pranagal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 i chyba Fuji Alconity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Raczej jakieś alu-oxy niż typowe Alconite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 W kwocie 300zł na sandacza na pewno znajdziesz coś z kijów Dragonai chyba Fuji AlconityTakie porady kolego to jawny przykład nabijania postów. Mam wrażenie, że źle trafiłeś, bo - jak mi się wydaje - na TYM Forum liczą się wypowiedzi merytoryczne, a nie ich liczba...Szkoda fatygi... Sorry z offtop... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpt.przygoda Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 ta inzauma ma tylko na papierze 22g...tą inazumą to ja ciepie jerki po 40g ... :/ haha (nie wiem jak ktoś w testach mógł tą miotłę opisać jako kij który sprawi się także na ciężko na okonie - chyba jakiś test mikado). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Trochę czasu już minęło od wypuszczenia kija , może ktoś z użytkowników podsumować "MIKADO KAMISORI ZANDER 2 sec. 2,29m/22g" . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Mam monoblanka 198/22 i moge stwierdzic jedno, swietny kij za dobre pieniadze. Idealny kij na sandacza, mega czuly caly blank, widac jak w opadzie pracuja gumy na szczytowce!. Co najwazniejsze nie spadaja z niego sandacze, a zlapalem juz ich troche. Jesli chodzi o przylowy to szczupakow sie nie boi i tez nie spadaja, gorzej z okoniami. Przy szybkim i mocnym holu nie udalo mi sie wyciagnac zadnego z uczepionych pasiakow(ponad 20 szt spokonie) a byly naprawde spore( wszystko powyzej 40). Z calym sercem polecam ten kij. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 W takim razie trzeba nabyć tylko wolę połamaną i ciut dłuższą 230 będzie w sam raz na brzeg jak dla Mnie , za dużo sprzętu muszę dokupić więc wybiorę w/w budżetówkę a z czasem coś bardziej zmyślnego się kupi lub ukręci . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Do sezonu sandaczowego jeszcze kupę czasu. Co koledzy mogą polecić w długości 2,20-2,40 w cenie do 300-400zł. Zależy mi głównie żeby ogarniał już od 7g+3cale do 20g+4smukłe cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Do sezonu sandaczowego jeszcze kupę czasu. Co koledzy mogą polecić w długości 2,20-2,40 w cenie do 300-400zł. Zależy mi głównie żeby ogarniał już od 7g+3cale do 20g+4smukłe cale.Inazuma zander - model do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Mam inazume do 22g na sprzedanie jak cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Inazuma Zander to tak od 10g-12g + 3 cale, model 22g. Przynajmniej tak czułem w Kamisori Zander do 22g. Więc całkowicie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Mial ktos mozliwosc kamisori zander 2,40 metra lowic? Zalezy mi na porownaniu modelu do 28 gram i 35 gram potrzebuje kij do glowek 10-25 gram + 4 cale i nie wiem ktory wybrac? Czy ten 28 mozna przeciazyc w komforcie do tych 35 gram lacznie(guma+glowka) czy lepiej brac ten 35 gram? Tylko czy ten z kolei nie bedzie sztywna pałka i komfortowo ogarnie te 10 gram + 4 cale? Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2017 przez X Y Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Kij 2.40 do 35g i główka 10g,komfortu jakiego oczekujesz pewnie nie uzyskasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobimc Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Witam Was. Potrzebuje wędki na sandacza łowie z brzegu. Gumy do 10 cm. główki do 12gr. może jak będzie wielki wiatr to 15 maksymalnie kilka razy w roku... długość chce 240-260cm. w tym roku łowiłem okuma black rock 270 5-25g trochę ciężko sandacza wyczuć... chce wydać tylko maks 200 zł, bo tam, gdzie łowie j Pakoskie siaty większe niż na morzu, a nie zarybiają, tylko wyciągają wszystko....wiec za rok dwa nic już nie będzie. To moje ciche typy---KONGER ULTRIS JIG ZANDER PRO 250cm 5-24gKONGER KASTMASTER JIG ZANDER PRO 250cm 5-24g te dwa kije to pewnie to samo...?RYOBI SLAM SPIN - 2.45M 5-21GCzy tym ryobi da się łowić sandacze ? W sieci nie ma opisu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) "łowiłem okuma black rock 270 5-25g trochę ciężko sandacza wyczuć..." Dziwne. Ja czułem okonie. Hmmm Edytowane 27 Grudnia 2020 przez binio1111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Ja na mój stary ruski teleskop wyczuwam sandacza na metr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) to nie wina wedki tylko braku doświadczenia/ umiejętności "łowiłem okuma black rock 270 5-25g trochę ciężko sandacza wyczuć..." Dziwne. Ja czułem okonie. Hmmm Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Symbian Razor Spin 2,43m c.w. 5-23g mieści się w przedziale cenowym i całkiem ładnie w ręku leży. Choć by mieć pewność, trzeba byłoby połowić nim trochę. Zbrojenie w nim też w porządku.A w wyczuciu może nie pomóc, jeśli nie ma brań, to żadnym kijem NIE WYCZUJESZ brania. Brania żerującego sandacza, nie da się nie wyczuć nawet szklakiem , tylko przy takich szczypnięciach, polizaniach przynęty z nudów, kij może pomóc je wyczuć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 W wątku widziałem że podobno robinson wypuścił coś na blankach z inazumy, prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1470 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Witam Was. Potrzebuje wędki na sandacza łowie z brzegu. Gumy do 10 cm. główki do 12gr. może jak będzie wielki wiatr to 15 maksymalnie kilka razy w roku... długość chce 240-260cm. w tym roku łowiłem okuma black rock 270 5-25g trochę ciężko sandacza wyczuć... chce wydać tylko maks 200 zł, bo tam, gdzie łowie j Pakoskie siaty większe niż na morzu, a nie zarybiają, tylko wyciągają wszystko....wiec za rok dwa nic już nie będzie. To moje ciche typy--- KONGER ULTRIS JIG ZANDER PRO 250cm 5-24gKONGER KASTMASTER JIG ZANDER PRO 250cm 5-24g te dwa kije to pewnie to samo...?RYOBI SLAM SPIN - 2.45M 5-21G Czy tym ryobi da się łowić sandacze ? W sieci nie ma opisu ...Jak chcesz wydać 200 zł maksymalnie, to sobie zerknij też na tego kijka. Caperlan Wixom-5 240 MH 10-30g. W zeszłym roku miałem go kilka razy nad Odrą i z powodzeniem łowiłem nim z brzegu sandacze i szczupaki. Jest wystarczająco czuły, żeby wychwycić branie zandera. W tej kwocie spoko opcja, a i w razie czego z gwarancją też nie ma większego problemu. Tutaj link do wędki: https://bit.ly/3skGWyQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi