neronhell Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 (edytowane) Według mnie nie, on jest dość sztywny.I tak jak pisałem raczej pod twarde przynęty. A Ty szukasz chyba czegoś pod gumy. Masz możliwość obejrzenia na miejscu? Edytowane 7 Września 2023 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 kawałek drogi jest ale i tak bez ,,pomacania" bym nie kupił podjadę w weekend i zobaczymy co to za kijek Bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i przekazaną wiedze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 (edytowane) Mam do kupienie ten model: Fenwick Elite Tech Walleye Rigging EWS722 M-F 1/8 - 3/4oz. pytanie czy właśnie on jest bardziej miękki niż stary HMG ?"miękkszy" niż HMG na pewno nie będzie Używam EWS692MH-MF, już ładnych kilka lat, z tym że po całości w tytanach z delikatnie wydłużonym dolnikiem.Świetny MH pod gumy, blachy i jerki. Wystarczająco szybki do łowienia na koguty. Da się nim poprowadzić twitcha, jak również SDRa w trollingu z racji niekołkowatej szczytówki. Opisany poniżej uncji, a ciska Rickiego 14cm z obciążeniem 10-15g bez zająknięcia, zero obaw. Czułość blanku fenomenalna, na poziomie najwyższej półki St. Croix (za ułamek ich ceny), ugięcie i praca pod rybą wzorowe i nic z tej wędki nie spada. To jeden z tych patyków, którymi mogę łowić na średnio-ciężko wszystko i wszędzie. Oczko słabsza i dłuższa wersja na pewno będzie bardziej spolegliwa, ale powinna być równie uniwersalna. Jeśli masz do kupienia nie jest mocno zmęczona to moim zdaniem warto. Edytowane 7 Września 2023 przez kineret 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 EWS692MH-MF to chyba walleye jigging i tu się z tobą zgodzę że jest super pod gumy. Natomiast rigging według mnie pod gumy średnio, ale oczywiście każdy ma inne wrażenia i oczekiwania. Pojechać pomacać i zdecydować [emoji846] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Pytanie z innej beczki czy ktoś ma kontakt z przedstawicielami fenwick i czy jest jeszcze w Polsce takowe potrzebuję kontakt. Z góry Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 (edytowane) KR Fishing nie ma już przedstawicielstwa w Polsce. Pytaj przez Pure Fishing. Edytowane 21 Września 2023 przez Kamil_Olsztyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 https://fenwick.com.pl/ to o co tu chodzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo23004 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 https://fenwick.com.pl/ to o co tu chodzi ???... o aktualnosc danych na stronie www. [emoji6] Wysłane z Nokia 3310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boskimarian Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Z pure fishing kontakt bardzo dobry. Zawsze mi odpowiadali już na następny dzień. Reklamowałem też kij przez sklep sklepwedkarski.pl i też bardzo dobra obsługa. Dostałem zwrot pieniędzy bo nie mieli już tego samego modelu. A oddałem kij nie bo się złamał tylko że względów kosmetycznych bo lakier schodził. Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 (edytowane) Zapytam Was o ten kijek Fenwicka - HMX66ML-MFS-2 cw 3-18 ,medim light . dł.198 w dwóch kawałkach Sprawdzi się na okonia do gumek 2" ,3" plus główki 5-8 gr i obrotówek ? Wszystkie opinie mile widziane Edytowane 11 Października 2023 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Co się dzieje z kijami Fenwicka, że nie ma dostępności w większości sklepów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Co się dzieje z kijami Fenwicka, że nie ma dostępności w większości sklepów? Jakie zapotrzebowanie taka dostepność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Czy jest ktoś w stanie polecić uniwersalną szczupakówkę tak powiedzmy do 30 - 35 gramów cw i około 220 - 230 długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Jakie zapotrzebowanie taka dostepność.Widocznie ludzie nie wiedzą co dobre… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Jakie zapotrzebowanie taka dostepność.Chciałem raz czy dwa kupić Fenwicka, ale nie było modelu, którego szukałem. Chciałem polecić Fenwicka - ale nie było modelu, który by pasował. Więc zapotrzebowania nie da się nawet wygenerować, bo nie ma z czego. Nie polecę nikomu Fenwicka, bo ani sam go nie mam, ani nie widzę szansy, by ktoś inny dał radę go kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Ja mam dwa i uważam, że przy obecnych cenach STC takie HMG bije Premiera na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 A może właśnie wiedzą i dlatego nie kupują.,.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 (edytowane) Nie będę polemizował, dla mnie Fenwicki to bardzo fajne kije, łowię dwoma HMG i chętnie kupiłbym następnego. Edytowane 31 Marca 2024 przez PatLove 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boskimarian Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Ja prawie cały swój asortyment spinningowo/castingowy mam oparty na fenwicku, a od jakiegoś czasu szukam HMXa z 2010 r(ten czarny matowy blank) do 28gram o długości 2,90 ale ciężko upilnowac forum w ryzach zeby być "tym pierwszym"[emoji3][emoji3] Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) Witam,a ja mam HMG w cascie, trochę stał za szafa i jak go wyjąłem to klei się cały uchwyt - cały element z 'antypoślizgowa" powłoką... 2024_08_27_17_10_19_Clipboard.bmpczy można to jakoś "wyczyścić?wprawdzie ślad na ręce nie zostaje - ale irytujące... pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez Robert_103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) Witam,a ja mam HMG w cascie, trochę stał za szafa i jak go wyjąłem to klei się cały uchwyt - cały element z 'antypoślizgowa" powłoką... 2024_08_27_17_10_19_Clipboard.bmpczy można to jakoś "wyczyścić?wprawdzie ślad na ręce nie zostaje - ale irytujące... pozdrawiamJeżeli to jest taka gumowa cienka powłoka na wierzchu plastikowego uchwytu to proponuję izopropanol powinno zejść. Najlepiej na jakiś materiał a nie papierowy ręcznik zeby się nie kleiło i dość dużo tego izopropanolu to fajnie się wyczyści i nie zostawi smug. EDIT: z tym źe to nie jest sposób na odnowę tej powłoki tylko na jej usunięcie bo jak spowodować żeby się nie kleiła a pozostałą na miejscu to nie znam sposobu Takiego problemu z uchwytem w wedzisku nie miałem ale np. na interkomach do motocykla miałem dokładnie taką samą sytuację, na obudowie do powerbanka też i zawsze motyw z alkoholem skutkował czyli pozostawała świecąca powierzchnia plastiku a klejące i łuszczące się to gumowe coś zostawało na szmatce. Najlepiej spróbuj gdzieś delikatnie najpierw zanim wytoczysz grube działa! Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez Darek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Potwierdzam, działa również na knoby itp. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boskimarian Opublikowano 3 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2024 Ja miałem ten sam problem na hmg. Delikatnie paznokciem zdzierałem ta gumowa nawierzchnie, na końcu tylko umyłem calosc płynem do naczyc i jeat cacy. Jutro mogę zdjecie wstawić jak to wyglada Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 4 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2024 Ja miałem ten sam problem na hmg. Delikatnie paznokciem zdzierałem ta gumowa nawierzchnie, na końcu tylko umyłem calosc płynem do naczyc i jeat cacy. Jutro mogę zdjecie wstawić jak to wyglada Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu TapatalkaTa gumowa powłoka to mój ulubiony patent na "planowane postarzanie produktu", ale że ktoś zrobił taki numer z wędką, to już wyższy poziom. Witam,a ja mam HMG w cascie, trochę stał za szafa i jak go wyjąłem to klei się cały uchwyt - cały element z 'antypoślizgowa" powłoką... 2024_08_27_17_10_19_Clipboard.bmpczy można to jakoś "wyczyścić?wprawdzie ślad na ręce nie zostaje - ale irytujące... pozdrawiamJak wyczyścić, to już napisali, ale napisz koniecznie do producenta, w wędkarstwie "głos klientów" czasem coś tam zdziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi