bigos Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Moze byc ciezko trafic -to dobra wedka, tez bym swojego nie sprzedal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Na ebayu cos tam było, ale cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adepa Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witam,Zamówiłem sobie taki kij w Polsce 9-10# 10,6' koszt niecałe 2000 PLN. Jedna wada, długo trzeba czekać 3 miechy minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Mam czas, nie pali sie az tak bardzo, ale chyba juz znalazlem rozwiazanie, poluje na tego Sage'a, a jak sie nie uda to kupie Redingtona.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Bardzo fajny film-gratuluję ryby.Czy kamera była na statywie?To Twoje ulubione miejsce?Nie posługujesz sie podbierakiem?Pytam bo poszedłeś jak po swojego i chyba liczyłeś się z braniem własnie tam.Popieram Twoją opinię-8-ka to doprawdy bardzo mocna wędka-nie każda ryba musi opuscić wodę w ciągu 10 sek!!!.Pozdrawiam-Bugajski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Bardzo fajny film-gratuluję ryby.Czy kamera była na statywie?To Twoje ulubione miejsce?Nie posługujesz sie podbierakiem?Pytam bo poszedłeś jak po swojego i chyba liczyłeś się z braniem własnie tam.Popieram Twoją opinię-8-ka to doprawdy bardzo mocna wędka-nie każda ryba musi opuscić wodę w ciągu 10 sek!!!.Pozdrawiam-Bugajski Kamera byla na statywie. Bylo to jedno z moich ulubionych miejsc i zawsze wiedzialem,ze moge sie tam spodziewac ryb-zawsze szedlem tam jak po swoje. Mowie bylo, bo niestety juz to miejsce nie istnieje- rzeka wylewala na tym odcinku czesto i amerykanscy melioranci pozazdroscili ich polskim kolega po fachu i wyprostowali mi ten kawalek rzeki obkladajac brzegi faszyna..Co do podbieraka, to rzadko go uzywam. Wiekszosc lososi laduje do reki za ogon lub wyslizgiem. Jak nie chce im robic zdjecia to staram sie je odpiac w wodzie. Lowie tylko na bezzadziory, wiec jest to zwykle bardzo latwe.Pozdrawiam serdecznie,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Tomku-wspomniałeś o amerykańskich meliorantach.Czy ich działalność bywa podobnie bezzasadna jak ich polskich kolegów?Nie myśle tylko o sfilmowanej rzece,ale szerzej.Co możesz powiedzieć o etyce amerykańskich wędkarzy.Czy miałeś do czynienia z tzw.mięsiarstwem-myślę o braniu ryb bez opamiętania co czesto przypisywane jest Polakom,choć widziałem w czasie zagranicznych łowów nacje bardziej cięte na mięso niż my.Co do sprzętu to przyznać muszę ,że od wielu lat ukochałem Hardyego,ostatnio jednak nabyłem kilka wędek amerykańskich i też nieżle się sprawują.Najbliższe trocie-Bornholm-zobaczymy jak z pogodą.Pozdrawiam-Bugajski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam, jak ktoś z Was jest zalogowany na FORS-ie to warto wejść i zobaczyć co można wyholować na jednoręczną siodemkę w Słupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Tomku-wspomniałeś o amerykańskich meliorantach.Czy ich działalność bywa podobnie bezzasadna jak ich polskich kolegów?Nie myśle tylko o sfilmowanej rzece,ale szerzej.Co możesz powiedzieć o etyce amerykańskich wędkarzy.Czy miałeś do czynienia z tzw.mięsiarstwem-myślę o braniu ryb bez opamiętania co czesto przypisywane jest Polakom,choć widziałem w czasie zagranicznych łowów nacje bardziej cięte na mięso niż my.Co do sprzętu to przyznać muszę ,że od wielu lat ukochałem Hardyego,ostatnio jednak nabyłem kilka wędek amerykańskich i też nieżle się sprawują.Najbliższe trocie-Bornholm-zobaczymy jak z pogodą.Pozdrawiam-Bugajski Poza sfilmowana rzeka nie widzialem zadnych innych regulacji rzek pstragowych. Co do miesiarstwa to powiem tak-zwykle w pierwsze 2-3 dnio sezonu nad popularnymi rzekami pojawia sie cala masa zadnych miesa wedkarzy. Lowia glownie na zywca lub robaki, ktore to przynety w wielu rzeczkach sa dozwolone. Nie demoluja jednak rzeki, poniewaz lowia glownie glupie, wpuszczone specjalnie dla nich ryby hodowlane. Ryby dzikie owszem padaja, ale sa zdecydowanie chronione wpuszczakami. Po pierwszych kilku dniach sytuacja wraca do normy i rzeki opanowywuja muszkarze. Ci ryb w zasadzie nie biora.Ja nie mam serca ogladac tego swoistego uboju i uciekam na swoje siurki. Tam to juz tylko sarny, dzikie indyki i bazanty towarzysza mi podczas polowu:) Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam, jak ktoś z Was jest zalogowany na FORS-ie to warto wejść i zobaczyć co można wyholować na jednoręczną siodemkę w Słupi A w którym wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 witam, wątek Słupia 2011 jedenasta strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Podjalem decyzje i zamowilem kijek w Fishing Center. Niedlugo wedka zbrojona na blanku Batson IF1008 (3.05m #8) bedzie u mnie. Teraz prosze kolegow o pomoc w doborze linki. Domyslam sie, ze dziewiatka bedzie do tego potrzebna, zeby kijek lepiej sie ladowal. Jakies typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi