Skocz do zawartości

moje jerkusie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Patryk fajny gość i na testy conieco dał.

Jestem na świeżo po pierwszym użytkowaniu smukłego jerka którego malowanie określiłbym jako "palia" - jest na zdjęciu kilka postów wyżej.

Zacznę od wykonania - pierwsza liga. Co prawda kolorystyka zupełnie nie pod moje preferencje, ale wygląd, szczegóły i jakość rewelacja.

Praca, czyli to co najważniejsze. Pierwsze rzuty i małe rozczarowanie, kołek. Ale przypomniałem sobie jak z początku "kołkami" były dla mnie michałowe Trapery póki nie zamieniłem podszarpywania na podciąganie. Zmiana techniki prowadzenia i jerk ożył. Fajnie chodzi bokami, w opadzie lusterko. Ogólnie rzecz biorąc fajna przynęta o sporych możliwościach animacji. Na wodę na której łowiłem nieco zbyt ciężka, więc nie upierałem się przy jej stosowaniu i ryby nie wyjęła, ale coś czuję, że niebawem się to zmieni ????

• Like 1

• 3 miesiące temu...

Nowe kolorki????????

Pozdro. P

Tego wyżej dostałem do testów.

Mimo łowienia na wodzie, gdzie nawet zielsko siatami wygrabione więc ryb zwyczajnie nie ma więc i nie biorą.

Nie zmienia to jednak w żaden sposób opinii.

Zacznę od drobnego mankamentu - tylne oczko nieco krzywe. Nie sądzę by miało to jakikolwiek odczuwalny wpływ na cokolwiek, ale obiecałem uczciwie podejść do tematu.

Malowanie pierwsza klasa.

Praca... no tu nie wiem jak zacząć. Przy jednostajnym prowadzeniu - znam osoby łowiące tylko tak i to skutecznie - stosunkowo anemiczny, lekkie wychylenia na boczki z kreśleniem długiego i wąskiego "S". Przy klasycznym jerkowaniu - NAJFAJNIEJSZY glider jakiego mam, a mam sporo. Mega szerokie ślizgi, odjazdy, które trudno mi określić inaczej niż słowem "majestatyczne", przy ostrym szarpnięciu i daniu luzu przynęta zawraca o 180° a może i więcej. No ale tak się nie robi... Kontrolowane ślizgi myślę że i do metra od toru prowadzenia, bezbłędnie naprzemienne.

W opadzie idzie lekko łebkiem w dół, jak nurkująca rybka i lusterkuje, chociaż to lusterkowanie jest bliższe pracy cykady.

W krótkich słowach jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Przynęta fenomenalna. Mimo malowania (wolałbym go nie stracić) jerk ten wchodzi do pudła z przynętami pierwszego wyboru.

I prośba do Patryka, odezwij się na priv.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Co do oczek to używam drutu 1.2 (modelarski do wykonywania samolotów RC) drut jak tak mega twardy ze ciężko go w odpowiedni sposób wygiąć za to w najbliższym czasie przerzucam się na lsi 308 i wtedy gięcie będzie bajka

Cieszę się ze praca i malowanie się podoba za jakiś czas wrzucę jakiś filmik z pracy bo nic do tej pory nie było

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jak jest pustak to i ogon by się jakiś przydał. W planach jest zrobienie dwóch rozmiarów ogonka i przystosowanie stelażu z obciążeniem do wersji na zwijanie z pauzami jak na zdjeciu wyżej, oraz do klasycznego jerkowania z ogonkiem na wkręcie

• 4 tygodnie później...

Szybki opis ????

Długość - 20cm z dużym ogonem, z małym ogonem 16cm

Waga - w zależnośći co potrzeba, od 35g w górę

Technika prowadzenia - rownostajne zwijanie z pauzami

Wkrótce ukaże się również wersja z ogonem na sztywno ( wkręt )????????

post-61262-0-79190900-1580058041_thumb.jpeg

post-61262-0-27424000-1580058061_thumb.jpeg

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 lata później...