Skocz do zawartości

Wahadłówki Zack

Zack

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,wahadłówki klepie z przerwami od nastu lat, generalnie na użytek własny wykonuje błystki  w znanych wzorach,w kilku rozmiarach grubośći, robione z różnych materiałów,ostatnio więcej z kwasówki ,postanowiłem "poważniej " :D podejść do tematu i będę sukcesywnie wstawiał zdjęcia .

Dziś zdjęcie znanych i cenionych Gnomów z pod mojego młotka.pozdrawiam Daniel

post-47730-0-32378000-1458501839_thumb.jpgpost-47730-0-81916100-1458501982_thumb.jpgpost-47730-0-82601300-1458502093_thumb.jpg

• Like 9

Fajnie, że tak wielu "klepaczy" prowadzi tu swój wątek. Dziś idąc na łatwiznę coraz mniej ludzi własnoręcznie wykonuje blachy. Jednak dzięki pasjonatom, temat nie tylko nie umarł wraz z nadejściem ery przynęt miękkich, ale dostrzegam nawet swoisty renesans, powrót do źródeł sporej rzeszy wędkarzy. Sam na nowo odkrywam radość z "grania blachami", więc masz we mnie stałego widza.

Witaj we własnym wątku :)

• Like 5

Witaj! Sluchaj Janusza on dobrze prawi! W jakich rozmiarach i gramaturach wykonujesz swoje blachy?

Hej, ze pierwszego zdjęcia od lewej wielkość Gnoma określiłbym  na 1,5 materiał grubości 2mm waga 28 g, drugie i trzecie zdjecie Gnom wielkość 1 grubość materiału 2mm waga 20 g, polecam też zbroić nawet firmowe blachy odwrotnie niż oryginał ,nie na każdy model takie odwrotne zbrojenie działa ,ale można poprowadzić przynęte o znacznej masie  na płytkiej wodzie ,przy zupełnie innej pracy( w wielu wypadkach ciekawszej)y niż w zbrojeniu orginalnym,pozdrawiam Daniel

• Like 1

Daniel wyklepałeś jakieś większe gnomy i algi ? wstaw więcej fotek swoich blaszek bo zapowiada się ciekawie :)

Żebyś się nie rozczarował ;) ,Jakieś Gnomy do 10 cm z blachy dwójki,bym znalazł,większych nie robiłem,ale jestem w posiadaniu materiału KO w grubości 1.2mm ,spróbuje kownąć jakiegoś flashera :)

Super , w Toruniu porządna szkoła z klepankami   :)

Miło że się ujawniłeś .

Gdzie mi tam do Pawła albo Marcina, pozdrawiam  :D

Edytowane przez Zack

Cześć Kolego

Robi wrażenie, świetne kolebanie na boki, piękne bliki. No i system podwójnych haków, zamiast kotwic. Czemu akurat tak? 

Pozdrawiam

Alek

Witam, nie miałem odpowiednio dużej kotwy do podpięcia żeby wytłumić pracę dlatego dwa duże  haki ,pozdrawiam

Edytowane przez Zack

Nie przejmuj się że gadają coś o butach i łyżkach.zrobiłem ostatnio 4 większe (25cm) czekają na próbe w trolu.będą na 2 kotwice.

Takie cuś to już king size,wstaw zdjęcie.

Jestem w posiadaniu  starej błystki do połowu w pionie ,oczywiście to nie jest mój wyrób dostałem od znajomego.pozdrawiam

post-47730-0-52574000-1458844717_thumb.jpg post-47730-0-99170300-1458844746_thumb.jpg

• Like 2

Takie cuś to już king size,wstaw zdjęcie.

Jestem w posiadaniu  starej błystki do połowu w pionie ,oczywiście to nie jest mój wyrób dostałem od znajomego.pozdrawiam

attachicon.gifP1140872.JPG attachicon.gifP1140873.JPG

Piękna, "kowalska" robota wzorowana na wczesnych wzorach. 

Jak ci się opatrzy ... to chętnie przygarnę do "Mojej szafy" :)

• 7 miesięcy temu...
  • 11 miesięcy temu...