Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Znalazłem film w internecie gdzie właściciel marki kenart łowi tym kijkiem w komentarzach znalazłem że mu się złamał na rybie i podobno blanki są strasznie łamliwe w tej serii .

Cena ciekawa jak za amerykańską legendę miałem kiedyś river runner którego milo wspominam .

Więc trochę ciągnie mnie do tej marki

Edytowane przez jacob1993
  • Like 1

Znalazłem film w internecie gdzie właściciel marki kenart łowi tym kijkiem w komentarzach znalazłem że mu się złamał na rybie i podobno blanki są strasznie łamliwe w tej serii .

Cena ciekawa jak za amerykańską legendę miałem kiedyś river runner którego milo wspominam .

https://fenwick.com.pl/

• 2 tygodnie później...

Bardzo fajny ten river runner, mam i używam. Kiedyś parę lat temu kupiłem go tu na forumowej giełdzie. Więc trafiają się perełki.  :rolleyes: 

Miał ktoś do czynienia z kijem elite tech muskie??? Wogole jest do dostania jeszcE ta stara wersja.. I chciałem zapytać czy ma ktoś z was może elitke salmon steelhead z 2013 r w spiningu? Też chętnie bym się conieco dowiedział co to za kije i czh mozna jeszcze je dostac

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

• 6 miesięcy temu...

Witam Forumowiczów,

Miał ktoś do czynienia z tym kijem:

Fenwick Elite Tech Walleye Rigging EWS722 M-F 1/8 - 3/4oz.

Nada się pod sandacze i szczupaki?

Miałem ten kijek, bardziej sprawdzi się przy korzystaniu z woblerów blach itp niż z gum. Oczywiście można nim łowić sandacze i szczupaki ale gumami tak średnio.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Miałem ten kijek, bardziej sprawdzi się przy korzystaniu z woblerów blach itp niż z gum. Oczywiście można nim łowić sandacze i szczupaki ale gumami tak średnio.

Dzięki za informację, miałem nadzieję, że praca porównywalna do Starego HMG.

szukam kijka pod gumy na rzeki i zaporówki (Narew, Bug). Ale tylko pod gumy

Noo te stara seria hmg jest lux. Mam dwa kije z tej serii ( takie same) do 18g i na szczupaka na lekko jest to super kijek.

Mam również kij z następnej serii również do 18g ale praca jest już inna, również jest bardzo fajny ale starsza seria ma bardziej mięsisty blank.

Co do serii Elite tech to mam ews63m-xf ale tym jeszcze nie polowiłem.

• Like 1

Noo te stara seria hmg jest lux. Mam dwa kije z tej serii ( takie same) do 18g i na szczupaka na lekko jest to super kijek.

Mam również kij z następnej serii również do 18g ale praca jest już inna, również jest bardzo fajny ale starsza seria ma bardziej mięsisty blank.

Co do serii Elite tech to mam ews63m-xf ale tym jeszcze nie polowiłem.

Sorki, ze męczę :)

jakbyś miał porównać do HMG to rozumiem, że elite jest bardziej miękki ?

Sorki, ze męczę :)

jakbyś miał porównać do HMG to rozumiem, że elite jest bardziej miękki ?

Wiesz co nie do końca, szczególnie ten konkretny model który posiadam wydaje mi się że jest troszkę sztywniejszy. To jest xfast myślę że bardziej sprawdzi się na sandaczach.

Ale tak jak pisałem nie łowiłem nim jeszcze, no i druga sprawa że inny model może mieć inną ( i pewnie ma) pracę niż ten mój model.

Ps. Ja cały czas szukam elitki w dwóch składach do 18g i 21g właśnie z tej serii ale ciężko je znaleźć, jak dla mnie super kije, mega lekkie.

Edytowane przez neronhell

Wiesz co nie do końca, szczególnie ten konkretny model który posiadam wydaje mi się że jest troszkę sztywniejszy. To jest xfast myślę że bardziej sprawdzi się na sandaczach.

Ale tak jak pisałem nie łowiłem nim jeszcze, no i druga sprawa że inny model może mieć inną ( i pewnie ma) pracę niż ten mój model.

Mam do kupienie ten model: Fenwick Elite Tech Walleye Rigging EWS722 M-F 1/8 - 3/4oz.

pytanie czy właśnie on jest bardziej miękki niż stary HMG ?