patryk123 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Witam wszystkich forumowiczow chciałbym pokazać wam trochę moich wypocin praca klasyczna lewo prawo wersja wolno tonaca i plywajaca długość 5-14 cm waga 10-70 jeszcze nie opanowaniem do końca pozbycia się wszystkich babelkow pozostaje tylko czekać do maja 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Wyglądają ciekawie. Widzę potencjał. Ciekawy sposób zbrojenia tego z zielonym, gumowym ogonkiem - kotwiczka nie będzie się zaczepiać? Witaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Extra, uwielbiam to połączenie z gumą Nie wiem jak te cudaki pracują, ale jak poprawisz malowanie to będziesz w topie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Podobają mi się , szczególnie te z pierwszej fotki i z ostatniej na dole po prawej. Niezłe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Bardzo ciekawie wyglądają te z ogonkami. Fajne kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Wyglądają ciekawie. Widzę potencjał. Ciekawy sposób zbrojenia tego z zielonym, gumowym ogonkiem - kotwiczka nie będzie się zaczepiać? Witaj raz na 20 rzutow się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Podobają mi się , szczególnie te z pierwszej fotki i z ostatniej na dole po prawej. Niezłe malowanie. to z ostatniej fotki to była wycinania. Luska. Tydzień roboty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Gratuluję! Jeśli to Twój początek, to czekam co będzie za kilka lat. Rakieta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Super, jeżeli ten żółto - biały będzie tak ładnie bujał jak Phantomy - masz gorącego fana w mojej osobie. Jak lepiej - stałego klienta. Z niecierpliwością czekam na jakiś pokaz, może krótki film albo kwiecisty opis pracy Twoich przynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Super, jeżeli ten żółto - biały będzie tak ładnie bujał jak Phantomy - masz gorącego fana w mojej osobie. Jak lepiej - stałego klienta. Z niecierpliwością czekam na jakiś pokaz, może krótki film albo kwiecisty opis pracy Twoich przynęt? właśnie tak pracuje.przy ściąganiu lekko lusterkuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Ten biały w wodzie jest jak halogen na jego udało się wyjąć kilka szczupaków w tamtym sezonie Edytowane 18 Marca 2016 przez patryk123 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Czesc fajne jerki ale powiedz mi czy ogonek nie zaburza odjazdow na boki ? zakladalem ogonek do swoich jerkow i podczas lowienia te z ogonkiem nie chcialy robic odjazdow tylko szly prosto po zdjecii ogonka wszystko pracowalo jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Czesc fajne jerki ale powiedz mi czy ogonek nie zaburza odjazdow na boki ? zakladalem ogonek do swoich jerkow i podczas lowienia te z ogonkiem nie chcialy robic odjazdow tylko szly prosto po zdjecii ogonka wszystko pracowalo jak nalezy zależy o które ci chodzi .te łamane czy do wkrecania .jeśli chodzi o te co się wkreca to na małym ogonie zaskakuje na boki a z dużym jest do zwijania bo ogon stawia duży opór ale przez co lusterkuje na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Co waszym zdaniem jest lepiej kupić najpierw sylikon i zywice do odlewów czy farby lepszej jakości ( createx )? Jakie jerki chcielibyście abym zrobił i w jakich kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Silikon i żywice oraz oklej folią aluminiową.Co to za wkręty ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Silikon i żywice oraz oklej folią aluminiową.Co to za wkręty ??? oczka z castoramy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Jest ktoś chętny na któregoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Jest ktoś chętny na któregoś ?Oferujesz to pewnie Wybieram tęczaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Lecimy teraz z nowym projektem.pstrag będzie miał 14 cm.dojdą mu jeszcze łuski i pletewki.korpus posłuży jako wzór do formy .proszę o jakieś rady jak się zabrać do formy .myślałem ze najlepsza będzie 2 czesciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Lecimy teraz z nowym projektem.pstrag będzie miał 14 cm.dojdą mu jeszcze łuski i pletewki.korpus posłuży jako wzór do formy .proszę o jakieś rady jak się zabrać do formy .myślałem ze najlepsza będzie 2 czesciowaŚwietnie, że czujesz radość tworzenia i masz ciekawe inspiracje. Zapowiada się dobrze Patryk pamiętaj, że wzornik do formy musi być dopracowany perfekcyjnie. Najlepszą formą, będzie dwuczęściowa z żywicy formierskiej. Trwała i świetnie nadająca się do odlewania woblerów z pianki PU.Mam jedną radę. Nie montuj jako "oczek" na kotwice wkrętów oczkowych. Bardzo szybko w jednym sezonie pokryją się nalotem rdzy ! Tym samym zepsujesz swoją pracę ! Do wzornika woblera możesz wkleić zrobione "oczka" prowadzące i na kotwice z drutu nierdzewnego (doskonały spawalniczy - twardy),.Jednak robiąc odlewy woblera, musisz wstawić cały stelaż. Wklejone do wzornika "oczka" (prowadzące i mocujące kotwice) będą nośnikiem stelaża, (mocowaniem) w formie do odlewu.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Świetnie, że czujesz radość tworzenia i masz ciekawe inspiracje. Zapowiada się dobrze Patryk pamiętaj, że wzornik do formy musi być dopracowany perfekcyjnie. Najlepszą formą, będzie dwuczęściowa z żywicy formierskiej. Trwała i świetnie nadająca się do odlewania woblerów z pianki PU.Mam jedną radę. Nie montuj jako "oczek" na kotwice wkrętów oczkowych. Bardzo szybko w jednym sezonie pokryją się nalotem rdzy ! Tym samym zepsujesz swoją pracę ! Do wzornika woblera możesz wkleić zrobione "oczka" prowadzące i na kotwice z drutu nierdzewnego (doskonały spawalniczy - twardy),.Jednak robiąc odlewy woblera, musisz wstawić cały stelaż. Wklejone do wzornika "oczka" (prowadzące i mocujące kotwice) będą nośnikiem stelaża, (mocowaniem) w formie do odlewu.Powodzenia gdzie mogę kupić taki drut nierdzewny.szukałem w różnych sklepach i był tylko ocynk a taki się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 gdzie mogę kupić taki drut nierdzewny.szukałem w różnych sklepach i był tylko ocynk a taki się nie nadajePatryk. Na Allegro Wpisz w wyszukiwarce "drut na stelaże do woblerów" i wybieraj Na większe woblery musi być grubszy, min. 1 mm. Na tego prezentowanego w trakcie rzeźbienia pstrąga dobry byłby o grub. 1,2 mm. Ps. poczytaj o robieniu form, pooglądaj filmiki na Yuotube, bo to Ci się przyda i będzie pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Możesz też kupić na predator-fishing, bardzo fajny drut sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk123 Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Stosował ktoś silikon acc 940 i zywice fc52 .mam zamiar je kupić , posiada je ktoś i może się podzielić opinią na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi