mafijas Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Da radę już gdzieś połowić spod lodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Podobno Wisła już zamarzła w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zamarzły tylko klatki i jakieś oczka jednak jeszcze na lód wchodzić jest dość niebezpiecznie. Myślę jednak , ze na week będzie w miarę oki. Wiem tez ze na wielu jeziorkach na północy kraju już się łowi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Uważajcie z tym pierwszym lodem, bo napadało dużo śniegu i zrobiła się taka gąbka, która izoluje przed dalszym zamarzaniem, a sama jest tak słaba, że nie sposób wejść.Osobiście na lód się nie wybieram, ale dwa dni temu z ciekawości sprawdzałem, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos1988 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Da sie da u mnie na podlasiu juz około 7cm czystego lodu, jutro jak pogoda pozwoli planuje pierwsze łowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ja mam już pierwszy lód za sobą, jeziora i fiordy w Okolicach Oslo zamarznięte są już od miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ja w sobotę wykuję otwór w osiedlowym stawku i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Warta w Wlkp jak narzie tylko i aż kra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Dziś chodziłem nad staw sprawdzić grubość lodu i gdy stanełem przy samym brzegu to lód się zapadł ale 1m od brzegu lód ma z 15 cm ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 U mnie jeziorka skute lodem. Na lodzie leży 0,5-1cm śniegu, wiatr zrobił swoje 5m od brzegu ma jakieś 7,5cm. 10m od brzegu ma jakieś 6cm z lekkim zapasem - dokładnie 6,3-6,4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 U mnie w łódzkim w zależności od zbiornika lód 5-7 cm. Dziś byłem na 40 hektarowym zalewie i dało się wejść i połowić. Niestety bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam. Pierwsze wejście na lód w sezonie 2010/2011 zaliczone. Wybrałem się na jedno z olsztyńskich jezior (powierzchnia ponad 500ha). Lód w 5-7 cm, część jeziora jeszcze pływa. Zdjęcie największego złowionego okonia w temacie OKONIE. Pozdrawiam i przestrzegam przed lekceważeniem lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Był ktoś może na Siemianówce jak tam z lodem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 U mnie 10+, ale:- to mały zbiornik,- lód jest mleczno-biały, miękki,- tworzył się z nasiąkniętego wodą zamarzającego śniegu,- przy brzegu się skąpałem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jujus20 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Na starorzeczach Bugu już da rade chodzić i coś powoli bierze jutro dam znać bo się wybieram ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 A kra już Bugiem płynie? Może jeszcze nie wszystko stracone, może jest jeszcze szansa na spininng. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dolny bug stanoł już nocy z czwartku na piątek 2/3 12.Także raczej nie pospiningujesz.We czwartek byłem na starorzeczu w ślężanach okonie brały jak w amoku ok 50 szt 25-30cm. Lód ok 5cmW piątek woda szybko przybierała na jeziorze wsteczny uciąg (od bugu)od brzegu woda na lodzie nie ryzykowałem wejścia Sobota woda opada uciąg do bugu pojedyńcze brania w zatoczkachosłoniętych od prądu. Trafiłem 9 szt z jednej dziury ale to było jakieś 5 minut bań na cały dzieńi uważajcie na takie łaty/place nawianego śniegu na lodze pod nimi jest 2 3 cm lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dzieki za informację. Wygląda na to, że w tym roku sezon skończył się dla mnie, chyba żeby może jakies ocieplenie poszło. Jak nie trzeba czekać aż lody puszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 @gajowy na co u ciebie tak łupią ?? Ja dziś byłem na Siemianówce i złowiłem takie dwa jak palec ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadex Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 U mnie lodzik niebezpieczny od 4 do 9 cm , trzeba bardzo uważać , najlepiej wybierać sie z kolegami dla bezpieczeństwa.Dzis na 4 godziny łowienia 2 brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Łukasz jaki lód na Siemionce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Z 300m od brzegu to taki z 15+ a dalej to 12 cm ale ludzie już chodzą po środku ;D Spotkałem znajomego z kolegą to mówili że złowili 6 sztuk takich do wzięcia a ich znajomy 7 i stadko wypuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Kowalski Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam ja czekam na Wisnie23 jak wroci i pewnie gdzies bedziemy sie ruszac za pasiakiem a pro po Jak tam na fiordach wisnia polowiles cos ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Blaszka jeszcze od ruskich ok4cm.Dziś znajomi byli na Zegrzu I też dwa brania setki dziur i nicO 11 pojechali na gnojno i złowili po 10-15 ale takich 30- 37cmJ uto też tam się wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 No proszę, a my kilka dziur i po kilkadziesiąt ryb. Małe, ale cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi