Skocz do zawartości

Kij sandaczowy... budżetowy

zamki

Rekomendowane odpowiedzi

przelatalem caly sezon na inazumie w 1 skladzie do 22 g ale problem transportu jest, wolalbym w 2 czesciach cos . zastanawia mnie ta inazuma do 28 g na allegro sa aktualnie 2 oferty tego kija.. z drugiej strony to chetnie bym mhxa przytulil kolega ma i to jest roznica pomiedzy ina a mhxem .

Miałem tą inazumę w ręce i mhx aż tak bardzo ją nie przebija. Mam  S842-2 i jak ostatnio miałem jakiegoś kongerka 2,13 takiego do 10g to w granicach 200zł był przyzwoitym kijkiem.

Wiadomo co szyte na miarę to inna bajka, ale kasa podwójna na wejściu za używkę...

Ja miałem MB842-2 MHX , fajny patyk , co prawda się nim nie nałowiłem bo poszedł w obieg z uwagi na prosty fakt ... za tą samą kasę mam dwie sztuki Kamisori czy Inazumy - sam sprawiam sobie kamisori 220 do 12 i 229 do 22 g  - ogarnę tym zestawem całe moje łódkowe łowienie a na intensywność połowów ze środka pływającego sięgającą u mnie max 10-15 wypadów w roku to będzie dla mnie pełen wypas.Oczywiście oba kijki będą łowiły też z brzegu , nie wychwalam niesprawdzonego , ale zapowiadają się bardzo fajnie.Model 220 do 28 g w mojej skromnej opinii - na sucho fajniejszy od MB ...

Panowie potrzebuje pomocy-szukam kija z przeznaczeniem typowo pod sandacza z łódki, cw max mysle ok 40g.

Rzuciłem temat na giełdzie z nadzieja na jakas robiona używkę albo cos z "wyższej polki" jak Fenwickle czy STC ale jak na razie cisza...

Mój budżet to ok 300pln i jak sie nic nie trafi mysle nad Kamisori Zander 220/28g albo Dragon Nano Power XT40P 21-42g 198 lub 213cm

Edytowane przez PatLove

Panowie potrzebuje pomocy-szukam kija z przeznaczeniem typowo pod sandacza z łódki, cw max mysle ok 40g. Rzuciłem temat na giełdzie z nadzieja na jakas robiona używkę ale jak na razie cisza...

Mój budżet to ok 300pln i jak sie nic nie trafi mysle nad Kamisori Zander 220/28g albo Dragon Nano Power XT40P 21-42g 198 lub 213cm

Szukaj inazumy na olx jest chyba używka i "będzie pan zadowolony"

Chyba wole juz dołożyć kilka zł i kupic Kamisori. Blank ten sam co Inazuma, a ubrany w uchwy Fuji i alconite(chyba?)...

Pewnie jezeli nie trafi sie nic na forum, to własnie na tym sie skończy.

P.S.

Panowie, a czy STC Premier ps66mhf to dobra opcja na sandacze?

Edytowane przez PatLove

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam kolegów spiningistów, mam 16 lat i od miesiąca podpaliłem się spiningiem :D... Chciałbym poprosić o polecenie sprawdzonego kijka na sandacza w cenie do maksymalnie 300 zł. Łowić będę z brzegu, nad zalewem... czasami rzeki, okazyjnie jeziora. Myślę, że nie będą to jakieś wielkie ryby, dlatego myślę, że cw fajnie by było w granicach do 22g. Mam prawie 2m wzrostu i tu pojawia się dodatkowe pytanie co do długości wędki, mam jeden spining 2,7 i jeden 2,6 i łowi mi się nimi dość dobrze. Chciałbym być zadowolony z zakupu tej wędki choć odrobinę tak jak z zakupu okoniowej wędeczki Mikado Lexus Sapphire. Wolałbym, żeby nie była to wklejanka i dodam, że tam gdzie łowię często trafia się szczupak, a tak średnio 30 - 40 centymetrowe szczupaki i sandacze, to taka klasyka. Z góry dziękuję za pomoc :D

Witam kolegów spiningistów, mam 16 lat i od miesiąca podpaliłem się spiningiem :D... Chciałbym poprosić o polecenie sprawdzonego kijka na sandacza w cenie do maksymalnie 300 zł. (...)

W ubiegłym roku miałem okazję pomachać nad wodą Impress Zander 270cm/8-28g, na prawdę zacny kijek. Nie bez kozery uważam, że to najlepsza seria z oferty JAXON-a, dorównująca podobnym z innych firm, a oferowanym za znacznie większe pieniądze.