Bachamut Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 to co byscie polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Powiedz jak będziesz łowił z brzegu czy z łódki bo to zależy. Tą co podałeś jest dobra na łódke wręcz idealna, a z brzegu taka długość się nie spisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 łowienie z łodki oczywiscie a co powiecie o tej wedce savage gear bushwhacker xlnt 213 cm/10-30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Savage gear bushwhacker xlnt ma zbyt ciemny blank na sandacza, chyba, że zbalansujesz to różowym kołowrotkiem.Z bardziej znanych wypróbuj Megabass Diablo Slant Bridge. Edytowane 4 Lipca 2013 przez saw70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Pitt, u r such a buzzkill, u know? :lol: ten prostokącik powinien chyba być na 1/3 ekranu i przemawiać ludzkim głosem swiat zwariowal do reszty, takie watki to sie, z reguly, w poniedzialki startuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 swiat zwariowal do reszty, takie watki to sie, z reguly, w poniedzialki startuje Pitt nie masz racji, zależy co kto pije i wącha :lol: .Można i kole czwartku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 swiat zwariowal do reszty, takie watki to sie, z reguly, w poniedzialki startuje Oraz po urodzinach, Mikołaju i dniu dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragofox Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 łowienie z łodki oczywiscie a co powiecie o tej wedce savage gear bushwhacker xlnt 213 cm/10-30g Witam. Ja łowię od tego sezonu tą wędeczką i jestem mile zaskoczony, narazie operowałem główkami w przedziale 12-20g + przynęta i kijek daje radę (głebokość łowiska do 6m). Zastanawiałem się na poczatku sezonu nad Inazumą Flash Zender 2,13m -30g, ale w koncu padło na Savagear-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Bachamut do jakiej kwoty ma być ten kij ? warto zobaczyć http://jerkbait.pl/topic/25500-sandacz%C3%B3wka-na-%C5%82%C3%B3dk%C4%99/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torszoł Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Witam serdecznie interesują mnie dwa kije sandaczowe firmy mikado a mianowicie: Mikado SCR Zander Spin 240 10-30g oraz MIKADO DA VINCI ZANDER 240 10-30 g nie posiadam zbyt wiele gotówki dlatego szukam w kijach niższej klasy. Posiadam inne kije firmy mikado i jestem z nich bardzo zadowolony dlatego wybrałem tę firmę. Który z nich byście wybrali, polecali? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 hmmm może nie doradzę profesjonalnie ale coś od siebie napiszę nastawiasz sie na łowienie tylko z opadu czy moze jakiś wobler ? ja mam wszystkie kije mistralla i wiem ze kije budżetowe to nie to samo co z pracowni i jak na kiju pisze cw do 30 gram to wiesz ile w tym prawdy...ja mam jeden cw do 30 gram ale gumy ciezszej jak 15 gram ciezko poderwac z dna drugi do 45 gram i daje rade guma 25 gram z ciezszymi juz tak latwo nie jest. Napisze od siebie ze moglem cos szukac cw do 50 gram bylby wiekszy zapas i tobie radze o tym pogdybac. Popatrzylem na obydwa kije i ten da vinci ma jakies smieszne mocowanie nie wiem jak to sie spisuje gdyby nie to to bym stawial wlasnie na niego tylko ze on nie ma sicow jak ten scr. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torszoł Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Kija potrzebuje do łowienia z pontonu na zbiorniku zaporowym typowy opad na główkach do 20g, głebokość do 5m. Wieksza gramatura wyrzutu wiąże się z wiekszym cięzarem wedki a ja szukam czegoś lekkiego żeby jak najmniej mećzyc rękę i móc wędkować przez dłuższy czas, Myślę że zazwyczaj będę używał główek nie cięższych niż 15g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
synek007 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Mikado Competition Sensitive SS Spin 2,4m do 20 gram.Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torszoł Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ten mikado troszke za delikatny, czasem bede potrzebował cięższej przynęty dlatego szukam kija do 30g, ale bardzo dziękuje za propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 no jak lzejszy kij i wiekszy cw to cena wtedy idzie do góry ale kija znajdziesz. Ja bralbym cw do 40-45 gram jak tylko bedzie z opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
synek007 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Napisałeś,że nie będziesz używał główek cięższych niż 15 gram,więc kij który poleciłem jest idealny:) Jest to wklejanka ale o sporym zapasie mocy.Łowie nim w zaporówkach dokładnie tak jak sobie to zaplanowałeś czyli lekki opad max 15 gram.W filmie z gazety VMH Sposób na sandacza jest test tego kilja i jego mocniejszej wersji chyba do 28 gram.Obejrzyj.Mnie namówili:) Edytowane 10 Października 2013 przez synek007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A jakim budzetem dysponujesz? Pomysl o kiju Mikado Inazuma. Swietne modele, rewelacyj ie przenoszace drgania. Jesli lowisz z pontonu, pomyslalbym jednak o krotszym kiju niz 240cm. Inazuma ma w swojej ofercie modele 198 i 215cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torszoł Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Mam już kij do 40g ale jak dla mnie jest za ciężki więc używam go na rzece. Inazumy to super kije mój kolega posiada jeden z modeli ale niestety jak narazie nie mogę wydać więcej niż 200zł. Chcę kij do 30g bez wklejki ponieważ mimo tego że zazwyczaj łowie na główki 15g to czasem zakładam koguty na głowkach 25g do agresywnego podbicia. Nie lubie łowić na kije krótsze niż 2,40m dlatego w oparciu o moj budżet i wymagane parametry znalałem te dwa modele jednak nie wiem na który się zdecydować. Na temat da vinci mam juz jako takie pojęcie jednak nic nie wiem na temat tego SCR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Szukaj używaka Diaflex Jigger 235 do 22g, wyczaisz za 250zł max i warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Moze jaki min ciezar jest Tobie potrzebny... bo jezeli np minimum to glowka 10 gram + guma a max 25 gramowy kogut to co innego... Moze dragon millenium zander ? albo expres do 35 / 40 gram ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Witam Wszystkich Ja od siebie polecam kjek firmy KUSHIRO model lance jig 2,5m cw 4-16g.Koszt kija około 160 zł na alledrogo. Kij w wer 2,5 jest bardzo sztywny, delikatna wklejka dobrze pokazuje brania. Ja kija przeciążam kogutami nawet 25 g i daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torszoł Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Z proponowanych kijów najbardziej spodobał mi się Dragon Express Spinn 2,45m/7-30g to jest to czego poszukuje odpowiednia cena i parametry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Miałem ten kij identyczne parametry u mnie pod szczupaka na średnio chodził przez prawie sezon i może nie był to bardzo szybki kij ale ryb nie gubił i fajnie mi się nim łowiło na główki przede wszystkim z zakresu 5-15gr plus guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) wez inazume w monoblanku do 22g spokojnie obsłuży nawet 25 + guma a cena ponizej 200zł Edytowane 10 Października 2013 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 a może warto byłoby dołożyć jednak kilka złotówek więcej i nabyć coś takiego jeśli już o Dragonie piszesz:http://allegro.pl/wyprzedaz-50-dragon-ultima-spinning-2-60-m-14-42-i3615003717.html cena dużo niżej niż cena w hurtowniach, na sklepach stacjonqrnych widziałem go jako 600-700zl (chyba)sam sie skusiłem tylko na model dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi