Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Ta gumowa powłoka to mój ulubiony patent na "planowane postarzanie produktu", ale że ktoś zrobił taki numer z wędką, to już wyższy poziom.

Jak wyczyścić, to już napisali, ale napisz koniecznie do producenta, w wędkarstwie "głos klientów" czasem coś tam zdziała.

Tych wędek nie ma na rynku od około 2010r więc na pewno Fenwick wdroży procedurę poprawy. Poza tym tu uchwyt Fuji z tzw. Soft Touch.

Może i przyjemny ten soft touch ale prawda jest taka że wraz z używaniem kija to ta powloka sama schodzi i wg mnie lepiej się jej pozbyc niż ma tak nieestetycznie wyglądać gdzie trochę zeszło, trochę zostało.. Jak to wyglada

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam

Szukam spinningu Fenwick Elite tech smallmouth ESMS63M-F 6'3''

Wędki nie ma w sprzedaży. Bardzo dobrze leży mi ten kij w dłoni, niestety wczoraj złamałem.

Może ktoś ma na zbyciu?

Pozdrawiam

Też szukam tych kijów w spinningu ale dwusklady. Miałem kiedyś 1 ale sprzedalem I teraz zaluje

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Fenwick nie jest już tak atrakcyjny na naszym rynku jak dekadę temu. Teraz wygląda jak zwykłe wędki ABU czy inne z koncernu Pure Fishing. Z resztą polski rynek jest dla nich za mały by chcieli na siłę znaleźć nowego dystrybutora.

Na dodatek jest to firma, co ma ceny sugerowane jak w przypadku St.Croix, więc kto normalny będzie chciał prowadzić dystrybucję czy handel jak zaraz zostanie posądzony o pazerność ????

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...

Witam. Kojarzy ktoś kije z serii Legacy? Głównie chodzi mi o model Fenwick Legacy LG 90S M-2 9'. To chyba jakaś stara seria. Pytam, bo znalazłem ofertę kupna tego i trzech innych kijków z tej serii. Mam Fenwicka Iron Feather III 8' 4-22g i jest całkiem fajny. Swoją drogą o nim również chętnie się coś dowiem - kupiłem od znajomego, jednak jakichkolwiek info o tym kiju w sieci brak.

Na w/w aukcji dostępne są następujące kije

Fenwick Legacy LG 70S M-2 7’

Fenwick Legacy LG 90S M-2 9’

Fenwick Legacy LG 90C M-2 E 9’

Fenwick Legacy LG 89C M-2 8’ 9'

Głównie ciekawi mnie realne cw tych kijków.

Edytowane przez KJMN

• 2 tygodnie później...