guciolucky Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Mam pytanie gdzie można kupić najmniejsze, nierdzewne kółka łącznikowe do woblerów? I przy okazji może ktoś ma sprawdzone, precyzyjne, ostre szczypce (zakładam takimi kółeczka). Przerobiłem już kilka par szczypiec budżetowych, które musiałem poprawiać pilnikiem ale z racji słabego materiału powyginały się jak plastelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Kamatsu ma na pewno małe, mocne kółka łącznikoweKamatsu Hyper Strong Split Ring.Najmniejsze mają 3mm Edytowane 15 Marca 2016 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jak małe potrzebujesz ? "Najmniejsze" to kwestia względna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Kupiłem kiedyś Perfect 2mm i taki mi odpowiadały wielkością ale niestety rdzewieją szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 w predator-fishing są 2,3mm , dzisiaj kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Kupiłem kiedyś Perfect 2mm i taki mi odpowiadały wielkością ale niestety rdzewieją szybko Chciałem właśnie te podpowiedzieć... mniejszych nie widziałem na rynku (ba! nawet w tym rozmiarze sensownych nie widziałem) Nie stosuję ich już bo zakładanie ich na woblery to masakra, ściągnięcie kotwicy wprost niemożliwe - ale mnie nie rdzewieją.Teraz stosuje te i mogę z czystym sumieniem polecić:http://allegro.pl/mocne-kolka-kamatsu-hyper-strong-3mm-10kg-i5267143798.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ja kółeczka( i to te właśnie drobne) zakładam małą wersją mulitool-a, i to jakąś kupioną u chińczyków i dają radę. Kombinerki są na tyle cienkie że swobodnie chwytają małe kółeczka, swobodnie podginają oczka w woblerkach , są lekkie i mieszczą się w małej kieszonce w kamizelce. Mi pasują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Grzesiek mi chodzi o to żeby dostać namiar na konkretny model to, że "jakiś" chińczyk jest ok nie jest dla mnie odpowiedzią a post nie ma żadnej wartości. Szymon, dzięki za konkret, zamówiłem kilka paczek na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 4 mm za duże będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Tez używam tych z predatora 2.3mm i jak dla mnie są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ja mogę podrzucić szczypce , przerobiłem sporo i nic mi nie odpowiadało , w tym roku zakupiłem te i jestem mega zadowolony.Mówimy tu o małych kółeczkach. http://max-fish.pl/product-pol-3051-16509-805-DAIWA-ROZWIERACZ-DO-KOLEK-LACZNIKOWYCH.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) ja 4mm rozwieram szczypcami savagegear, 3 mm jakoś były dla moich niewprawnych rąk zbyt duże a kupowałem w polfishing Edytowane 15 Marca 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ja kółeczka zakładam tymhttp://www.hobbycentrum.pl/cache/images/a/1/b/a1bc448aa2017948e334565e52886adf.jpg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Od dłuższego czasu stosuję te z predator fishing 2,3mm i są super, jak najbardziej polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Kupiłem kiedyś Perfect 2mm i taki mi odpowiadały wielkością ale niestety rdzewieją szybkoChyba w podobnym czasie kupowaliśmy, bo już był podobny wątek przed kilkoma laty Co prawda rzadko używane, ale moje tak jak @Bander nie rdzewiały. Tylko tak jak poprzednik pisał, zdjęcie to masakra, w zasadzie jednorazowe, albo trzeba było obcinać, albo tak je po rozginałem. W tamtym temacie większość się dziwiła po co nam takie malutki, teraz sam najmniejsze jakie używam to 3mm Kostala i tylko czasem do robactwa założę te "stare" srebrne 2mm od Perfecta.Szkoda że te Predatora też srebrne (wolał bym niebłyszczące czarnuchy) i one chyba nie aż takie małe jak Perfecta... Od dłuższego czasu stosuję te z predator fishing 2,3mm i są super, jak najbardziej polecam.Jak ma się ich wielkość do Kostala 3mm? Bo chyba coś pomieszane, w sklepie podają 2,3/2,8, więc bliżej 3mm Edytowane 15 Marca 2016 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 jeśli ostatecznie te z Perfekta 2 mm ci pasują to z 200 szt mogę odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jak ma się ich wielkość do Kostala 3mm? Bo chyba coś pomieszane, w sklepie podają 2,3/2,8, więc bliżej 3mm Na moje oko to te 2,3mm mają średnicę zewnętrzną ponad 3mm, a wewnętrzną 2,5mm.Są jednak naprawdę malutkie, nie widzę sensu stosowania mniejszych.Do kostala 3mm nie porównam bo już mi wszystkie zeszły z rok temu, a z pamięcią słabo w takich kwestiach.Te 2,3mm nie są błyszczące tylko zmatowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ja kupuję na predatorfishing małe, mocne, nierdzewne, kolor mat nigdy nie zdarzyło mi się aby się po rozginały używam 3mm i 4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Zamówiłem w predatorze kółka 2,3 mm i wypróbuję, szczypce w lorpio Trabucco Rapture tak zupełnie na pałe, jak dojadą dam znać. Jeśli chodzi o kotwiczki i kółka to można powiedzieć, że jestem mega pedantyczny. Przed każdym podaniem odruchowo chwytam kotwiczkę w palce i sprawdzam ostrość grotów, jak coś mi nie pasuje zmieniam wobler a w domu wymieniam kotwiczki z kółkami. Dobre narzędzia to podstawa żeby uniknąć stresu podczas wymian... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Będziesz zadowolony.Ja zakładam przy użyciu przytępionego ostrza noża do tapet i jakichś szczypiec kupionych za 6 zeta. Na początku szło powoli, ale teraz założenie kółeczka i kotwicy zajmuje mi kilka do kilkunastu sekund. Zdejmowanie jest o wiele łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Kiedyś w najmniejszych woblerkach firmy Siek były zakładane takie mikrokółeczka! Ich wielkość była chyba co najwyżej 2mm a jakość bardzo dobra, ale też były srebrne... Od dawna takich poszukuję i też nie mogę trafić... Najmniejsze Kamatsu są większe niż tamte... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Na znanym serwisie aukcyjnym znalazłem 2mm.. nie wiem czy moge podesłać linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Na znanym serwisie aukcyjnym znalazłem 2mm.. nie wiem czy moge podesłać linka Możesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 http://allegro.pl/20-x-kolko-lacznikowe-2-mm-moc-5kg-i5701706267.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Pisaliśmy wyżej o Perfectach, które rdzewieją po pierwszym łowieniu i zbyt twarde żeby je używać zgodnie z przeznaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi