leszczynski.bp Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 HMG 66M-FS lub HMG69ML-FS-2 z tym że ten drugi występuje wyłącznie jako 2-skład. Ewentualnie starszy HMX S702M-XFHMG 66M-FS bardzo fajny kij. Używam komfortowo od 10g + guma 8-12 cm do 25g + guma 8-12 cm. Fajnie współpracuje z kogutami - stosowałem max 25 g. Przy bezwietrznej pogodzie "gada" już przy gumie 7 cm + główka 7 g. Naprawdę ciekawy, uniwersalny kij - mocno "elektryczny";) Minusem jest "korkoguma" na rękojeści. Mi zaczęła się przecierać i zdzierać. Pod nią jest pianka eva więc dużego problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 HMG 862ML ( 2,60 / 5-21 )Ktoś używa tego kija? Miałby posłużyć jako rzeczny uniwersał od klenia przez bolenia po sandacza. Nie jako kij docelowy pod, któryś z wymienionych gatunków. Obsługiwałby tylko woblery...Pod bolenia jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Zastanawiam się jeszcze nad tym https://allegro.pl/oferta/wedka-fenwick-hmg-hmg60ml-fs-1-85m-3-18g-1-cz-7475242437 .Zastanawiam się jeszcze czy jest jeszcze jakaś różnica oprócz mocy w porównaniu do HMG Spinning 1.98m c.w.10-28g HMG66MH-FS którego posiadam. Edytowane 23 Grudnia 2018 przez Pleban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Mam takiego tyle że 2.05m i w dwóch kawałkach. Używam na szczupaka na lekko. Głównie służy do przynęt 8-10cm na główkach 6-12gr. I w tym zakresie sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zastanawiam się jeszcze nad tym https://allegro.pl/oferta/wedka-fenwick-hmg-hmg60ml-fs-1-85m-3-18g-1-cz-7475242437 .Zastanawiam się jeszcze czy jest jeszcze jakaś różnica oprócz mocy w porównaniu do HMG Spinning 1.98m c.w.10-28g HMG66MH-FS którego posiadam.Między ML a MH jest przepaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Między ML a MH jest przepaść.Ale że co,wolniejszy czy tylko słabszy.Czyli do 12gr. Ołowiu i gumek 3"lepiej wziąć tego do 21gr??? Edytowane 23 Grudnia 2018 przez Pleban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturkieljan Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Ma ktoś może na sprzedaż fenwicka HMG 198 7-28g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Ale że co,wolniejszy czy tylko słabszy.Czyli do 12gr. Ołowiu i gumek 3"lepiej wziąć tego do 21gr???Jest wolniejszy. Tak, kij o mocy M. Co do wycierającej się rękojeści to pomaga regularne mycie korkogumy. Mam ze 3 HMG w tym najstarsze stażem około 4 lat i korkoguma jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraz Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam,Mam szanse kupic wędkę o oznaczeniu HMXS 90M -2 -M 9'0" 3/8-1? Czy taki model w ogóle istnieje, Czy sprzedający podał błędne oznaczenie blanku? Google nie pomaga;) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Hej czy miał ktoś styczność z tą serią wędek ETSS862MLC-SS do 1/2 oz. Potrafi ktoś scharakteryzować pracę tych kijów ale tak z praktyki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Hej czy miał ktoś styczność z tą serią wędek ETSS862MLC-SS do 1/2 oz. Potrafi ktoś scharakteryzować pracę tych kijów ale tak z praktyki ?? Raczej nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 A właśnie że się znajdzie . Odpowiedziałem Ci Grzegorz na pytanie wysłane na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Seria S&S była popularna w Skandynawii. Na tamtejszych forach jest sporo opisów. Tylko translator kaleczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risso Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Panowie napaliłem się na Fenwicka, chciałem HMG, ale nigdzie nie mogę dostać.Szukam wędki typowo na szczupaka.Czy HMX9M-MS-2 lub HMX86M-MS-2 będzie ok?Używam gum 6-12 cm na główce max 15 gram i woblerów od 8 do max 20 gram.Budżet +/- 600zl, kołowrotek Penn Clash 3000.Z góry dzięki za wszelkie sugestie Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Risso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 HMG nie występuje w wersjach typowo na dużą rzekę. HMX mocy M się nada. Tylko nie będzie to typowy fast. Będzie to klasyczny moderate. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risso Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Nastawiam się bardziej na jeziora niż na rzekę. Co do akcji i mocy to ciężko mi się odnieść, bo dopiero zaczynam przygodę ze spinningiem jak i całym tym hobby.Szukam porady, żeby nie kupić czego, czego nie wykorzystam.W sklepach stacjonarnie polecali mi to co mieli w ofercie: dragony, jaxony, robinsony itd, jednak chciałbym coś fajnego, markowego.Warto inwestować w tego HMX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Warto. Ciut lepsza i tańsza alternatywa dla Wild Rivera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risso Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Napisałem pw z zapytaniem, będę wdzięczny za odpowiedź Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Risso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Panowie napaliłem się na Fenwicka, chciałem HMG, ale nigdzie nie mogę dostać.Szukam wędki typowo na szczupaka.Czy HMX9M-MS-2 lub HMX86M-MS-2 będzie ok?Używam gum 6-12 cm na główce max 15 gram i woblerów od 8 do max 20 gram.Budżet +/- 600zl, kołowrotek Penn Clash 3000.Z góry dzięki za wszelkie sugestieHMG 902MH Crank prawdopodobnie z rynku wschodniego. Długość:2,74 m, wyrzut 6-26 g, regular fast. W Polsce dostępne.Posiadam takową ale czeka na przetestowanie. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez bho70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risso Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 HMG 902MH Crank prawdopodobnie z rynku wschodniego. Długość:2,74 m, wyrzut 6-26 g, regular fast. W Polsce dostępne.Posiadam takową ale czeka na przetestowanie.A skąd zamawiałś? Bo widziałem go na 2 stronach, jednak zero opinii oraz brak numeru NIP w bazie CEIDG mnie odstraszyło od zamawiania od nich. Również brak jakiejkolwiek odpowiedzi na maile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 A skąd zamawiałś? Bo widziałem go na 2 stronach, jednak zero opinii oraz brak numeru NIP w bazie CEIDG mnie odstraszyło od zamawiania od nich. Również brak jakiejkolwiek odpowiedzi na maileCentrum wędkarstwa. Nie chcę nikogo reklamować ale to chyba mój 3 zakup w tej firmie, a na pewno druga wędka od nich i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) HMX to zdecydowanie bardziej budżetowa seria Fenwicków. Weź w rękę to czuć i widać na 1 rzut oka. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Chodzi o HMG.https://zapodaj.net/images/7ec61ae7fc663.jpgLink do strony gdzie troszeczkę więcej opisane.https://spinningline.ru/spinning-902mh-crank-p-149613.html Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez bho70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Pisze, że HMG nie może dostać i pyta o HMX ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Pisze, że HMG nie może dostać i pyta o HMX ...OK. Bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi