Skocz do zawartości

Kij sandaczowy... budżetowy

zamki

Rekomendowane odpowiedzi

W kwocie 300zł na sandacza na pewno znajdziesz coś z kijów Dragona

i chyba Fuji ;) Alconity

Takie porady kolego to jawny przykład nabijania postów. Mam wrażenie, że źle trafiłeś, bo - jak mi się wydaje - na TYM Forum liczą się wypowiedzi merytoryczne, a nie ich liczba...

Szkoda fatygi... :P

Sorry z offtop...

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Mam monoblanka 198/22 i moge stwierdzic jedno, swietny kij za dobre pieniadze. Idealny kij na sandacza, mega czuly caly blank, widac jak w opadzie pracuja gumy na szczytowce!. Co najwazniejsze nie spadaja z niego sandacze, a zlapalem juz ich troche. Jesli chodzi o przylowy to szczupakow sie nie boi i tez nie spadaja, gorzej z okoniami. Przy szybkim i mocnym holu nie udalo mi sie wyciagnac zadnego z uczepionych pasiakow(ponad 20 szt spokonie) a byly naprawde spore( wszystko powyzej 40).  :D  :D

Z calym sercem polecam ten kij.  ;)

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Mial ktos mozliwosc kamisori zander 2,40 metra lowic? Zalezy mi na porownaniu modelu do 28 gram i 35 gram potrzebuje kij do glowek 10-25 gram + 4 cale i nie wiem ktory wybrac? Czy ten 28 mozna przeciazyc w komforcie do tych 35 gram lacznie(guma+glowka) czy lepiej brac ten 35 gram? Tylko czy ten z kolei nie bedzie sztywna pałka i komfortowo ogarnie te 10 gram + 4 cale?

Pozdrawiam

Edytowane przez X Y Z

• 3 lata później...

Witam Was. Potrzebuje wędki na sandacza łowie z brzegu. Gumy do 10 cm. główki do 12gr. może jak będzie wielki wiatr to 15 maksymalnie kilka razy w roku... długość chce 240-260cm. w tym roku łowiłem okuma black rock 270 5-25g trochę ciężko sandacza wyczuć... chce wydać tylko maks 200 zł, bo tam, gdzie łowie j Pakoskie siaty większe niż na morzu, a nie zarybiają, tylko wyciągają wszystko....wiec za rok dwa nic już nie będzie.

To moje ciche typy---

KONGER ULTRIS JIG ZANDER PRO 250cm 5-24g
KONGER KASTMASTER JIG ZANDER PRO 250cm 5-24g te dwa kije to pewnie to samo...?
RYOBI SLAM SPIN - 2.45M 5-21G

Czy tym ryobi da się łowić sandacze ? W sieci nie ma opisu ...

• Like 1

Symbian Razor Spin 2,43m c.w. 5-23g mieści się w przedziale cenowym i całkiem ładnie w ręku leży. Choć by mieć pewność, trzeba byłoby połowić nim trochę. Zbrojenie w nim też w porządku.

A w wyczuciu może nie pomóc, jeśli nie ma brań, to żadnym kijem NIE WYCZUJESZ brania. Brania żerującego sandacza, nie da się nie wyczuć nawet szklakiem :D, tylko przy takich szczypnięciach, polizaniach przynęty z nudów, kij może pomóc je wyczuć.

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Witam Was. Potrzebuje wędki na sandacza łowie z brzegu. Gumy do 10 cm. główki do 12gr. może jak będzie wielki wiatr to 15 maksymalnie kilka razy w roku... długość chce 240-260cm. w tym roku łowiłem okuma black rock 270 5-25g trochę ciężko sandacza wyczuć... chce wydać tylko maks 200 zł, bo tam, gdzie łowie j Pakoskie siaty większe niż na morzu, a nie zarybiają, tylko wyciągają wszystko....wiec za rok dwa nic już nie będzie.

To moje ciche typy---

KONGER ULTRIS JIG ZANDER PRO 250cm 5-24g

KONGER KASTMASTER JIG ZANDER PRO 250cm 5-24g te dwa kije to pewnie to samo...?

RYOBI SLAM SPIN - 2.45M 5-21G

Czy tym ryobi da się łowić sandacze ? W sieci nie ma opisu ...

Jak chcesz wydać 200 zł maksymalnie, to sobie zerknij też na tego kijka. Caperlan Wixom-5 240 MH 10-30g. W zeszłym roku miałem go kilka razy nad Odrą i z powodzeniem łowiłem nim z brzegu sandacze i szczupaki. Jest wystarczająco czuły, żeby wychwycić branie zandera. W tej kwocie spoko opcja, a i w razie czego z gwarancją też nie ma większego problemu. Tutaj link do wędki: https://bit.ly/3skGWyQ