mi w nim niemal wszystko, ale chciałbym móc rzucać np. cannibalem 12cm+15g. ołowiu.Dawno już wypadłem ze sprzętowego obiegu więc proszę o podpowiedź. Fajnie gdyby był to jakiś mocniejszy brat z tej samej stajni. Budżet raczej skromny.Wędki z pracowni to w moim przypadku przerost formy nad treścią Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Ja z miłą chęcią bym kupił ta serię tylko mocniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Ja z miłą chęcią bym kupił ta serię tylko mocniejszą.Z grubsza to właśnie miałem na myśli, ale wydaje mi się że nie było mocniejszego modelu w dwóch składach pod staloszpulowy kołowrotek Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Był jeszcze HMG GS70H-F-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Pewnie już nie do zdobycia, a chętnie [emoji6] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welik Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Posiada ktoś moze ten kijek i moglby podzielić sie wrazeniami ? Fenwick HMG Twitch 2,29m 5-21 napaliłem się trochę na niego jest wart kupna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Czy posiada ktoś jakieś info o lekkiej wersji do 9g Fenwica Techna ? informacji o tym kiju praktycznie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Posiada ktoś moze ten kijek i moglby podzielić sie wrazeniami ? Fenwick HMG Twitch 2,29m 5-21 napaliłem się trochę na niego jest wart kupna ?I jak? Kupiłeś? Jakieś wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welik Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Tak juz jest kupiony. Łowiłem nim krótko i z tego co mogę napisać to fajnie czuć na nim brania. Jedyny minus jak dla mnie to krotki dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Tak juz jest kupiony. Łowiłem nim krótko i z tego co mogę napisać to fajnie czuć na nim brania. Jedyny minus jak dla mnie to krotki dolnik.Ugięcie jakie? Parabolik, szczytowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi