bigrafi Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Kolega Wobler129 Maciej polecił tego Elite Tech River R. 2,18m c.w.0,85-9g ERR72L-F-2 - i jestem super zadowolony. Super miota gumki (główka 5-8gr), branie czuć jak kopnięcie . Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Użytkuje ktoś fenwicka HMG 2,13 7-35g? (wersja spinningowa,nie cast)Mam 7-21 ale coraz częściej sięgam po gumy 5,6 cali i herringi 16stki wiec chciałbym zmienić kij na nieco mocniejszy. Problem w tym,że dość często sytuacja wymusza użycie gum 3' i główki 4-5g co daje w sumie ok. 11,5-12,5g. Z tego co wyczytałem to jego realne cw to 15+ i boję się że te przynęty nie będą już latały tak jak trzeba. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym najcięższy najcięższym HMG?Mam uncjówkę z nowej serii i Herringi 16 na główkach 20g ciskam bez problemu. Rzucam też 20 cm pike Giant Ripple Berkley'a na główce 20g i to chyba już górna granica. Wersja Tiggerstick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makimek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Mam etb70mfs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jestem po 2 wypadach boleniowych z HMX S96M-2-MF (290cm 10-28g). Świetne właściwości rzutowe, 7cm Thrille lecą naprawde na duże odległości. Zapas mocy przy RH10cm spokojny, przy RH12 również czuć jeszcze rezerwę. Gorzej z wyważeniem... TP4000 '11 z podwójną korbą (370g) wyważa kij na początku nakręcanego foregripa. Wydaje mi się, że tak ciężki kręcioł powinien wyważać idealnie kij, a tu jednak ciut brakuje. Kij ma 175g, tak więc myślę, że 20g ołowiu w dupkę mu nie zaszkodzi, a będzie idealnie Z holach nie będę się wypowiadał, bo nie ma o czym. Jedno potężne walnięcie i kilkusekundowy hol, po którym torpeda spadła z haka główki nie daje pełnego poglądu na rzeczywistość. Nie mniej, kijek bardzo przyjemnie się łowi. Jedyne co, to przeszkadza mi ciut nakręcany foregrip. Zastanawiam się, czy nie przerobić dolnika pod własne wymogi (DPS i stały foregrip) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Kupiłem od kolegi na forum Fenwick HMX 274CM 10-28g, w sumie czytałem bardzo dużo opinii ale nie znalazłem odpowiedźi Czy nada się on pod bolenia woblerami, nocnego sandacza za różne klasyczne woblery (od 5 cm wobków np rapala countdown itp. do dużych uklejopodonych 12 cm) oraz szczupaki na woblery typu slider 7 itp.Taki uniwersał, czy coś z powyżej można wykluczyć do jego zastosowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Slidera machnie, choć do komfortowego prowadzenia jerków lepsze są krótkie kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Na rzekach:Głównie będzie mnie interesował boleń na Thrille,RH,Hermesy, woblery Tomy'ego itp. itd. - czyli klasykiNa drugim planie stanie sandacz w nocy przy użyciu takich wobków: No i w okresie maj / czerwiec lub jesień będe gonił za szupakiem z jakimiś woblerami typu slidery itp. blachy, ewentualnie czasami jakaś guma na wodach stojących ( pare wypadów w roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Aetos kolegi, całe dwa dni frajdy. Nie tam żeby sumisko, uwadę złapał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Kraken, ten Fenwick ogarnie spokojnie takie łowy. Mam model o oczko dłuższy 290cm 10-28g. Bardzo fajny uniwersał na dużą rzekę, ryby to boleń, szczupak i sandacz. Ja używałem go głównie pod bolka, przynęty Thrill 7 i 9, Hermesy, RH8 i 10, czasami 12. Spokojnie się nimi rzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Aetos kolegi, całe dwa dni frajdy. Nie tam żeby sumisko, uwadę złapał...11722031_866281230116375_1635602773_n.jpg Szarpał kijem?czy trolingu nie wytrzymał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Jakąś gałąź podciągał i strzelił w 2 miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Krzyżanowski wyciągnął na jednym z filmów (chyba sandacz z zaporówki) niezły konar na AETOS-a i ten nie strzelił. Może gdzieś wcześniej Twój kolega poodbijał wędkę? Kici kici criz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Drugi dzień na stanie ją miał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Cały fenwick :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Opcje są 3. wada ukryta / kijek obity (nie potrzeba na to czasu więcej niż 2 dni ) / źle dobrany zestawTrochę nie rozumiem dlaczego się pastwicie tu nad tym kijem akurat... zdarzyło się - trudno, zdarza się i w droższych kijach. Mam Aetosa i odpukać sprawuje się dobrze...Napisz proszę jak przebiegła gwarancja bo to jest dla nas ważne a nie wprowadzajcie jakiegoś dziwnego klimatu typu "cały fenwick" bo to chyba nie fair... