pasiak33311 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam,W 2015 roku kupiłem kołowrotek Dragon Flash fd 640i objęty 5 letnią gwarancją. Po niecałym roku użytkowania zacząłem mieć problemy z kabłąkiem. Problemem jest wyerodowana częsć przy rolce. Od tarcia o żyłkę zrobiła się mała szczelinka, która zatrzymuje żyłke i nie pozwala jej wejść na rolkę. Problemem jest zarówno obciążenie przy skręcaniu jak i niszczenie linki oraz pogłębiający się wżer w kabłąku. Takie błędne koło. Chwilowo przyzwyczaiłem się sciągać linke palcem na rolke ale wiadomo że to duży dyskomfort. Powodem wydaje się być błąd technologiczny kołowrotka gdyż żyłka nie schodziła na rolke z powodu złego konta rolki do szpuli lub źle wyprofilowanegi kabłąka (to moje zdanie oczywiście). Nie wiem czy to normalne (bo już mi sie zdarzało w tanich kołowrotkach), że przy pewnej pozycji kabłąk się nie blokuje przy otwieraniu i trzeba korbką zmienić jego położenie aby prawidłowo otworzyć kabłąk. Co wy myślicie o tym przypadku ? Jest to powód oddania kołowrotka na gwarancje?, czy raczej moja wina i uszkodzenie mechaniczne ? może propozycja sposobu naprawy ?Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 oddawaj na gwarancję, zamienią Ci element na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teamdragonpl Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Nie czekaj oddawaj będzie zrobione na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi