Skocz do zawartości

Kij sandaczowy... budżetowy

zamki

Rekomendowane odpowiedzi

Łukaszu najpierw wypadało by się przywitać na forum w odpowiednim do tego dziale. Co do kija jaki szukasz, to z tym budżetem raczej marne szanse na kij o takich parametrach z pracowni, jakiegoś seryjniaka sandaczowego owszem zapewne trafisz.

Przepraszam już to nadrobiłem nie wiedziałem ze taki dział się tutaj znajduje . A co do kija z pracowni  w niektórych  tematach pisaliście aby może powiększyć budżet  i poszukać coś z pracowni niestety nie szukam takiego kija bo nie jestem aż tak obyty i wyczuty aby coś dobrać pod rękę z pracowni dlatego szukam czegoś seryjnego biorę pod uwagę tez coś  używanego akcja fast x-fast  chcialem dowiedzieć jakie jest wasze zdanie i jakie kije byście polecili

Pozdrawiam.

Zachecam do kupna batsona hot shot. Jest w trzech rozmiarach,ja mam pierwszego hs1021 , mam dziesięć wedek a i tak 90% mojego wędkowania odbywa się tym kijem.Super uniwersał na rzeke...

Zgadzam się z kolegą również posiadam kijek Batsona HS 1021F 6-15lb...pod gumy idealne narzędzie służy mi do sandacza na lekko chociaż to względne pojęcie...sumki do 150 cm jako przyłów też ogarnia bez nadwyrężania się...mówię o jeziorowych wąsach... :)

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich po kiju, zwracam się z ogromną prośbą do was, poszukuje Spinningu do 200zł pod Sandacza.

Na oku mam na chwilę obecną jeden kijek "DRAGON EXPRESS Jig 2,70m 7-30g", może ktoś poleci coś innego ciekawszego.
(Wiem że to mój pierwszy post na forum czytam tutaj sporo informacji lecz nie jestem jeszcze tak obiegany w temacie aby dyskutować stąd mój brak aktywności.)

Z tego miejsca chciał bym podziękować wszystkim, którzy mi pomogą. 

200 zł hm...

Czasem na giełdę coś wejdzie.

Może napisz w dziale kupie - spinn na sandacza do 200 zł

Tak czy siak warto się zainteresować giełdą.

PS.

Mikado zdaje się miało coś w swej ofercie;

- inazuma

- kamisori

Dziękuje kolego :) niestety nie zarzucę tematu bo nie jestem dłużej niż 30 dni na forum , Jeśli są jakieś propozycję to poproszę 

Edytowane przez Yebnie

kolego polece ci dragona który rok temu kosztował 340 zł a w zwiazku z tym ze wyszedł jego nowy model mozna go miec za 175 jest to dragon nano power xt40

mam polecam fajny kij , a jego nowszy brat xt 60 ktrego miałem w rekach na rybomanii ... no piekny lzejszy ale nie widze juz w nim tej mocy co w "40"  :) polecam !!!

• Like 1

Generalnie warto rozejrzeć się za wędką używaną, do sezonu sandaczowego jeszcze dużo czasu to na pewno coś trafisz fajnego a do 200zl pojawiają sie na giełdzie fajne patyki.

Nie piszesz nic o tym gdzie będziesz łowił i na jakie przynety, czy potrzebujesz dłuższej wędki do łowienia w rzece czy króciaka na łódkę, czy to będzie łowienie pt. sandacz na lekko czy ciężka orka. Czy chcesz wklejkę czy klasyczny spinning.

Polecam ściągnąć sobie katalogi producentów i popatrzeć co mają w ofercie i coś sobie wybierzesz.

Tu masz link z katalogami do pobraniahttp://www.katalogiwedkarskie.pl

• Like 1

Generalnie warto rozejrzeć się za wędką używaną, do sezonu sandaczowego jeszcze dużo czasu to na pewno coś trafisz fajnego a do 200zl pojawiają sie na giełdzie fajne patyki.

Nie piszesz nic o tym gdzie będziesz łowił i na jakie przynety, czy potrzebujesz dłuższej wędki do łowienia w rzece czy króciaka na łódkę, czy to będzie łowienie pt. sandacz na lekko czy ciężka orka. Czy chcesz wklejkę czy klasyczny spinning.

Polecam ściągnąć sobie katalogi producentów i popatrzeć co mają w ofercie i coś sobie wybierzesz.

Tu masz link z katalogami do pobraniahttp://www.katalogiwedkarskie.pl

Więc tak będę łowił na rzekach Wisła, Wieprz, Jeziorka łowie tylko i wyłącznie z brzegu gumy 4calowe + główki max 20gram.

Jakieś koguty.

Fido słyszałem o tym kijku tylko

Edytowane przez Yebnie

• 4 tygodnie później...

witam. poszukuje kijka na zanderki do 5 stowek . Łowię wyłącznie na J. Śniardwy z łódki oczywiście, na głębokościach 5-12m(opad20-25g +guma 4c) . Liczę na jakieś konkretne podpowiedzi. wcześniej myślałem nad inazumą w 2-składzie 220 / 28g ... być może za pięniądze które moge przeznaczyć uda mi się kupić coś używanego z pracowni. Liczę na wasze podpowiedzi.

witam. poszukuje kijka na zanderki do 5 stowek . Łowię wyłącznie na J. Śniardwy z łódki oczywiście, na głębokościach 5-12m(opad20-25g +guma 4c) . Liczę na jakieś konkretne podpowiedzi. wcześniej myślałem nad inazumą w 2-składzie 220 / 28g ... być może za pięniądze które moge przeznaczyć uda mi się kupić coś używanego z pracowni. Liczę na wasze podpowiedzi.

Postaw temat na giełdzie, sporo kijów ludzie po szafach trzymają.  MHX-y, Batsony...

@Jozi, nie całkiem masz rację, dobre sandaczówki spokojne sobie czasami wiszą na giełdzie, sam poppinga MHX dwa razy wystawiałem a nie za bardzo widzę coś lepszego pod gumy do 25g za 450 zyla.

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 1