Baars Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 miał być min 275cm?Ja bym szukał przez zimę BR...Ok nie zauwa?źyłem ceny minimalnej, myślę, ?źe te 15cm to nie a?ź tak wielka r?ł?źnica - a jak ma być agresywny opad to nawet i lepiej moim zdaniem, ?źe kr?łtszy ten avid.Ja na Odrę czasami zabieram kija w długości 213 ATC MBV703 7-21 do agresywnego opadu i jest perfecto! tak?źe 230-260 powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mam dwa BR 2,90 z starej jeszcze serii New Zeland 6-24g i BR 3,05 10-35 Super kijaszki mają do?źywocie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Karol wierz mi jest to zadymisty kijek na sandacze.Koleś na Solinie oczy wystawiał jak zało?źyłem gł?łwkę 30g z kopytem 8cm - rakieta była z przynęty :)Patyczek dynamit. Jak trafisz w dobrej cenie bierz w ciemno.Warto by poszukać.Diaflex robinsona to te?ź mo?źe być rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Dzieki J?łziu za info.Fakt do początku sezonu zostało jeszcze chwilke czasu wiec bedziemy sie rozglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Dragon ma wpuścić od nowego roku kije Okumy, cena chyba koło 300 zł. Wiem, ?źe to g?łw** przy St.Croix - pytanie tylko czy coś lepszego jest konieczne.Design fajny, mo?źe jakaś sztywniejsza 270 się w nich trafi. Bo np. ja sam się łapię na tym, ?źe nie do wszystkiego konieczne są mega czułe druty za du?źe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ja mimo wszystko trzymałbym się z dala od Dragona.M?łj Kolega połamał 2 sztuki w ciągu 7 miesięcy / seria Team Dragon / przy samym zacięciu. Miejsce pęknięcia to ok 10cm nad łączeniem.Nie jestem jakimś znawcą wędek, ani rodbuilderem ale jak na moje oko wynikiem złamania było złe rozmieszczenie przelotek lub ich niedostateczna ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam pana panie Karolu .Ja u?źywam Robinsona Diplomata i w cale nie na?źekam 2,95m 15-45g.Jak dla mnie super.Radzi sobie nawet z sumkami w tym roku wyciągnął sumka 14kg.Kijek bardzo szybki tak ?źe pod koguty i pod opad nada się znakomicie.Wiem ?źe to nie umywa się do St Croix ale ... Pozdrawiam Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Robinsony to nie są złe kije.Miałem w rękach coś ze dwa i powiem szczerze bardziej mi le?źał jak team dragon.Avid a?ź tak na kolana nie powala w stosunku do robinsona .Wojtek trzeba by chyba Pawła 84 zapytać o zbrojenie kijaszk?łw.Ja mam inne obawy, ?źe jak przywiozą im tego chrustu i to się obija jedno o drugie, jeszcze blanki są papierowe to i efekt jest jaki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 No to prawda, ja bym tam jednak tych Okum z g?łry nie skreślał, bo to r?ł?źnie bywa. Np m?łj Senior łowi Dragonem Mystery, traktuje go gorzej ni?ź źle(taki ma spos?łb bycia - obchodzenia się z wędkami ), a kij ?źyje i jeszcze mu co jakiś czas pozwoli szczupaczka wyjąć. Fakt, ?źe Team Dragony mają opinię cholernie łamliwych, ale Mystery czy Millenium chyba a?ź tak źle nie wypadają. Jozi, zbrojenie jak zbrojenie, niech będą te blanki wystarczająco sztywne i szybkie(mam na myśli te kr?łtkie ł?łdkowe i te rzeczne 35 gram 2,75) ?źeby gumę podbić i się przy okazji nie połamać - to na plecionce jak dla mnie wystarczy Prze?źyję bez tego dreszczyka, kt?łry czuć w dłoni łowiąc na Elitke czy BR'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Kolego myślę, ?źe od smoka w tym przedziale cenowym,nale?źy trzymać się z daleka. Co do avida to r?ł?źne opinie , jednym pasi drugim niet. Myślę ?źe dobrym rozwiązaniem do agresywnego opadubędzie coś z Fenwicka. Nie wiem czy dorwiesz coś tak długiego ale seria HMX oraz HMG z c.w. do 35-40 gr to naprawdę dobre patyki.Mo?źe jednak warto pomyśleć o kr?łtszej wersji do 230 cm. Osobiście nie wyobra?źam sobie szybkiego i agresywnego opadu 275--tką. Jest to jednak moja opinia i tylko moja. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witaj Remik Tylko to ma być kijek do łowienia z brzegu. Jesli miała by to być pałka na pływadełko to fakt 2,75m to przegięcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mo?źe i tak ale ja nad Narwią łowiłem fenwickiem HMG 213 cm i zacinałem więcej ni?ź kolega na 255. A dodam ?źe z brzegu łapane było. Jak wspomniałem jednym pasuje to drugim to, fakt jest taki ?źe za te pienią?źki mo?źna przyjrzeć się bli?źej stajni fenwicka.Pozdrawiam,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Spining na ST1024F-MHX do 42g powinien być OK Za jakiś czas będę zbroił kumplowi pod sandała na Wisełkę,.Polecałem mu Phenixa 790ML do 21g ,mam pod casta i niemo?źliwa rakieta ,gł?łwki 30g +kopyto 8cm bez jęknięcia,ale za kr?łtki mu był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Kijek do agresywnego opadu w tym przedziale - ja bym polecił Robinson Diaflex Classic 10-38g 2,70. mam diaflexa perch 2-12 oraz dragona hd millenium heavy jig.To 2 rozne wedki obie wklejki - diaflex ma bardziej harmonijna akcje (hd jig to pala z kiwokiem na czubku moglby mi ktos napisac jak wygladaja ciezsze serie diaflexa?tez sa takie plynne jak perch czy raczej w kierunku tego dragona ida? pytam bo sie czasami zastanawiam nad czyms do gum tak 3-6 cali na glowkach 5-20g dragon ma niby ok c.w., ale juz obrotowka woblerem nim nie polapie w razie w. (tzn rzuty sa dosyc zgaszone + szczytowka za miekka do mocno pracujacych przynet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 fujitsu shogun6-30 lub 8-42 .Posiadam wersje 8-42 ju?ź 3 sezon słu?źy mi jako uniwersalny pancernik sandaczowo- szczupakowy,mo?źe troszkę przekracza bud?źet ale naprawdę warty swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Potwierdzam, m?łj tata posiada dwa kije Fujitsu jeden do 42g a drugi do 60g.M?łwi ?źe nie zmieniłby na ?źaden inny, fakt cena trochę wy?źsza ni?ź podana bo około 600zł. Pozdrawiam Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 witam jestem nowym uzytkownikiem tego forum i potrzebuje pomocy chcem zaczac lapac sandacze ale nie mam pojecia jaka wedke sobie sprawic bede lapal na jeziorem od 3 do 10 metrow opad oczywiscie mam na oku jedna wedke jest to mikado inazuma x-plode zander 213 cm a jakies inne kijki ktos poda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Witaj.Poszukaj na forum jest cala masa tematów o sandaczowych kijkach...np. http://jerkbait.pl/topic/26839-jaki-polecicie-kij-sandaczowy/?hl=%2Bw%C4%99dka+%2Bsandacza Edytowane 4 Lipca 2013 przez Joah12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 a taka wedeczka Fenwick HMX Spin HMX-S702M-XF nadala by sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Pitt, u r such a buzzkill, u know? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 04-07-2013 12-34-29.jpgten prostokącik powinien chyba być na 1/3 ekranu i przemawiać ludzkim głosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) witam jestem nowym uzytkownikiem tego forum i potrzebuje pomocy chcem zaczac lapac sandacze ale nie mam pojecia jaka wedke sobie sprawic bede lapal na jeziorem od 3 do 10 metrow opad oczywiscie mam na oku jedna wedke jest to mikado inazuma x-plode zander 213 cm a jakies inne kijki ktos podaszukaj z napisem zander ,ewentualnie drób szot - do łowienia na koguty , inna się nie nadaje Edytowane 4 Lipca 2013 przez kielbasa99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 a ten fenwick co podalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 A ten fenwik to na szczupłego bo miętki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi