Skocz do zawartości
  • 0

powitanie

jerzy

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@ Jerzy :D jest czterech gosci ktorzy sie na pewno wyrozniaja ; Jedrus Lipinski , Robert , Zanderix , Tomek W [chyba nikogo nie pominalem ] . Wielu z nas tez by tak chcialo ...Remek w Szwecji z nowym aparacikiem tez do nich rowna - ocenimy to ze zdiec , no i ja tez bede probowal[ moze tez z nowym ] ...a tak ogolnie to wszyscy by chcieli hi,hi,hi

Sprawa jest prosta jak krotka pilka ; Nie zabijaj ....fotografuj !!! B)

• 0

Nie wiem czy ktorys z nich zarabia robiac zdiecia , byc moze . Wazne dla nas jest ze mozemy pytac i sie uczyc :mellow:

Nie mam nic przeciwko jedzeniu ryb , wprost przeciwnie jedna rybe slusznego wymiaru powinno sie zjesc zeby nie zapomniec ze jest sie animalsem . Sluszna ryba to nie najwieksza ryba z wody w ktorej lowimy nawet gdy dopuszczaja to przepisy . Jak sie te rybe chce zjesc to wypada byc glodnym :lol: zeby Matka Przyroda zezwolila :D. Brzegowy lunch z ryby jest wpisany w tradycje amerykanskiego wedkarstwa .

• 0

Cześć Jurku,

Witam Ciebie serdecznie na forum jerkbait.pl. Oglądałem Twoje zdjęcia ... świetnie trafiłeś. Ponadto witam kolejnego Poznaniaka. Oj ... mieszkało się tam z 25 lat. Tutaj (na jerkbaicie) jest kilku maniaków wędkowania i fotografowania, na pewno świetnie sie będziemy dogadywać. Życzę przyjemności.

Przy okazji witam nowych użytkowników. Przepraszam za moje przeoczenie ale ... dopiero dzisiaj wracam do jerkbait'a.

Pozdrawiam

Remek

• 0

witam szanowych panów redaktorow :mellow: :mellow: :mellow:

Dziekuję raz jeszcze za cieple przyjęcie. mam nadzieję, że dzięki wam pogłebię swoje wędkarskie umiejętności.

@Friko, moje zainteresowanie castingiem w ciągu ostatnich kilku dni mocno oziębło, ponownie jestem na etapie, kiedy to casting jest dla mnie synonimem jerkingu. Dokonałem co prawda kilka miesięcy temu krok w kierunku lżejszej odmiany castingu, ale na dzień dzisiejszy jestem ponownie w punkcie wyjścia.

pozdr Jerzy

• 0

@jerzy

w ogóle od kilku dni jakieś oziębienie, może to dlatego :D a tak poważniej, to namawiam żebyś podzielił się refleksjami na temat swoich... doświadczeń z castingiem (nie chcę mówić na razie: rozczarowań). Moim zdaniem taka analiza przypadku to byłaby ciekawa sprawa a być może tak jak pisze Remek, chociaż tylko być może, coś by się wspólnie poradziło?

Pozdrawiam serdecznie

• 0

A tak faktycznie zrobiło się zimno, wczoraj w Poznaniu walił grad wielkości 8g główki jigowej, więc lepszego dowodu na oziebienie pod koniec maja chyba niema. Ale wracając do meritum sprawy. @Friko sprawa jest dość świeża, więc jeszcze pare rzeczy musze w chwili obecnej przemysleć. Narazie powiem tak, lekki casting dla mnie powinien spełniać warunki dobrego wędziska na okonie z cała konsekwencją i przy uwzglednieniu wszystkich zasad, jakie trzeba przestrzegać przy skutecznym łowieniu tych przebiegłych ryb. Szczupaki nawet te polskie, chude, blade, tępione i zastraszone skutecznie lowię na lekki kij jerkowy i to mi pasuje. zresztą czytając posty uznanych i doświadczonych jerkmistrzów to moj zestaw do jerkowania też trochę się różni od pzryjętego za doskonały standardu na tym forum.

Ale to inna bajka.

J