Skocz do zawartości

moje jerkusie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczow chciałbym pokazać wam trochę moich wypocin praca klasyczna lewo prawo wersja wolno tonaca i plywajaca długość 5-14 cm waga 10-70 jeszcze nie opanowaniem do końca pozbycia się wszystkich babelkow pozostaje tylko czekać do maja

post-61262-0-00599700-1458223796_thumb.jpg

post-61262-0-47842400-1458223805_thumb.jpg

post-61262-0-94981900-1458223843_thumb.jpg

post-61262-0-21816600-1458223857_thumb.jpg

post-61262-0-97012600-1458223883_thumb.jpg

post-61262-0-60339000-1458223898_thumb.jpg

post-61262-0-09585800-1458223961_thumb.jpg

• Like 8

Super, jeżeli ten żółto - biały będzie tak ładnie bujał jak Phantomy - masz gorącego fana w mojej osobie. Jak lepiej - stałego klienta. Z niecierpliwością czekam na jakiś pokaz, może krótki film albo kwiecisty opis pracy Twoich przynęt?

Super, jeżeli ten żółto - biały będzie tak ładnie bujał jak Phantomy - masz gorącego fana w mojej osobie. Jak lepiej - stałego klienta. Z niecierpliwością czekam na jakiś pokaz, może krótki film albo kwiecisty opis pracy Twoich przynęt?

właśnie tak pracuje.przy ściąganiu lekko lusterkuje
  • Like 1

Czesc fajne jerki ale powiedz mi czy ogonek nie zaburza odjazdow na boki ?

zakladalem ogonek do swoich jerkow i podczas lowienia te z ogonkiem nie chcialy robic odjazdow tylko szly prosto po zdjecii ogonka wszystko pracowalo jak nalezy

zależy o które ci chodzi .te łamane czy do wkrecania .jeśli chodzi o te co się wkreca to na małym ogonie zaskakuje na boki a z dużym jest do zwijania bo ogon stawia duży opór ale przez co lusterkuje na boki

Lecimy teraz z nowym projektem.pstrag będzie miał 14 cm.dojdą mu jeszcze łuski i pletewki.korpus posłuży jako wzór do formy .proszę o jakieś rady jak się zabrać do formy .myślałem ze najlepsza będzie 2 czesciowa

Świetnie, że czujesz radość tworzenia i masz ciekawe inspiracje. Zapowiada się dobrze :)

Patryk pamiętaj, że wzornik do formy musi być dopracowany perfekcyjnie. 

Najlepszą formą, będzie dwuczęściowa z żywicy formierskiej. Trwała i świetnie nadająca się do odlewania woblerów z pianki PU.

Mam jedną radę. Nie montuj jako "oczek" na kotwice wkrętów oczkowych. Bardzo szybko w jednym sezonie pokryją się nalotem rdzy ! Tym samym zepsujesz swoją pracę ! 

Do wzornika woblera możesz wkleić zrobione "oczka" prowadzące i na kotwice z drutu nierdzewnego (doskonały spawalniczy - twardy),.Jednak robiąc odlewy woblera, musisz wstawić cały stelaż. Wklejone do wzornika "oczka" (prowadzące i mocujące kotwice) będą nośnikiem stelaża, (mocowaniem) w formie do odlewu.

Powodzenia ;)

Świetnie, że czujesz radość tworzenia i masz ciekawe inspiracje. Zapowiada się dobrze :)

Patryk pamiętaj, że wzornik do formy musi być dopracowany perfekcyjnie.

Najlepszą formą, będzie dwuczęściowa z żywicy formierskiej. Trwała i świetnie nadająca się do odlewania woblerów z pianki PU.

Mam jedną radę. Nie montuj jako "oczek" na kotwice wkrętów oczkowych. Bardzo szybko w jednym sezonie pokryją się nalotem rdzy ! Tym samym zepsujesz swoją pracę !

Do wzornika woblera możesz wkleić zrobione "oczka" prowadzące i na kotwice z drutu nierdzewnego (doskonały spawalniczy - twardy),.Jednak robiąc odlewy woblera, musisz wstawić cały stelaż. Wklejone do wzornika "oczka" (prowadzące i mocujące kotwice) będą nośnikiem stelaża, (mocowaniem) w formie do odlewu.

Powodzenia ;)

gdzie mogę kupić taki drut nierdzewny.szukałem w różnych sklepach i był tylko ocynk a taki się nie nadaje

gdzie mogę kupić taki drut nierdzewny.szukałem w różnych sklepach i był tylko ocynk a taki się nie nadaje

Patryk. Na Allegro ;)

Wpisz w wyszukiwarce "drut na stelaże do woblerów" i wybieraj ;) Na większe woblery musi być grubszy, min. 1 mm. Na tego prezentowanego w trakcie rzeźbienia pstrąga dobry byłby o grub. 1,2 mm. 

Ps. poczytaj o robieniu form, pooglądaj filmiki na Yuotube, bo to Ci się przyda i będzie pomocne.