tpe Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Macie już jakieś doświadczenia z tym modelem kołowrotka Shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 mamy lekkie lowienie z lodki na wodzie stojacej = takjaka kolwiek ciezka praca = nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 mamy lekkie lowienie z lodki na wodzie stojacej = takjaka kolwiek ciezka praca = nie A jak myślisz, czy C3000 wytrzyma pstrągowanie 4-7 cm woblerami w rzece? C3000 waży niecałe 200g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_rarenium_ci 4/ja podjąłem decyzje biomaster 2500s+szpula+podwójna korba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Testuję biomaster 2000 do paproszenia.Przyjemny młynek ale na pstrągi pod woblera szukałbym coś mocniejszego np. z daiwy certate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Testuję biomaster 2000 do paproszenia.Przyjemny młynek ale na pstrągi pod woblera szukałbym coś mocniejszego np. z daiwy certate. Certate mam , ale chciałbym coś lżejszego. Zastanawiam się nad tym C14 albo jakimś MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 To lepiej kieruj sie do MG... http://cgi.ebay.com/Daiwa-Luvias-2506-Air-Metal-Spinning-Ree l-NM-W-Box-/120625528611?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item 1c15d77f23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jak już to ten: http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/ products_id/13026/cPath/21_39_40_739/saltwater-fishing-big/c hristmas-sale-new-luvias-3000.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Noooo.Luwias to dobry wybór. Tomek san czeka, też pomału się zbroję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Co kto lubi Ja tam wole posuw szpuli jak w Shimano (czyli stary Luvias)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Po przygodach z Certate wolałbym Shimano...Na razie mam czym łowić. Ale ciągle myślę o jakiejś fajnej 3000 do nowego kijka. Jozi, bardzo ciekawy jestem początku sezonu na Sanie. Podobno z pstrągami nie jest tak źle. Mam nadzieję, że będą normalnie żreć woblery, a nie okoniowe gumki, jak rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 mormyszki beda atakowac z ochotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 A kto ich tam wie.Ja w wolnym czasie pokombinuję jakieś jigi i inne dziwne france.Może jakieś hamerykańskie robale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 A kto ich tam wie.Ja w wolnym czasie pokombinuję jakieś jigi i inne dziwne france.Może jakieś hamerykańskie robale? Robali mam już z dziesięć sztuk. Na wiosnę pokazały się w Taimeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Tylko kropasy będą chciały białą gumkę albo nimfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wardek Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Tego nowego luviaska nie kupuj, jak juz to tego z korpusow emeraldasow.Swego czasu byl, i raczej sie nie sprzedal choc ma maly problem bo ni kreci do tylu lecz maszyna raczej z tych lepszych a mowa o aegis.Prywatnie tego z ci4 czy innego tam ustrojstwa bym nie kupil, a rower Armstronga jest robiony na zasadzie maty weglowej plus znikome ilosci zywicy epoksydowej(pod warunkiem, ze rower pana Armstronga jest z ci4) i raczej jest robiony recznie.A kolowrotek klepany recznie za te kase? Smieszne....Hmm a teoretycznie przy tej samej wadze aluman'u i ci4 to wegiel powinien byc 7razy twardszy choc mimo wszystko pozostaje przy stopach metali... http://allegro.pl/daiwa-aegis-2004-japan-tylko-190g-i1286504 317.html Ps. przynajmiej dobre kolorki ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Fajny i kolorki extra, ale jednak pozostanę przy Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 tpe1 poszukaj sobie stelle FW na znanym Tobie portalu aukcyjnym można po taniości wyrwać a fajnie to działa,no chyba że ma być suer lux lekki to bez mg lub wspomnianego wungla się nie obejdzie. co do tej diwy to widzę linki słabo nawija nie lubie nierównego nawijania tymbardziej stożka do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 tpe1 poszukaj sobie stelle FW na znanym Tobie portalu aukcyjnym można po taniości wyrwać a fajnie to działa,no chyba że ma być suer lux lekki to bez mg lub wspomnianego wungla się nie obejdzie. co do tej diwy to widzę nawet cienkie linki masakrycznie nawija FW? Znam Stellki FA, FB, FD itd., ale FW? Możesz coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Emeraldas, zapewne i ten Aegis z linku - cudna sprawa, ale w modelach na tym korpusie felerem jest przeraźliwy hałas przy zbijaniu kabłąka z korbki (bo tutaj ten mechanizm jest niemal na wierzchu); w Daiwach certatopodobnych jest tylko troszkę lepiej. Zazwyczaj i tak zamykam kabłąk ręką, ale czasem, jeśli chce się położyć precyzyjnie obrotówkę, trzeba być naprawdę Szybkim Lopezem. W Shimano jakoś umieli tak to zmajstrować, że ten automat dyskretnie działa; mam Cardiff C3000HG i kabłąk zamyka cichutko. Za to średnicę szpuli ma cherlawą, tutaj Daiwy 2500 wygrywają. Korpus z CI4 robi wrażenie wątłego, zabawkowatego: stawiając w ostrym nurcie brzanowe woblery miałem chwilami wrażenie, że mocarny mechanizm (z Twin Powera) wyskoczy z tego pudełeczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 tpe1 weszło to zaraz po millenium ma składana raczkę jest to skrót od FW- FreshWater występuje w wersjach SS ilekka jest http://cgi.ebay.com/Shimano-STELLA-FW-2500-S-Spinning-Reel-/ 270675394244?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0582bec4 obadaj sobie ranking japonce zrobili zestawienie z ostatnich 10 lat http://www.tackletour.net/TTForums/viewtopic.php?f=11&t= 47329 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wardek Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ten odglos faktycznie jest, choc te zbijanie kablak w postaci zewnetrznego zbijaka jest mniej skomplikowane.Wedlug mnie odgrywa ciekawa postac, bo poprostu lubie prostote a tam tak jest. Ps. nadal nie rozumiem, czy te 50gram jest tak istotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 tpe1 weszło to zaraz po millenium ma składana raczkę jest to skrót od FW- FreshWater występuje w wersjach SS ilekka jest http://cgi.ebay.com/Shimano-STELLA-FW-2500-S-Spinning-Reel-/ 270675394244?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0582bec4 obadaj sobie ranking japonce zrobili zestawienie z ostatnich 10 lat http://www.tackletour.net/TTForums/viewtopic.php?f=11&t= 47329 Wow Stella rządzi Mam już 4000 FB, może faktycznie wyrwać jakąś 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ten odglos faktycznie jest, choc te zbijanie kablak w postaci zewnetrznego zbijaka jest mniej skomplikowane.Wedlug mnie odgrywa ciekawa postac, bo poprostu lubie prostote a tam tak jest. Ps. nadal nie rozumiem, czy te 50gram jest tak istotne... Istotna jest masa kołowrotka, najlepiej poniżej 250g. Chociaż po ostatnich pomiarach Guza w nic już nie można wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 no 3000 lub 2500 i bedzie git .ja mam zboczenie na stare modele F i chyba się nie nawróce <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi