Skocz do zawartości
  • 0

Tadek Ćwik - pożegnanie i wspomnienia

jerry hzs

Pytanie

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wyrazy współczucia rodzinie i przyjaciołom.

Tak okładka z głowatką, to jedna z dwóch, jakie utkwiły mi z mojej młodości spośród WP i WW z tamtych lat.

Po trafieniu na j.pl przeglądałem wątek Lososiowate Michigenu - nowe odkrycie i wiedziałem, że skądś tego Pana znam... dzisiaj dowiedziałem się skąd.

• 0

Tadku!!!

:( Dlaczego??? :(

Przecież mieliśmy jeszcze razem wybrać się na polskie pstrągi.

Kiedy ostatnio do mnie dzwoniłeś, pytałeś czy warto wracać.Czułem w twym głosie tęsknotę za Ojczyzną. Mówiłem ci ,że nie ma co się śpieszyć, że zazdroszczę ci wspaniałych łowów, przygód, kompanii. Radziłem cieszyć się tym, o czym marzą tysiące wędkarzy...

Nie wiedziałem ,że nie zdążysz... .

Nie dociera do mnie, że to była nasza ostatnia rozmowa...

• 0

[*]... Bardzo smutna wiadomość...

Remku - mam propozycję pod rozwagę do Ciebie, grona redaktorskiego oraz do akceptacji jerry'ego i Archie, jako współwędkujących z panem Tadeuszem. Ostatnio, Remku, napisałeś w wątku o zdjęciach do kalendarza, że jeśli chodzi o grudzień, to zaproponujesz jakieś zdjęcie. Ja mam propozycję aby wstawić w ten miesiąc właśnie zdjęcie z Tropicielem. W wątku z łososiowatymi Michigenu powalających zdjęć z Nim oraz pięknymi rybami jest aż nadto - jest na pewno z czego wybrać.

Nie miałem tego zaszczytu i przyjemności, aby znać Go osobiście, ale wydaje mi się, że moglibyśmy w taki sposób w naszym kalendarzu oddać honor Tropicielowi. Tak jak napisałem, poddaję to pod Waszą rozwagę.

• 0

Remku,

Wiesz jak blisko bylem z Tadkiem....Jesli jest szansa zrobmy 1 grudnia dniem TROPICIELA, a moze nawet jakis zlocik glowacicowy pod jego szacownym imieniem...CCUJE JAKBYM STRACIL BRATA....JEST MI STRASZNIE ZLE ................

Jacky w sumie nasz zlot Głowatkowy odbywa się w rejonach bliskich Tropicielowi... To trochę tak jakby jego cząstka była wtedy z nami...

Jestem za...

• 0

Remku,

Wiesz jak blisko bylem z Tadkiem....Jesli jest szansa zrobmy 1 grudnia dniem TROPICIELA, a moze nawet jakis zlocik glowacicowy pod jego szacownym imieniem...CCUJE JAKBYM STRACIL BRATA....JEST MI STRASZNIE ZLE ................

Dobry pomysł, akurat zlot głowatkowy jest naszą cykliczną imprezą.

Co prawda wcześniej bywał w październiku, ale myślę że przesunięcie terminu nie będzie dla zlotowiczów dużym kłopotem, najwyżej zaznają mrozów i trudów prawdziwych łowów.

• 0

Siadlem wczoraj do komputera ale tak jakos stwierdzilem, ze brak mi podstawowych slow...

Chyba doszlo do mnie, ze jestesmy tak skonstruowani, ze sprawy naprawde istotne czesto dostrzegamy i doceniamy tak naprawde wtedy, kiedy nie ma juz powrotu...

Nie zobaczymy juz Tadku Twoich zdjec z wielkimi rybami, żegnaj.

A raczej do zobaczenia....w Krainie Wiecznych Łowów. Mam nadzieje, ze za jakis czas..

Gumo

• 0

Nie poznałem Tadusza osobiście. Przeglądając jednak jerkabiat.pl czytałem i oglądałem wszystkie wpisy i fotografie z wielką radością.

Widać było w jego oczach pazur tropiciela i miłośnika wędkarstwa. Najprawdziwszego wędkarstwa!

Nigdy nie mieliśmy możliwości zamienić choćby kilku słów...

Wielka szkoda.

• 0

Zastanawiałem się wczoraj dlaczego i kto sprawił tę czerń i nie mogę uwierzyć. Znałem Tadzia osobiście, kilka zlotów głowatkowych zaliczyłem i wiele opowieści, spotkań. Nie wiem co pisać, to ikona polskiego wędkarstwa.

Wyrazy współczucia dla bliskich tu i tam.