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Połamałem TXa przez głupotę własną. Nie doszukuję się winy w konstrukcji blanku i nie piszę, że jest do .... tego co Stelle. Zdarzyło się. Miałem kilka Feenwickòw. Nie napiszę, że były złe. Ciekawe ile by było złamań TXów, gdyby były tańsze i osiągalne dla każdego.... i co - ktoś by napisał - cały Phenix. ... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Lipca 2015 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Miałem 2 kije tej marki i prócz klikającej przelotki od nowości w hmxie było wszystko ok. Jako że trzymam kij za foregrip musiałem sprzedać bo się odkrecaly przy rzutach i za krótko ich używałem aby miarodajnie ocenić. Za to w st.croix na 4 kije od nowości żadnych wad. :-) Edytowane 14 Lipca 2015 przez Hvast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Czy ktoś z kolegów użytkuje AETOS Fenwick c.w3-21g dł.1,90m A631MXFS? Chodzi mi głównie jaki kręcioł do tego by podszedł,ilu gramowy?jak uzywalem Rarenium 2500 czyli 200 gr to wydawalo mi sie ze jest za lekki,kij lecial na pysk, po zalozeniu TP Mg C3000 czyli 215 gr bylo lepiej. Potem sprzedalem kij i dalej nie kombinowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Połamałem TXa przez głupotę własną. Nie doszukuję się winy w konstrukcji blanku i nie piszę, że jest do .... tego co Stelle. Zdarzyło się. Miałem kilka Feenwickòw. Nie napiszę, że były złe. Ciekawe ile by było złamań TXów, gdyby były tańsze i osiągalne dla każdego.... i co - ktoś by napisał - cały Phenix. ... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu TapatalkaJuz polamales TX-a MIalem w sumie trzy i wszyskie ok,zadnych problemow. Mam znajomego ktory mial wszystkie i tez zadnego nie zlamal....ale faktem jest ze w ostatnich czasach ilosc polamanych Phenixow zaczyna doganiac Fenwicki szczegolnie moje ulubione Aetosy Ale tak nawiazujac do przeczytania kilku stron watku i tych wszystkich awariach Fenwicka zastanawiam sie czy one takie do d.... czy poprostu staly sie popularniejsze i wiecej jest ich nad wodami. Zastanawiajacy jest fakt o ktorym juz wczesniej w tym watku pisalem ze gdyby byly tak bardzo awaryjne nie mialy by co robic na rynku amerykanskim. Jednak maja tam dosc wysoka pozycje....wiec czy znowu jest problem z dystrybucja europejska?? Historia zna wiele takich sytuacji. Edytowane 14 Lipca 2015 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No Wiktor - przez głupotę. Przecież napisałem. Zrobiłem wszystko, żeby się udało i poszło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No Wiktor - przez głupotę. Przecież napisałem. Zrobiłem wszystko, żeby się udało i poszło...Zuch Chlopak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Przezucilem z 10 stron tego watku ale nic nie znalazlem na temat tej serii Fenwick'a : Wild Wings. Czy to moze seria produkowana tylko na Skandynawski rynek? Interesuje mnie model 944, 3-15g czyli cos na kanal i rzeke do miotania wirowkami 2,3, kopytami na glowkach do 8g i malymi wobkami. Czy ktos ma lub uzywal? Gdzies chyba przeczytalem ze jest to miekki kij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Niewiem czy już było ale fenwick wprowadza dwie nowe serie. Uchwyty w fuji tvs. Lunkerstickhttp://www.fenwickfishing.com/fenwick-freshwater-rods-fenwick-lunkerstik/1371868.html#start=1 Przeważnie woplniejsza akcja ceny 80$-90$ World Classhttp://www.fenwickfishing.com/fenwick-freshwater-rods-fenwick-world-class/1371867.html#start=1 I szybsze fasty i ekstra fasty w osprzęcie fuji. Fajnie się zapowiadają ale cena 300$ mówi wszystko. Z chęcią bym przygarnął model WC70MH-FS Edytowane 8 Września 2015 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 czy ktoś używał GS70ML-M-4? ewentualnie jaka to akcja opisywana przez Fenwicka jako Moderate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Moderate. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi