Skocz do zawartości

Wędki Fenwick

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy moze ktoś macał tego elite tech bass ,prosiłbym o pare słów o tym kiju .

Witam dzisiaj macałem Elite Tech Bass  ETB70MH-FS jednoczęściowy 213cm i zrobił na mnie dobre wrażenie. Szczytowa akcja, dość sztywny, płynnie przechodził w parabolę. Według mnie stworzony do łowienia z opadu. Chciałem go porównać z  WALLEYE Rigging ale nie mają go na stanie. Więcej nie napisze bo to tak jak z kobietą co można powiedzieć po pierwszej randce. ;)

• 3 tygodnie później...

Spis serii Eagle na 2015:

EA66L-MS-2 czyli linka 2-8lb długość 198cm i c.w. 1,5-10g. Jak ktoś machał poprzednim modelem ale 213cm to w porównaniu do tamtego ten jest sporo szybszy, ma mniejsze przelotki i jest lepiej wyważony.

EA66MH-FS-2 czyli linka 8-17lb długość 198cm i c.w. 7-28g - tego nie mam, ale do kogutów czy większych wobków się nada  :) Bardzo podobny do droższego HMX-a S66MH-F2.

EA70ML-MFS-2 czyli linka 4-10lb długość 213cm i c.w. 3-18g - ten mam i uważam, że to fajna lekka szczupakówka. Na grubszego pstrąga też się nada bez problemu   :)

EA70M-FS-2 - podobnie co wyżej ale 3-21g i linka 6-12lb. Szczupakówka pełną gębą   ;) Tą miałem ale sprzedałem jakiś czas temu. Bardzo fajny kijek za te pieniądze.

Jedyny casting z tej serii: 

EA66M-FC-2 czyli linka 8-17lb długość 198cm i c.w. 7-21 - szczupakowy fast pod małe jerki i gumy do 15cm. Mocny dolnik. Przyginaliśmy go ładnie i nawet nie zajęczał   :D

Jedyny travel z tej serii:

EA86M-MFS-4 - dostarczany w fajnej tubie   :) 2,58cm długości,8-15lb 10-28g. Typowy travel szczupakowy.

Dłuższe spinningi:

EA86-MFS-2 - tak jak travel ale dwa kawałki i bez tuby.

EA90M-MS-2 czyli 2,74cm linka 10-20lb i c.w. 10-42g. Mocny kij na rzeki. Troci się nie boi   ;)

Do tego są uncjówki 9' oraz 9'6" - boleń, szczupak.